Хидравлично масло
vankis 08 септември 2009 - 22:19
Може ли някой да ми отговори със сигурност , трябва ли да се сменя хидравличното масло или не?Прочетох всички теми от форума на тази тема , но се срещат мнения ,че не се сменя... та кажете аджеба сменя ли се или не ?
Колата е Астра Г с ел.помпа
Колата е Астра Г с ел.помпа
siegfrid 08 септември 2009 - 22:26
Смяна ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на 2 години или 30хил.км
Всички други мнения на "разбирачи" ги игнорирай
Hevy 10 септември 2009 - 21:38
Както може да се види на снимката, ако се отвият тези маркучи ще изтече само маслото което е в помпата. Останалото по тръбите ще си остане, а и нали са по низко - съответно всички мизерий са там...така че е напълно излишно да се пипат тези връзки, най много да протече после. Казанчето събира 150мл, цялото количество е към литър. Моето го сменях със спринцовка и маркуче от система, всяка сутрин изсмуквах едно казанче и наливах ново, за да не си играя да въртя гуми на място. Избистри се напълно чак към средата на втория литър. Не забравяйте да покривате генератора и масметъра с парцал.
Kraskam 12 октомври 2009 - 12:59
Не става ли през двата щуцера на рейката, да се източи бозата?
Laxy20 12 октомври 2009 - 14:29
И аз карам вече 2 години,даже и повече,но никога не съм го сменял.Незнам дали трябва да се сменя и на колко км.,но като знам къде се намира казанчето ми се струва,че ще е доста трудно.(Астра Г).
Може ли някой по-запознат да каже дали може да възникнат проблеми от нередовна смяна.
Може ли някой по-запознат да каже дали може да възникнат проблеми от нередовна смяна.
ivanov_km 12 октомври 2009 - 15:17
siegfrid, на 08 Sep 2009, 22:26, каза:
Смяна ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на 2 години или 30хил.км
Колега ще те черпя ако потвърдиш написаното с техническа документация за някой от моделите на Опел. Сменя се хидравличното масло в автоматичните скоростни кутии на определен пробег или години. Но никъде не пише за маслото в хидравличната система да се сменя, въпреки всичко и аз моето съм го сменил , все пак колата ми е на 13 години. И аз препоръчвам да се смени маслото на хидравликата на автомобила нито е скъпо нито е трудно и според мен метода на спринцовката също върши чудесна работа. Маслото циркулира непрекъснато в системата и след три източвания на казанчето на помпата можем да считаме , че е подменено маслото на 80%, което е напълно задоволително.
siegfrid 12 октомври 2009 - 21:04
Отваряш, който и да е учебник, посветен на автомобилите, на глава Техническо обслужване и почваш да четеш.
Маслата, техните химически и мазилни свойства са едни и същи при ВСИЧКИ автомобили. Точно затова тези правила са валидни за ВСИЧКИ АВТОМИБИЛИ. Едва ли Опел са изнамерили Перпетуум Мобиле
Ако успееш да изнамериш формула за Масло, което да не се оксилява, да не губи мазилните си свойства, като същевременно живота му е по-голям от 2-3 години, то ти ще станеш МИЛИАРДЕР.....
Маслата, техните химически и мазилни свойства са едни и същи при ВСИЧКИ автомобили. Точно затова тези правила са валидни за ВСИЧКИ АВТОМИБИЛИ. Едва ли Опел са изнамерили Перпетуум Мобиле
Ако успееш да изнамериш формула за Масло, което да не се оксилява, да не губи мазилните си свойства, като същевременно живота му е по-голям от 2-3 години, то ти ще станеш МИЛИАРДЕР.....
MAN 18 октомври 2009 - 14:34
Здравейте колеги,
забелязах че маркучето което излиза от казанчето за хидравликата на волана ми е доста напукано.
Дали там маслото е под налягане?
Имате ли идеяколко струва такова маркуче и лесно ли се сменя.
Благодаря
забелязах че маркучето което излиза от казанчето за хидравликата на волана ми е доста напукано.
Дали там маслото е под налягане?
Имате ли идеяколко струва такова маркуче и лесно ли се сменя.
Благодаря
ivanov_km 18 октомври 2009 - 16:00
siegfrid, на 12 Oct 2009, 22:04, каза:
Отваряш, който и да е учебник, посветен на автомобилите, на глава Техническо обслужване и почваш да четеш.
Моето лично мнение , че би трябвало да се сменява и хидравличното масло на даден интервал от време. Но в книжките на Опел за техническото обслужване на автомобила никъде не пише , че хидравличното масло подлежи на смяна било то на бр. изминати километри или години някакви. Не мисля от Опел пък и да са го пропуснали това ! Същото се отнася и за маслото в скоростната кутия на Опел /механичната/. До сега не съм попада на сервизна книжка на автомобил докаран от Германия в която да е посочена смяна на хидравлично масло освен в случаите на ремонти направени в хидравликата на автомобила. Попадал съм на сервизни книжки на автомобили на 7 години с по 530 000 км и в нас веднага ги правят , че са на 165 000 но това е др. разговор !
