Ето и нужните неща-въздуховод и клапа. Много е важно клапата да е от Опел,понеже тази от Воксхол е огледална и не става. Също така да имаме гнездата на елементите,понеже ако ги няма,ще трябва нова жабка.

1. Вадим плафона в жабката и го откачаме. Вади се на ръка и излиза лесно.

2. Изкарваме всичко от жабката и развиваме петте болта (Т20),отбелязани със стрелки. Три от тях са горе,а 2 са долу и не се виждат на снимката. Тези,които не се виждат се развиват при затворен капак на жабката.

3.Издърпваме жабката напред,понеже заедно със нея излиза и панела отдолу,който е над краката на пасажера. Ако можете с едната ръка го издърпайте леко надолу,понеже въздуховодите в краката леко го застъпват. След това жабката,заедно с този панел се издърпва напред.
4. Въздуховода,предвиден за хл.жабка се намира вляво,от страната на ск. лост. Посочен е със стрелка на снимката.

5*. В някои случай(както при мен),трябваше да се пробие дупка в самата клапа(посочена със стрелка при ст.4),понеже заводско си е излято или има тапа. При мен имаше нужда да се пробие,а в някои случаи е просто затапено. При пробиване се използва бургия 7мм. Аз пробих първо с 3мм,после с 5мм и накрая със 7мм,понеже няма място за винтоверт или бормашина,а се пробива на ръка.

6. Надяваме единия край на въздуховода от тази клапа към жабката.
7.Закрепяме клапата за жабката,посредством 3те зъбчета на предвиденото място.
8. Надяваме въздуховода и в клапата за жабката.
9.Слагаме жабката по обратния ред. Обръщаме внимание дали въздуховодите в краката са над предвидените долу в панела дупки.
10. Слагаме плафона на жабката.
11. Слагаме бирата в жабката и пускаме климатика.
Ето и в готов вид как трябва да застане.
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от pacho_m: 12 юни 2010 - 15:25

Помощ

Мъж