Ксенон
sathv 26 февруари 2022 - 09:19
Тишо, да вземеш да си махнеш теглича, че ще се удари някой в него и ще му заминат китайските ксенони. Нищо, че закона не те задължава.
Ne6to Smisleno 26 февруари 2022 - 09:36
Svetlio_S, на 25 февруари 2022 - 18:41, каза:
Колега, не виждам смисъл да обясняваш на "специалисти", които все още смятат, че хората слагат ксенон, защото било модерно... . И да, и аз съм сложил ксенон за рефлекторен фар- Н7R и цената е 150лв. И колеги, няма халогенна крушка, която да свети по- добре дори от китайски ксенон, особено от тези халогенни крушки, които се продават в България. И понеже съм разумен участник в движението съм си сложил 35W ксенон а не 55W, именно от съображение на това да не преча на насрещно движещия се!
Желая Ви здраве! Ако можете помагайте, никой няма нужда от излишни локуми!
Желая Ви здраве! Ако можете помагайте, никой няма нужда от излишни локуми!
Заводскя ксенон на една кола далеч не са 2 крушки и два баласта. Дори на по-старите коли като вектра б и астра г имат датчици и системи за следене на нивото. Същото е с лед-а. За да работи правилно тая система няма как да ме убеди, че с 2 круки си безопасен. Да не говорим в каква част от карането ти ти сам не получава осветяемост. Да, ако са ти хубави рефлекторите и чисти фаровете, Н7 крушките ще ти светят по-добре, ако иска вярвай. Може да ти се струва иначе, ама това е само усещане. Факт е има силни ледове, но те пък пречат отсреща.
Всеки сам си преценЯ, няма да е твой проблем докато някоя малка количка не те очеари в завоя, щото на големите не пречиш толкова.
Павка кажи като си на работа вечер да видя как светят тия ледове, според мен няма шанс да е както ги хвалиш, ама може и да бъркам. Има на някои коли застават сполучливо, просто в слчая се смънявам.
Да не кажете, че не ви разбирам, астрата ми стария собственик представете си е сложил ксенон на ориналните фарове, стопил е рефлекторите и е купил чисто нови скъпи фарове на цена на завосдски кесенон, които е изрязал, за да не се тояпят, а за да не заслепява ксенона е така добре осакатен, че не свети по-добре от х7. Ако някой иска да размени х7 фарове за астра г със здрав рефлектор и чисти стъкла, да заповяда, чист бартер!
Мнението беше редактирано от Ne6to Smisleno: 26 февруари 2022 - 09:51
ZIGI 26 февруари 2022 - 11:54
За да я видиш не става при мен-жената си кара астрата - че бъркаш ясно е -карах я вечер и видях разликата спрямо преди и с ледове, дори тоя на стенда в ксенон център го каза дето няма общо защото не съм ги взел от там вика - силнички са - затова имах идея да сменям фабричен ксенон с лед...а при завиване фабричната донастройка 100% не е в крушките на автомобила и дори да ги смениш с друга система тя си действа , а по повод ледовете отдавна произвеждат за рефлектор...
tisho.74 26 февруари 2022 - 13:41
Павка, рефлекторите са два вида- едните са за халогенна крушка, другите са за ксенонова крушка. Различават се драматично по формата и разположението на фокуса. Диодите могат да станат за втория вид, но за първия НЕ.
Ако трябва да съм честен откакто съм го взел това Пежо теглича ме дразни яко, така че вероятно това ще му е съдбата. Теглих ремарке два-три пъти на познати и това му е.
Иначе тая тема е в разрез с т.19 от правилата на форума, а именно:
"19. Забранени са публикациите на теми и мнения, които по един или друг начин противоречат на българското законодателство,...."
