Чип на DTI - какъв е ефекта?
Dead Fox 18 август 2008 - 12:51
Ами може да ми пратиш някакъв начин за контакт с него на Л.С. че другия месец ще е реализирана сделката.
Гостpeshokn_* 18 август 2008 - 13:02
Стохи се опитва да ти каже, че 1.7 мотора просто не е добър, пък дори и на 20000 км да е ... що се отнася до разхода, аз съм с по-големия 2.0 мотор и мога да ти кажа, че при нормално каране разходите ни се изравняват!
s7ifl3r 18 август 2008 - 13:10
Оги 18 август 2008 - 13:14
s7ifl3r, на Aug 18 2008, 02:10 PM, каза:
И аз за него си мислех, но пича е много далече
Пича Викторе е в София по-често, отколкото ти ходиш
За мен той е човека, всичко каквото е пипнал върви зверски
П.С. .. не вярвах, че ше кажа такива думи за печка
А за клегите които се чудят: Аз ако имах дизел щях да му сложа чеп още преди да го регистирам
s7ifl3r, на Aug 18 2008, 02:10 PM, каза:
правихме една печка и сме много доволни...
Мисля, че тук е мястото да споделиш от кое по-точно сте доволни. Идеята на темата е точно хора с опит да разкажат какъв е ефекта
slavi 18 август 2008 - 13:19
Stoil, на Aug 18 2008, 01:23 PM, каза:
реално към 130 коня могат да се измъкнат от мотора
след което има опасност за оХлюва
разхода принципно не се променя
след което има опасност за оХлюва
разхода принципно не се променя
Това наистина си е притеснение, че стане ли нещо с "животното" после си твърдо назад с цифрите. Но си мисля, че с читав чип няма риск, най-малкото за времето, за което аз ще я карам - 1-3 години.
130 дизелови коня не е никак зле принципно. Най-вече увеличението на въртящия момент изглежда доста сериозно. Не знам доколко това съответства на същите при TDI-тата на конкуренцията (VW) и не съм им фен, но просто те са еталона в тоя клас.
Иначе за разхода все пак се надявах някой да сподели реални цифри и ако може да е от опит в градско в София. На дълго мисля, че и под 6-7 може при спокойно каране (не че аз карам така).
Dead Fox 18 август 2008 - 13:32
ОК ама Астра Класик с 2.0 мотор няма с други думи трябва да взема някоя по-стара ако искам 2.0 дизел а не това е целта на занятието. Казвате лош ама не казвате защо, аз карах една от 2005г. и много ми хареса как си вървеше добичето, на извънградско ми даде 4л/100км и си мисля, че нейния 1,7 е като на хашките само,че дефорсе на 80к.с.
защото го водят ЦДТИ а не ДТЛ или ДТХ. и това ми бе другия въпрос, ако някой има такава да каже модела на ДВГ-то (Z17...) да мога да видя дали е като на Астра Н.
защото го водят ЦДТИ а не ДТЛ или ДТХ. и това ми бе другия въпрос, ако някой има такава да каже модела на ДВГ-то (Z17...) да мога да видя дали е като на Астра Н.
Racer_ 18 август 2008 - 18:29
Dead Fox, на Aug 18 2008, 12:32 PM, каза:
...и си мисля, че нейния 1,7 е като на хашките само,че дефорсе на 80к.с.
защото го водят ЦДТИ а не ДТЛ или ДТХ.
защото го водят ЦДТИ а не ДТЛ или ДТХ.
CDTI е комънрейлксия дизел, който пък не се монтира на Vectra/Astra до 2002-ра.DTL е 82-та коня с който искаш да го сравниш, но са доста различни.Най-малкото искаш да сравниш 1.7 с 2.0.Реални данни от мойта Вектра 2.DTH 101 конеца.Варна-София с около 160 км/ч (извънредно положение) ми даде разход 5.5/100.Сигурен съм, че мога да я сваля под 5, но ще си скъсам нервите.Градско я карам на около 7.(градско Варна... не мисля, че се различава особено от София)Няма голяма разлика дали я настъпваш.
Владо 15 септември 2008 - 11:32
ЦДТИ е вече друга бира , ДТИ мотора може да свали около 1 литър разхода извънградско, и може да подържа 190км/ч по цялата магистрала (поне когато имах такава Вектра така стана)))) .
1,7 ДТИ също няма проблеми с чиосването , понасят безгрижно увеличението и вече може да се изпреварва с тях (щот сток както са е забранено )))))
1,7 ДТИ също няма проблеми с чиосването , понасят безгрижно увеличението и вече може да се изпреварва с тях (щот сток както са е забранено )))))
cruiserss 15 септември 2008 - 15:13
Дизелови печки-мечки.... Необиждайте бе. Това са си ебати доволните машинки... Возя се на ASTRA G X20DTL 12.'98 комби. Нямам кулер и кончетата са 82... Без климатика София - Силистра 4.65л/100км... София - Банско - х. Вихрен и обратно 5.3л/100км Смятам, че разходът е доста доволен... а колата си е пъргава... не бързам към болниците из България... че баща ми е лекар и зная какво е. :)
и това с разхода е малко ку-ку работа.... в силистра си играх на Перол да зареждам до горе... 20 минути съм се забавлявал... и после стрелката 230км не мръдна от максимума... ама в софия кой ще те чаа да си заредиш разпенващия се дизел до ръба...
и това с разхода е малко ку-ку работа.... в силистра си играх на Перол да зареждам до горе... 20 минути съм се забавлявал... и после стрелката 230км не мръдна от максимума... ама в софия кой ще те чаа да си заредиш разпенващия се дизел до ръба...
Милен 15 септември 2008 - 19:53
Владо, на Sep 15 2008, 05:44 PM, каза:
абе 82ката е далеч от пъргавината ама айде
Хи-хи. А бе втурка се ама си е тежичка. Иначе за разход ми се струва невероятно това 4.6 на 100, като аз немога да я сваля под 6 навън и 7-8 в града. Дали ако сложим кулери и чипове ще се свали разхода както се говори? Тогава вече ще се доближава до другите дизелаци от тоя клас. Като гледам че БМВ, Ауди, VW и др такива 1,9 ТДИта нямат мотор под 130коня и трудно им виждам задните номера като ме изпреварват. Ще си струва чипосването според мен.
Милен 15 септември 2008 - 20:39
Естествено че си прав колега. Тея малките не ги броя. Говорих малко нависоко защото са им форсирани моторите и вървят мамицата им. За яд работа
Владо 15 септември 2008 - 21:50
и на двата мотора има смисъл да се посяга , особено ако се пътува повечко.... Без да се обиждате , но с ДТЛа много трудно се изпреварва в натоварен трафик
cruiserss 16 септември 2008 - 08:19
Владо, на Sep 15 2008, 10:50 PM, каза:
и на двата мотора има смисъл да се посяга , особено ако се пътува повечко.... Без да се обиждате , но с ДТЛа много трудно се изпреварва в натоварен трафик
сигурно си прав ама като я вкарам в одороти така че да изкарам кончетата от турбото и става мн леко изпреварването... естествено говоря за скорости под 120.... на такива със задно задвиване дето гумите са им по-широки от моите двете заедно не се слагам :)
DanZKi, на Sep 15 2008, 10:56 PM, каза:
ДТЛ-а беше с 16 клапана на 1 вал или бъркам
да с толкова е
Racer_ 16 септември 2008 - 19:06
Колега, карай един DTH с чип и тогава ще останеш замислен за DTL-a и лесните изпреварвания.