Много благодарности в аванс.
Изкупуване на коли за скрап Как и къде?
Публикувано: 07 август 2006 - 10:02
Много благодарности в аванс.
Публикувано: 07 август 2006 - 10:35
Публикувано: 07 август 2006 - 11:32
Ти кво имаш за даване за скрап? Щото може аз да се заинтересувам, ако е нещо по-читаво. Не ми трябва за скрап.
Също в Mobile.bg има такива обяви.
Значи един съсед януари така си даде за скрап един стар Опел Рекорд с две врати и много ме хвана яд, че не му го купих, преди да го даде. Ако не бързаш ще го питам и него за телефон и процедурата (не знам кога ще се мерне при колата да го видя).
Публикувано: 07 август 2006 - 11:36
Взимам ги от място и плащам веднага
Публикувано: 07 август 2006 - 13:05
espero2000, на Aug 7 2006, 12:36 PM, каза:
Мерси за отговорите на всички колеги!
Давам кабриото... Не бе, шегувам се...
Имам си една стара любов аз, една небесносиня баба Жигула, дето навремето съм хвълил четирицифрена сума да я правя, ама сега вече й дойде реда. Бях млад шофьор и голям мераклия, и то не бяха светлосини мокетчета, барчета между седалките, централно, аларма, седалки с подгряване от Мазда 323, сини светлини в краката на пътниците (съжалявам де!), широки гуми отзад, мокет в багажника, беше пушка. ... Ехххх, размечтах се!
Звънни ми ако искаш, но едва ли те интересува точно Жигула - O8864O1399. Ако някой може да постне телефони на такива изкупуващи - много благодарности!
Публикувано: 10 януари 2008 - 15:24
Имам едно Рено 21 - 1989г., което вярно ми служи до сега. Вчера обаче майсторът каза, че има изгнил рог и няма смисъл да се хвърлят пари за ремонти. Предлага ми 500 лв., за да я купи а само преди месец за ключалка на багажника дадох 30. Давайте съвети как да процедирам. Да я обявя за продажба /как и къде/, да я продам за скрап? Освен нея искам да се оттърва и от Жигулката - 1978 г. Ще оценя всякаква помощ. Можете да ми пишете и на deni84@abv.bg.
Публикувано: 10 януари 2008 - 21:18
зае*и твоя майстор
а жигулката-в мобилето или поразпитай циганите-все още се интересуват от тях
поне две хилки гледай да им вземеш на двете гробища
Публикувано: 29 ноември 2010 - 00:04
Задължително е колеги като си давате колите за скрап да Ви издадат и удостоверение че
колата е приета за разкомплектоване, иначе няма да може да си я отпишете от данъчното
и ще трябва да и плащате данък всяка година.
Ето я фирмата за изкупуване която ползвах
Мегаметал ЕООД
Телефон за контакти: 0887 546 230
Мнението беше редактирано от opelopelhard: 29 ноември 2010 - 00:12
Публикувано: 17 октомври 2011 - 10:16
espero2000, на 07 август 2006 - 11:36, каза:
Взимам ги от място и плащам веднага
Искам да попитам за това изкопуване. Имам Опел Кадет 1.3 бензин/газ 88 година е. Ударена е от дясната страна преден калник и 2те врати. Неми се занимава да го оправям понеже за годината си е мн стар а и в последсвие си търся комби. Двигателя си работи без проблем както на бензин така и на газ. С 4-ри степенна скоростна кутия е. Какво можем да направим по въпроса.
Публикувано: 23 октомври 2011 - 23:31
Процедурата кратко и ясно е:
Обаждаш се във фирмата за скрап - чичко Гугъл знае номерата...
Идват на място, товарят, свалят табелите и 2те, издават удостоверение, и плащат. Няма значение дали е ударена ако железата са по нея пак не вличе на цената, но ако липсват части и възли вече пада цената.
После отивате в КАТ и я дерегистрирате, срещу малка такса нещо май беше 3лв... Там се носи големия, малкия талони, удостоверението и на място декларация се пише, предават се табелите !!!
Гадно е когато собственика е починал, трябва да отидат сите наследници заедно! иначе лошо, и си има срок мисля че беше 14 дни от изкупуването.
После с отчисления Талон - надупчен се отива в общината и се отчислява... С което се приключва. Допълнителни разходи за ксерокс от кат до общината :)
Има едно Лъзгане ако се окаже че за последните 5-6 години не и е плащан данъка - познайте плаща се :)
5*33лв си е сумичка ако данъка е повечко може и назаде да останеш.
В момента на криза 07.11г получих ~380лв за кола 1,2тона така че внимавайте с по-малките прекупвачи на скрап! Странното е че не се намери кой да я купи в движение с платен данък и ГО до края на годината, Газова уредба, горива за понре 50лв в кплата, че и лети джанти (при пазарлък) исках и само 550лв беше поомекнала но нямаше дупки от ръжди ...
едни (не им помня името) с табелки на чистачките също я взимаха от място за ~200лв.
Публикувано: 25 януари 2012 - 00:47
Публикувано: 01 декември 2012 - 14:27
Публикувано: 23 декември 2012 - 17:32
Не се доверявайте на фирма "Скрап трейдинг" с тел. 0876 771557, на 0897 246813 - Илиева и на 0888
740878 - Стефан. Те ми дадоха цена за старият ми Опел Кадет капка/89г. със 100 лв. по висока от тази на другите фирми,
насрочиха дата и час, но не дойдоха. Обаждах им се няколко пъти, а те отговаряха: изчакайте да
проверя в системата, после - колата пътува към вас, после - не мога да се свържа с колата и накрая спряха да
вдигат телефона. Като гледам телефоните им и еднаквото поведение си мисля, че това са хора от една и
съща фирма. Но какво печелят от тези лъжи, не мога да си обясня.
Мнението беше редактирано от Venko1: 23 декември 2012 - 17:35

Помощ

Мъж