YACCO-BG 21 октомври 2009 - 15:59
Маслата губят голяма част от качествата си по време на експлоатация. Няма вечно масло. От техническа гледна точка - всички системи трябва да се поддържат,ако Ви е мила колата. Всички течности трябва да се подменят през определен период от време (масла, хидравлики, антифризи). Странно е че не го пише в сервизните книжки... Немците са особено стриктни в тази област.
mita4e 22 октомври 2009 - 08:34
YACCO-BG, на 21 Oct 2009, 16:59, каза:
Всички течности трябва да се подменят през определен период от време (масла, хидравлики, антифризи). Странно е че не го пише в сервизните книжки... Немците са особено стриктни в тази област.
Мисля си, че германците не са мислили за далечното бъдеще. Имам предвид че те са изчислили че колата ще се кара 3-5г или около 150-200хил. километра и след това сменят с нова, както и правят с колите си де. Вече наш проблем е че вземаме техните 10-15г дараци и си мислим че ще ги караме още толкова само със смяна на двигателно масло. Затова си го сменяйте на 50-60 хил.км да ви е мирна главата + това колата хич няма да се дърпа и определено ще се чувства по-добре с новото масълце, а и смяната не струва кой знае колко пари.
Kraskam 22 октомври 2009 - 11:02
През щуцерите на рейката източих около 600 грама (толкова долях). Малко тегаво тече, ама се отвиха и завиха лесно. Лошото е, че бозата в рейката си остана.
Peshotiger 22 октомври 2009 - 11:11
di.dimitrow 23 октомври 2009 - 12:02
Колеги, от скоро забелязавах, че сервото много се усили и волана стана доста лек, което означава, че хидравличната система си работи, но усещането е странно. Въпросът ми е дали този ефект може да се дължи на промяна в качеството хидравличното масло?
Peshotiger 23 октомври 2009 - 18:04
di.dimitrow 23 октомври 2009 - 23:03
Не гумите още не съм ги сменил. Скоро съм сменял маслото на двигателя и свещи, но не знам дали това може да окаже влияние.
tokoxxl 11 февруари 2010 - 11:55
Здравейте колеги!
След като изчетох всички мнения по тази тема реших и аз да се направя на майстор и да си сменя сам маслото на хидравликата доколкото мога. Изтеглих със спринцовка от казанчето около 250 мл и съответно долях ново масло. Обаче след една седмица каране реших отново да изтегля наличното количество в казанчето, за да продължа подменянето на старото, обаче в казанчето си беше от новото маслото, което сипах, а не от старото както очаквах. Дайте съвет какво да правя. Кога ще се завърти маслото?
След като изчетох всички мнения по тази тема реших и аз да се направя на майстор и да си сменя сам маслото на хидравликата доколкото мога. Изтеглих със спринцовка от казанчето около 250 мл и съответно долях ново масло. Обаче след една седмица каране реших отново да изтегля наличното количество в казанчето, за да продължа подменянето на старото, обаче в казанчето си беше от новото маслото, което сипах, а не от старото както очаквах. Дайте съвет какво да правя. Кога ще се завърти маслото?
dsfat 26 февруари 2010 - 23:56
колеги колата ми е астра G 2000г колко хидравлично масло поема и как се сменя
siegfrid 27 февруари 2010 - 00:12
Ако беше прочел темата, щеше сам да видиш на предната страничка описанието как става смяната -> ЦЪК.
По каталог събира между 0.7 и 1.1л
По каталог събира между 0.7 и 1.1л
mvz 14 март 2010 - 18:30
Здравейте, колеги!
От скоро съм собственник на Зафирата от подписа Ми и въпроса относно хидравликата е, къде са завряли казанчето? От писаното тук разбирам, че колата е с ел. задвижване на помпата(ако може и нахождението на помпата да Ми посочите).
С двама приятели гледахме, но не открихме местонахождението му.
Предварително Ви благодаря!
Поздрави,
Марио Захариев(дано колегата не се сърди, че ползвам темата Му)!
От скоро съм собственник на Зафирата от подписа Ми и въпроса относно хидравликата е, къде са завряли казанчето? От писаното тук разбирам, че колата е с ел. задвижване на помпата(ако може и нахождението на помпата да Ми посочите).
С двама приятели гледахме, но не открихме местонахождението му.
Предварително Ви благодаря!
Поздрави,
Марио Захариев(дано колегата не се сърди, че ползвам темата Му)!