Опел Клуб България: Изгасва по време на движение - Опел Клуб България

Прехвърляне към съдържание

  • 2 Страници +
  • 1
  • 2
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Затворена за Коментари

Изгасва по време на движение

#1 Потребителят не е активен   GoodfellaSF 

  • Пешеходец
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Opel zafira A 125ps
  • Пол: Male
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 30.06.2020

Публикувано: 30 юни 2020 - 20:55

Здравейте, колеги. Имам много странен проблем. Колата ми е Опел Зафира А, 125коня, 1,8 бензин 2002г. Никога не е била на газ. Преди около 2 месеца, поради "кадърната" работа на ем комплект София ми се скъса ангренажа и от там почнаха ходене по мъките. След като закупих колата и им взех всички части и оставих една шапка с пари, се оказа във времето че не са сменени частите, а са само взети парите и частите явно са продадени на черно.
Та след ангренажа, пиленето и смяна на датчици те за колянов и разпределител вал имам доста проблеми. Ходих къде ли не и смениха доста части, а проблема остава.
Без никакви симптоми колата гасне и на скорост и на място. Тръгва единствено след разказване за секунди на акумулатора. След закачане на диагностика след появилия се проблем ми записва грешка бедна смес, но не я показва. Забравих да кажа, че след като угасне почват да светят повечето чекове, но по интересното за мен е че почва да мига чека за двигателя.
Та въпросът ми е ако някой е имал такъв проблем, да ме насочи някъде.
Благодаря предварително

#2 Потребителят не е активен   Kovardeil 

  • Ходи на курсове...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Vectra C Caravan , Z19DTH
  • Пол: Male
  • Мнения: 47
  • Регистриран: 06.12.2011

Публикувано: 01 юли 2020 - 12:04

Аз имах подобен проблем и се оказа дроселова клапа, но ставаше въпрос за двигателя от подписа ми, който е съвсем различен от твоя

#3 Потребителят не е активен   ivan_pop 

  • Prototype
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Гоуф единичка
  • Пол: Not Telling
  • Мнения: 2190
  • Регистриран: 23.03.2007

Публикувано: 01 юли 2020 - 17:34

Нормално е като е на контакт и не работи мотора, да светят всичко чекове.А чека на мотора мига, когато не си разпознава ключа.Трябва когато не пали да се търси какво липсва!
беръ жилязу

#4 Потребителят не е активен   GoodfellaSF 

  • Пешеходец
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Opel zafira A 125ps
  • Пол: Male
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 30.06.2020

Публикувано: 02 юли 2020 - 07:38

Смених отново датчика на коляновия вал. В буксата имаше лек луфт на контакта им. Премерих ги и показаха едно и също, като в мрежата видях че трябва да е между 550-750 има, но и на двата при замерването показа двойно (мерено е на двата пина при изкаран датчик). Засега съм минал около 200км градско и още не ми е угаснала. Сега ще взема една мобилна диагностика и ако отново даде грешка и проблем ще кача снимки да давате съвети. Иначе благодаря все пак :)

Иначе знам че е нормално да светят чековете на контакт. Просто по време на движение без да свети, по тях разбирам кога е изгаснала. Симптоми или сигнали че ще изгасне няма.

#5 Потребителят не е активен   ivan_pop 

  • Prototype
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Гоуф единичка
  • Пол: Not Telling
  • Мнения: 2190
  • Регистриран: 23.03.2007

Публикувано: 02 юли 2020 - 17:26

Аз намерих че типичната стойност на съпротивлението е 1250 Ом.
беръ жилязу

#6 Потребителят не е активен   Стаевски 

  • Свищов
  • Група: Потребители

  • Автомобил:ZAFIRA А Y20DTH
  • Пол: Male
  • Мнения: 1028
  • Регистриран: 28.09.2013

Публикувано: 03 юли 2020 - 08:08

Тук във форума се коментираше, че датчиците трябвало да са бошовски, иначе правели проблеми...
Знам ли, само ви подсещам.
Како, како! ...
И аз да кажа!

