Става въпрос за астра G 1.4 90к.с., която карам от няколко месеца след като продадох
предишния си автомобил. След 2 месеца, живот и здраве, ще съм си събрал средства за новата кола и изобщо не ми е удачно да хвърлям пари по тази.
Ситуацията с астричката е следната - от известно време забелязвам леко потропване на двигателя, когато е студен.
Иначе, откакто я карам си доливам периодично масло (мисля, че е характерно и нормално за тези мотори) и вчера отново се нагласям за доливане какво да заваря -
под капачката на маслото белезникава паста. Веднага си помислих за гарнитура на главата и че смесва антифриз с масло.
Самия антифриз изобщо не е бистър, но аз бистър не съм го виждал, откакто колата е при мен. Като ниво на анфтифриза
мога да кажа, че съм доливал веднъж за 5 месеца и за драматична загуба не може да се говори. Температурите са нормални.
Маслото по щеката ми е трудно да го преценя дали е пресечено понеже изглежда напълно нормално с изключение, че като се вгледам като че ли има едни
разточени тънки ивици от нещо различно от масло, но не знам дали винаги е била така и сега просто се вглеждам по-внимателно.
Доколкото знам главата преди известно време уж е правена и ми е странно, че пак би се появил такъв проблем.
Иначе като инфо за колата си е доста амортизирана на около 300 000км (поне по километраж, може и на повече да е), едни 100 000км след поставена метанова уредба

В общи линии върпоса ми е има ли вариант това да не е от гарниура на главата, а някакъв конденз. Колата няма да получи ремонт, но мнението ви може да послужи за това
да не я карам, докато си взема нова и да си я оправя някой друг от домакинството ако има мерак

Съжалявам за дългия пост...
Снимка 1
Снимка 2
Мнението беше редактирано от DennisE: 14 януари 2021 - 11:27