Става дума за следното: купих си преди около 6 месеца Корсичка 1.2, '97г., тази двувратата. След като я покарах известно време и говорих с различни хора, ми се струва, че разходът е прекалено висок за такава маломощна кола - 10-11л. бензин на градско (само в задръствания и не успява да загрее докато стигна университета), но не пада дори и когато се случва да карам в по-празни часове и 6-7 извън града.
За да знаете малко повече за колата, малко предистория:
1. Когато я купих, хората, които ми я избираха, казаха, че явно дълго е седяла на едно място и ще трябва да се понастъпи малко, за да се "поотпуши", аз не карам бързо, но за 6 месеца не се ли "поотпуши" вече...
2. Това, че не е карана, казаха и хората от един сервиз, който е мн уважаван и препоръчван в този форум, но нищо не откриха и там след комп. диагностика, казаха "да карам, то ще си покаже"...
3. Отидох на диагностика в Юве Бош и се оказа, че имам изгорял термодатчик, смениха ми го уж с хубав, на Бош и оттогава има леко подобрение, т.е. стойностите са като упоменатите по-горе.
4. Преди миришеше на бензин в купето, след като я покарах малко катo че ли миризмата намаля, тогава смених капачката отзад на резервоара и погледнахме отзад да видим дали не мирише от бензиновата помпа (под задната седалка), но нямаше проблем, дори се оказа, че са сменяни скобите на маркучите...
Катализаторът още не е гледан, ще я водя скоро, нямам представа там каква е хавата, а възможно ли е да има някакъв теч, който е достатъчно малък, за да не прави локвички примерно под колата, а просто да е на някакво уплътнение, нещо да пролизва и да се изпарява оттам...
Бих се радвала да чуя най-вече Вашите предположения, щото дотука бяха само моите... Много ще е яко ако почне да харчи по-малко, аз я купих основно, защото бях чувала, че е икономична количка и за градска е подходяща, пък то
Много благодаря!

Помощ

Жена
Мъж