#7 Потребителят не е активен   GoodfellaSF 

  • Пешеходец
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Opel zafira A 125ps
  • Пол: Male
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 30.06.2020

Публикувано: 03 юли 2020 - 16:55

Вървим към решение на проблема. А именно греша р1614-4 която е грешка в имобилайзера. През опкома на боди - имобилайзер не излиза като грешка, но в двигател излиза и седи. Днес отново ми изключи колата в трафика и веднага след това я за качих и това излезе. Пробвах с ресет на екуто и нова инсталация и пак фигурира грешката. Сега ще търся читав майстор да оправи проблема.
1 проблема искам да го отстраня за себе си и 2 ще я продавам колата и не иска следващия собственик да си троши главата с нея, защото не е коректно

#8 Потребителят не е активен   ivan_pop 

  • Prototype
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Гоуф единичка
  • Пол: Not Telling
  • Мнения: 2190
  • Регистриран: 23.03.2007

Публикувано: 03 юли 2020 - 17:27

Виж мнениеGoodfellaSF, на 03 юли 2020 - 16:55, каза:

Вървим към решение на проблема. А именно греша р1614-4 която е грешка в имобилайзера. През опкома на боди - имобилайзер не излиза като грешка, но в двигател излиза и седи. Днес отново ми изключи колата в трафика и веднага след това я за качих и това излезе. Пробвах с ресет на екуто и нова инсталация и пак фигурира грешката. Сега ще търся читав майстор да оправи проблема.
1 проблема искам да го отстраня за себе си и 2 ще я продавам колата и не иска следващия собственик да си троши главата с нея, защото не е коректно

Мисля че си на грешен път.Ако когато опиташ да палиш има проблем с имото, колата няма да запали.Грешката я хваща когато изгасне и е на контакт.
беръ жилязу

#9 Потребителят не е активен   GoodfellaSF 

  • Пешеходец
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Opel zafira A 125ps
  • Пол: Male
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 30.06.2020

Публикувано: 04 юли 2020 - 10:06

Правя му рестарт с акумулатора и чак тогава пали. Иначе по смъртно не иска да запали. Затова мисля че накрая ще се окаже от него.

#10 Потребителят не е активен   tisho.74 

  • Доооста бивши опели, и основно дизелови, тук-там некой бензин
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Peugeot 308 SW 1,6 HDI 110 жребчета
  • Пол: Male
  • Мнения: 3836
  • Регистриран: 12.06.2006

Публикувано: 04 юли 2020 - 11:19

За да не вкарам дискусията някъде.

Мнението беше редактирано от tisho.74: 04 юли 2020 - 20:18


#11 Потребителят не е активен   GoodfellaSF 

  • Пешеходец
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Opel zafira A 125ps
  • Пол: Male
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 30.06.2020

Публикувано: 04 юли 2020 - 17:34

Не знам защо се опитваш да вкараш дискусията в някакъв безсмислен спор. Датчиците са ГМ Сименс и бош, еку е отремонтирано и кабелите са сменени почти навсякъде. Явно има някакъв проблем и ГМ ми казват след проверка че е грешка в имото.
Тук съм постанал темата и я актуализира. След добита информация. Ако не си съгласен го кажи и толкова. Ясно е че от някъде е проблема, но не е идеята да сменя всичко и тогава да се оправи.

#12 Потребителят не е активен   IvailoM 

  • Генерал
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra G Z20LET
  • Пол: Male
  • Мнения: 5566
  • Регистриран: 13.09.2008

Публикувано: 04 юли 2020 - 17:45

Попълни си код на двигател в профила! В правилата пише какво, защо и как!

#13 Потребителят не е активен   ivan_pop 

  • Prototype
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Гоуф единичка
  • Пол: Not Telling
  • Мнения: 2190
  • Регистриран: 23.03.2007

Публикувано: 04 юли 2020 - 18:27

Виж мнениеGoodfellaSF, на 04 юли 2020 - 17:34, каза:

Явно има някакъв проблем и ГМ ми казват след проверка че е грешка в имото.

Да разбирам ли, че е ясно къде е проблема?
беръ жилязу

#14 Потребителят не е активен   GoodfellaSF 

  • Пешеходец
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Opel zafira A 125ps
  • Пол: Male
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 30.06.2020

Публикувано: 04 юли 2020 - 18:35

Добре, разбирам. Но нека да се помисли малко. Паля колата... Карам 250км и изведнъж гасне и не иска да запали. Ако е окабеляване донякъде ще е така. Но защо след ресет на аку се оправя и продължава до следващия път? Това не е кабел вече.

#15 Потребителят не е активен   ivan_pop 

  • Prototype
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Гоуф единичка
  • Пол: Not Telling
  • Мнения: 2190
  • Регистриран: 23.03.2007

Публикувано: 04 юли 2020 - 18:37

Аз да споделя какво ми се случи преди 3-4 месеца.Карам Вектра Б, X18XE1!.Отивам на работа една сутрин и спирам отпред.
Връщам ключа от от контакт и го вадя.Мотора не гасне, продължава да работи!Шах и мат с пешката! :surrender:
Прави си изводи!

П.П.:Изгасих на скорост и спирачка.Обадих се на Пифа(ключар).Дойде с нов патрон, пренареди го по стария ключ и сега карам така.

Мнението беше редактирано от ivan_pop: 04 юли 2020 - 18:38

беръ жилязу

#16 Потребителят не е активен   GoodfellaSF 

  • Пешеходец
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Opel zafira A 125ps
  • Пол: Male
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 30.06.2020

Публикувано: 04 юли 2020 - 18:45

На модела за който говоря е само един двигателя и се вижда много ясно. Но щом е толкова важно ще го напиша и тук z18xe

Мой приятел бе с твоя проблем. Оказа се крушка на заден ляв стоп. От 1 Година и половина вече кара и няма този проблем. Все пак смених и направих профилактика на всяка крушка, както навън, така и вътре, но Проблема си седи

#17 Потребителят не е активен   ivan_pop 

  • Prototype
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Гоуф единичка
  • Пол: Not Telling
  • Мнения: 2190
  • Регистриран: 23.03.2007

Публикувано: 04 юли 2020 - 18:50

Виж мнениеGoodfellaSF, на 04 юли 2020 - 18:45, каза:

Мой приятел бе с твоя проблем. Оказа се крушка на заден ляв стоп. От 1 Година и половина вече кара и няма този проблем.

Твоя приятел е бил с Астра или Зафира, нафтена?
Аз съм с бензинова Вектра и гледам какво правя!
беръ жилязу

#18 Потребителят не е активен   GoodfellaSF 

  • Пешеходец
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Opel zafira A 125ps
  • Пол: Male
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 30.06.2020

Публикувано: 04 юли 2020 - 19:33

Мисля че е с 116коня 1.6 бензин

#19 Потребителят не е активен   tisho.74 

  • Доооста бивши опели, и основно дизелови, тук-там некой бензин
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Peugeot 308 SW 1,6 HDI 110 жребчета
  • Пол: Male
  • Мнения: 3836
  • Регистриран: 12.06.2006

Публикувано: 04 юли 2020 - 20:02

Добре.

Мнението беше редактирано от tisho.74: 04 юли 2020 - 20:17


#20 Потребителят не е активен   GoodfellaSF 

  • Пешеходец
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Opel zafira A 125ps
  • Пол: Male
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 30.06.2020

Публикувано: 04 юли 2020 - 21:24

Ето пак, излезнах и няма и 15км изминато от последното гаснене и пак. Прибрах се и я за качих на опкома и грешки няма записани. Иначе с премигващия чек двигател при завъртане на ключ 1 или 2 не иска да запали след проява на проблема. Вече съм почти сигурен че компютъра дава грешни сигнали и от там трябва да е. А преди година и половина го "опавиба" уж. Явно такива са ни майсторите.

Споделете тази тема чрез:


  • 2 Страници +
  • 1
  • 2
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Затворена за Коментари

1 потребител(и) четат тази тема
0 регистрирани, 1 гости и 0 анонимни потребители


Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg