Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Автомобилни Газови Уредби [АГУ]

Въпроси около документи за АГУ

IvailoM снимка IvailoM 29 ноември 2014 - 18:56

Здравейте. Искам да получа повече инфо, около документите за АГУ. Наскоро ми монтираха ГИ. Получих си паспорт, протокол за извършения монтаж също. Тъй, като ми предстои минаване на ГТП искам да съм подготвен с документите. Получих противоречива информация от няколко места и не знам коя е истината. Обяснено ми беше, че след монтажа трябва да мина на някакъв първичен преглед на уредбата, което се правело само на няколко места в София. Без този преглед нямало да ме пуснат на никой пункт. След, като е извършен той вече всяка година си минавам без значение на кой пункт. Това било влезло в сила от тази година и се отнасяло за новомонтираните уредби сега. Другото, което разбрах е, че в 14 дневен срок трябва в КАТ да си сменя и талона на колата. Моля хората, които са минали по този път да ми дадат информация.
Отговори

titan22 снимка titan22 30 ноември 2014 - 01:28

Аве пич,ти не си ли чел дискусиите по тая тема та пускаш въпрос на който е даден отговор много преди да питаш?Казано е в закона че такива инсталации след 31-ви март(по памет цитирам) следва да минават технотест който струваше май около 50лв.А може и тук да се пообразоваш малко-Моята връзка
Отговори

IvailoM снимка IvailoM 30 ноември 2014 - 12:37

Господин Никой, позволих си да задам този си въпрос в НЕ твоя форум, поради простата причина, че има страшно много противоречива информация. А твоите отговори "май" не помагат изобщо, щот и ти си чул недочул. Ако си слагал АГУ и знаеш какво и защо си изкажи мнението. Въпросът ми е насочен към колеги, които са монтирали АГУ след март 2014 и такива лаладжии, като теб ще помоля да не се изказват, защото не помагаш, а пречиш! Благодаря за вниманието!
Отговори

ivan_pop снимка ivan_pop 30 ноември 2014 - 20:42

Аз лични впечатления нямам.По принцип газовата уредба минава на преглед заедно с ГТП,няма отделен преглед само за газовата.От клиенти зная,че за ГТП на колата искат газовата да има паспорт,а за смяна на талона в КАТ искат паспорт и протокол за монтаж.Чети тук чл.20 и приложението към него:
http://dv.parliament...jsp?idMat=73423
А на практика как са нещата трябва да каже някой дето го е бил този тупан!
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg