Опел Клуб България: Помощ за опел виваро 1.9 dti 101 - Опел Клуб България

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Затворена за Коментари

Помощ за опел виваро 1.9 dti 101 Не пали

#1 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Нови Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 7
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 10 януари 2019 - 08:11

След смяна на горивен филтър не пали помощ .Помпя крушата но постоянно излиза въздух от пропката за обезвъздушаване и виждам въздух в маркуча до помпата .Помпя поне един час но нищо .А и като го закачихме дава p0113 можели от това да е.

Мнението беше редактирано от lradev: 11 януари 2019 - 09:16


#2 Потребителят не е активен   mrsch66 

  • Ветеран...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:AstraG X20DTL
  • Населено място:praha.cz
  • Пол: Male
  • Мнения: 1879
  • Регистриран: 21.07.2010

Публикувано: 10 януари 2019 - 10:20

Направи още една тренировка с смяна на филтъра и този път по добре от предната някоя връзка не е херметична а температурата на входящия въздух не е критерий за да не запали.

#3 Потребителят не е активен   JorkataG 

  • Пилот...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra H Z17DTH SW
  • Населено място:Гулянци
  • Пол: Male
  • Мнения: 652
  • Регистриран: 18.03.2010

Публикувано: 10 януари 2019 - 10:35

Така за да е читава работата. Като е дизел отвии тръбичката от първа дюза и тогава помпи или върти. Като почне да излила само гориво си готов. Тоя въздух трябва да излезе от някъде и си стегни скобите.

Мнението беше редактирано от JorkataG: 10 януари 2019 - 10:36

Публикувано изображение
"Едно е да искаш, друго е да можеш а трето и четвърто е да го направиш."
Публикувано изображение
Ако нещо не е развалено - побъзикай го, може пък да се счупи ... :)

#4 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Нови Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 7
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 10 януари 2019 - 15:02

опела запали но откачих маркуча който идва от резервоара и с друг маркуч направо към едно шише .Но пали от раз и след 5 сек гасне така около 15 пъти после пали и много трудно се форсира едва едва .Дали има помпа в резервоара идеи

#5 Потребителят не е активен   JorkataG 

  • Пилот...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra H Z17DTH SW
  • Населено място:Гулянци
  • Пол: Male
  • Мнения: 652
  • Регистриран: 18.03.2010

Публикувано: 10 януари 2019 - 15:41

Виж мнениеlradev, на 10 януари 2019 - 15:02, каза:

опела запали но откачих маркуча който идва от резервоара и с друг маркуч направо към едно шише .Но пали от раз и след 5 сек гасне така около 15 пъти после пали и много трудно се форсира едва едва .Дали има помпа в резервоара идеи
За помпа дали има не знам. Като дърпа от шишето същото ли прави не разбрахме. Гасне след 5 с. и така около 15 пъти и не се форсира пак от шишето ли го прави?

Мнението беше редактирано от JorkataG: 10 януари 2019 - 15:45

Публикувано изображение
"Едно е да искаш, друго е да можеш а трето и четвърто е да го направиш."
Публикувано изображение
Ако нещо не е развалено - побъзикай го, може пък да се счупи ... :)

#6 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Нови Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 7
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 10 януари 2019 - 16:45

Да катo е от шишето пали и гасне и като запали много ама много трудно се форсира.Ако му закача маркуча от резервоара не иска и да припали .Мисля че проблема ще се окаже в резервоара .Някой да е свалял имали нещо особено при свалянето .Щях да го закарам на майстор но не мога да го дръпна защото живея във вилна зона .

Мнението беше редактирано от lradev: 11 януари 2019 - 09:13


#7 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Нови Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 7
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 11 януари 2019 - 09:20

Виж мнениеJorkataG, на 10 януари 2019 - 15:41, каза:

За помпа дали има не знам. Като дърпа от шишето същото ли прави не разбрахме. Гасне след 5 с. и така около 15 пъти и не се форсира пак от шишето ли го прави?

Да катo е от шишето пали и гасне и като запали много ама много трудно се форсира.Ако му закача маркуча от резервоара не иска и да припали .Мисля че проблема ще се окаже в резервоара .Някой да е свалял имали нещо особено при свалянето .Щях да го закарам на майстор но не мога да го дръпна защото живея във вилна зона .

