Разглобяване : На първо време свалих аудиото , след това внимателно отстраних капака на врътките за топло-студено и ключа за вентилатора на парното.Развих двете видии крепящи лайстната над бутоните и махнах и нея .След това извадих и конзолата с шейната на радиото и я отместих настрани - така вече има достатъчно място за работа по ISO конектора \ евро буксата\ .

От тук нататък се пристъпи към свързване на кабелите с куплунга на адаптера към съответните изводи от конектора .

След опроводяването на всички изводи ,бандажирах целия сноп с текстилна лента на "tesa".

След това пристъпих към опроводяване на изводите за бутона . Използвах гнездото от бутона за подгряване на моята седалка - подгряване по принцип нямам , просто използвах гнездото и бутон за вкл\ изкл. на клапата за циркулация на въздуха в купето . Бутона е незадържащ ,може да се използва и такъв със задържащ контакт , въпрос на избор.

Остана прекарването на кабела на температурния датчик .За по -голямо удобство свалих пепелника , капачето за диагн. букса ,капака сманшона на ск. лост и маншона на ръчната .Реших да поставя датчика на самата рамка на маншона за ръчната , без да се допира до други детайли за да не му оказват влияние на показанията

Кабела положих в фабричния улей с другата инсталация . А ето и самия датчик

Остана закрепването на кутийката на адаптера и свързването на всички куплунзи .С помоща на двойно залепваща лента го закрепих на удобно място на кутията на парното .Използвах двойнолепяща лента на "WURTH" ,ползвал съм я отдавна и знам качествата й и се надявам че от температурата зимата няма да се отлепи .Всеки може да реши индивидуално как да си я закрепи , аз дадох моя начин .

Сглобяване на всички детайли обратно , поставяне на радиото и в крайна сметка се получи това - клип:
Дано е от полза на колегите наели се самостоятелно с монтажа .
Поздрави!

Помощ

Мъж