Така че я пускам накъдето трябва, въпреки че има и нелоша информация, която може да предпази някой от лични драми:-)
Мнението беше редактирано от tisho.74: 26 февруари 2022 - 13:45
sathv, на 26 февруари 2022 - 09:19, каза:
Тишо, да вземеш да си махнеш теглича, че ще се удари някой в него и ще му заминат китайските ксенони. Нищо, че закона не те задължава.
Ако трябва да съм честен откакто съм го взел това Пежо теглича ме дразни яко, така че вероятно това ще му е съдбата. Теглих ремарке два-три пъти на познати и това му е.
Иначе тая тема е в разрез с т.19 от правилата на форума, а именно:
"19. Забранени са публикациите на теми и мнения, които по един или друг начин противоречат на българското законодателство,...."
Така че я пускам накъдето трябва, въпреки че има и нелоша информация, която може да предпази някой от лични драми:-)
Мнението беше редактирано от tisho.74: 26 февруари 2022 - 13:45
Svetlio_S 27 февруари 2022 - 06:39
Доста неистини сте изписали колеки!
Неистина № 1: Че ксенон крушка нагрява повече от халоген и видиш ли ще изгориш рефлектора... Колко изгорени рефлектори съм видял, които не са виждали ксенон не е истина, и единствените причини, за това са: 1. неправилно поставена крушка, 2. годините на автомобила!!!
Неистина №2: Че рефлекторите за ксенон са различни от тези за халоген... Ако автора ми го докаже ще му се извиня.
Единственото добавено за по- прецизен фокус, това е лупата. И ако рефлекторите бяха различни за по- прецизно насочване на светлината, защо се слагат лупи? И как фар с лупа, но с халоген може да заслепява след поставен ксенон?
И пак да напиша, че вече има ксенон крушки за рефлекторни фарове при които няма въпросните отблясъци.
Иначе може много да си пишем тук, става доста забавно...
====================================================================
ADAC тества 5 автомобила, при които срещу доплащане може да се поръчат ксенонови светлини. Отговорът е съвсем ясен - ксенон! При всички автомобили ксенона има по-добри показатели (с изключение на AUDI R8, където се ползват диоди ).Тестът показа големия потенциал, който имат ксеноновите светлини. Те осветяват много по-добре пътното платно. Предимството им стига до 71%. Единственото изключение е Nissan Qashqai. При този модел предимството е минимално, заради липсата на прожекторни фарове (т.нар лупи). В този случай светлината не се насочва по най-добрият начин.Ето и типа на фаровете при различните автомобили:- Mercedes E-class (49% по-добър резултат при ксенон)Халоген - прожекторКсенон - прожектор (адаптивни светлини)- Nissan Qashqai (2% по-добър резултат при ксенон)Халоген - рефлекторКсенон - рефлектор- Opel Insignia (71% по-добър резултат при ксенон)Халоген - рефлекторКсенон - прожектор (адаптивни светлини)- Skoda Suberb (42% по-добър резултат при ксенон)Халоген - прожекторКсенон - прожектор (адаптивни светлини)- VW Golf (44% по-добър резултат при ксенон)Халоген - рефлекторКсенон - прожекторИзточник www.adac.de
Мнението беше редактирано от Svetlio_S: 27 февруари 2022 - 08:09
Неистина № 1: Че ксенон крушка нагрява повече от халоген и видиш ли ще изгориш рефлектора... Колко изгорени рефлектори съм видял, които не са виждали ксенон не е истина, и единствените причини, за това са: 1. неправилно поставена крушка, 2. годините на автомобила!!!
Неистина №2: Че рефлекторите за ксенон са различни от тези за халоген... Ако автора ми го докаже ще му се извиня.
Единственото добавено за по- прецизен фокус, това е лупата. И ако рефлекторите бяха различни за по- прецизно насочване на светлината, защо се слагат лупи? И как фар с лупа, но с халоген може да заслепява след поставен ксенон?
И пак да напиша, че вече има ксенон крушки за рефлекторни фарове при които няма въпросните отблясъци.
