vdwind, на 10 Jan 2010, 12:39, каза:
Колегата Stefp лично ми оправи моя CAR400 за 20 лева, схемичката с кода се намира от долната страна до процесора, работата е да се разпои да се прочете, да се запише каквото трябва и да се запои отново, работа за 30 мин за човек, който го е правил.
Най-лошото знаете ли кое е, че автомонтьора за 30 мин ще ти вземе 2 пъти повече пари, а някак работата на хората които разбират от електроника не се цени, докато всъщност не е по-малко сложна и иска доста повече мислене.
@octavian_stz - ти на мен ако ми отгатнеш кода с калкулатор ще ти пратя 20 лева да се почерпиш :) GM040012999836
Колега за разкодиране на такав касетофон взимам 10-15лв. Много често големите "разкодировачи" имат един софтуер и след тях всички касетофони излизат с един и същ код и софтуер! Е понякога тези касетофони са донори вече, пропускат станции показват невярно приеманата станция, и оправянето им е доста трудоемък процес, правил сам го 3-4 пъти след такава намеса, за собствено удовлетворение, но не желая да се наемам с тази неблагодарна задача! Последния пример беше с такав касетофон от Нова Загора, след 'разкодирането' му, ако този процес може да се наре4е така, пропускаше повечето станции от ефира. като се закачи на диагностика се установи, че дори сериния номер който 'вижда' диагностиката няма нищо общо с този който е написан на етикета... Ами нормално за 5лв за разкодиране , какво пове4е да искаш;-)
Та колега това го написах, защото по-горе, каза "да се запише каквото трябва", е има и изключения, но ще стане много дълго да обеснявам кога и защо се правят записвания;-)
Трето кой нормален човек в Бг. при тези цени за разкодиране, ще инвестира няколко хиляди лева в такав калкулатор? Аз НЕ ГО ПРИТЕЖАВАМ, но това не значи, че няма такова нещо? А като сте толкова отворени, я ми кажете кой от вас е предполагал, че съществува такова нещо-калкулатор още през 1999г? Но това не значи, че е нямало 3-4 калкулатора в Бг. и един от тях съм ползвал и аз...
А относно репликата ти колега :
"Най-лошото знаете ли кое е, че автомонтьора за 30 мин ще ти вземе 2 пъти повече пари, а някак работата на хората които разбират от електроника не се цени, докато всъщност не е по-малко сложна и иска доста повече мислене."
Ти правя поклон за думите!!!