Иначе може много да си пишем тук, става доста забавно...
====================================================================
ADAC тества 5 автомобила, при които срещу доплащане може да се поръчат ксенонови светлини. Отговорът е съвсем ясен - ксенон! При всички автомобили ксенона има по-добри показатели (с изключение на AUDI R8, където се ползват диоди ).Тестът показа големия потенциал, който имат ксеноновите светлини. Те осветяват много по-добре пътното платно. Предимството им стига до 71%. Единственото изключение е Nissan Qashqai. При този модел предимството е минимално, заради липсата на прожекторни фарове (т.нар лупи). В този случай светлината не се насочва по най-добрият начин.Ето и типа на фаровете при различните автомобили:- Mercedes E-class (49% по-добър резултат при ксенон)Халоген - прожекторКсенон - прожектор (адаптивни светлини)- Nissan Qashqai (2% по-добър резултат при ксенон)Халоген - рефлекторКсенон - рефлектор- Opel Insignia (71% по-добър резултат при ксенон)Халоген - рефлекторКсенон - прожектор (адаптивни светлини)- Skoda Suberb (42% по-добър резултат при ксенон)Халоген - прожекторКсенон - прожектор (адаптивни светлини)- VW Golf (44% по-добър резултат при ксенон)Халоген - рефлекторКсенон - прожекторИзточник www.adac.de
Мнението беше редактирано от Svetlio_S: 27 февруари 2022 - 08:09
IvailoM 27 февруари 2022 - 08:36
Човеко, изобщо не си наясно с нещата! Спри да се излагаш!
Към модераторите - Моля, затворете тази тема или я прикрепете към вече съществуващата, в която се обсъждат тези неща :)
Към модераторите - Моля, затворете тази тема или я прикрепете към вече съществуващата, в която се обсъждат тези неща :)
tisho.74 27 февруари 2022 - 10:11
Аз пък искам да има повече като него, за да мога да си изкарвам едни пари, повече пари, за тяхна сметка. Продължавай така! Смело напред да разбиваш стената с рога! И да ти чупим рогата в съда.
П.п. и ксенона в теглича ми също:-)))
Мнението беше редактирано от tisho.74: 27 февруари 2022 - 10:13
П.п. и ксенона в теглича ми също:-)))
Мнението беше редактирано от tisho.74: 27 февруари 2022 - 10:13
tisho.74 27 февруари 2022 - 10:18
Svetlio_S, на 27 февруари 2022 - 06:39, каза:
Няма какво да доказвам на необразовани лица, правещи само и единствено твърдения. Отговора се намира в три нормативни акта, десетина решения на ЕК срещу пет-шест автомобилни компании, и, далеч не на последно място- литературата. Та ако си поне малко грамотен няма какво да твърдиш по темата, а се образовай. Ако не можеш сам- има места, на които го правят.
Мнението беше редактирано от tisho.74: 27 февруари 2022 - 10:19
Svetlio_S 03 март 2022 - 19:31
DDD123 03 януари 2023 - 15:08
Вече има LED крушки, които са сертифицирани в Австрия, Германия за рефлекторни фарове за Astra и доста други популярни модели. И Бош и Осрам имат такива модели, пише си и какъв адаптер трябва. Специално Bosch ultinon 6000 h7 в моторталк пише, че няма нужда от залъгалки или от специални капачки на фара, а само от адаптер. Етоя я темата в немския форум, станала е 30 страници и мен ме сърбят ръцете да сменя h7ците на astra j. Осрамите искат залъгалки, друга капачка за фара и т.н..
Мнението беше редактирано от DDD123: 03 януари 2023 - 15:09
Мнението беше редактирано от DDD123: 03 януари 2023 - 15:09
Svetlio_S 11 януари 2023 - 15:15
Благодаря колега, но колата отдавна е с лед крушки Осрам и да прав си, че фара се затваря перфектно и не светят никакви грешки.