#8 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Нови Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 7
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 11 януари 2019 - 10:24

Виж мнениеJorkataG, на 10 януари 2019 - 15:41, каза:

За помпа дали има не знам. Като дърпа от шишето същото ли прави не разбрахме. Гасне след 5 с. и така около 15 пъти и не се форсира пак от шишето ли го прави?

Да катo е от шишето пали и гасне и като запали много ама много трудно се форсира.Ако му закача маркуча от резервоара не иска и да припали .Мисля че проблема ще се окаже в резервоара .Някой да е свалял имали нещо особено при свалянето .Щях да го закарам на майстор но не мога да го дръпна защото живея във вилна зона .

#9 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Нови Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 7
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 11 януари 2019 - 13:14

Свалих резервоара почистих го и сондата почистих сложих го но уви като помпя крушата нафта не тръгва вече мисля да сменя цялата тръба и крушата .

#10 Потребителят не е активен   JorkataG 

  • Пилот...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra H Z17DTH SW
  • Населено място:Гулянци
  • Пол: Male
  • Мнения: 652
  • Регистриран: 18.03.2010

Публикувано: 11 януари 2019 - 13:34

А досега що не продуха тръбата така и така всичко е разкачено. Продухай тръбата ако трябва я вържи на компресор но да е разкачена от двете страни а крушата може да се пробва закачи и маркучи и виж дали ще дърпа от шишето. Лесно се хвърлят пари на вятъра без да е проверена ситуацията.
Публикувано изображение
"Едно е да искаш, друго е да можеш а трето и четвърто е да го направиш."
Публикувано изображение
Ако нещо не е развалено - побъзикай го, може пък да се счупи ... :)

#11 Потребителят не е активен   Д-и-м-о-в 

  • Пали асфалта...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra G 2.0 DTi 101 HP
  • Населено място:С-С
  • Пол: Male
  • Мнения: 848
  • Регистриран: 26.09.2014

Публикувано: 11 януари 2019 - 15:43

Верятно МАФ-а му е с датчик за температура вътре. И тъй като от този датчик също се взема корекция при студен старт за това колко гориво да коригира в началото... е твърде възможно ако изобщо тоя датчик е откачен(кабели или прекъснал извод вътре в него) да прави големи мизерии.
И на Y20DTH(по-старо поколение), даже датчика за температурата на охлаждащата течност взема участие, и ако не работи - пали с много много въртене и даже някой и не палят, затова ги проверяват като им издърпат кабела и веднага пали.
Така че и ти дръпни буксата на MAF-а и виж какви напрежения трябва да има при контакт и къде точно. Също пробвай да припалиш с извадена букса - да видим.
"Тарикат" със смешни кабелчета за 20 лева

#12 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Нови Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 7
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 12 януари 2019 - 12:49

Виж мнениеД-и-м-о-в, на 11 януари 2019 - 15:43, каза:

Верятно МАФ-а му е с датчик за температура вътре. И тъй като от този датчик също се взема корекция при студен старт за това колко гориво да коригира в началото... е твърде възможно ако изобщо тоя датчик е откачен(кабели или прекъснал извод вътре в него) да прави големи мизерии.
И на Y20DTH(по-старо поколение), даже датчика за температурата на охлаждащата течност взема участие, и ако не работи - пали с много много въртене и даже някой и не палят, затова ги проверяват като им издърпат кабела и веднага пали.
Така че и ти дръпни буксата на MAF-а и виж какви напрежения трябва да има при контакт и къде точно. Също пробвай да припалиш с извадена букса - да видим.

Запали но пак пали гасне пали гасне така около 10 пъти и се оправя след това пали от раз един момент като натисна съединителя и е на свободна като запали и пусна съединителя иска пак да гасне докато не загрее малко .Дебитомера е за смяна чакам днес друг дебитомер и да видим .Като го закачих пак даде грешка но този път 2 грешки р0100 и р0113.Не знам дали ще се оправи като го сменя ще пиша. А иначе се оказа запушен маркуч на нафтата който идва от резервоара ..

#13 Потребителят не е активен   Д-и-м-о-в 

  • Пали асфалта...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra G 2.0 DTi 101 HP
  • Населено място:С-С
  • Пол: Male
  • Мнения: 848
  • Регистриран: 26.09.2014

Публикувано: 12 януари 2019 - 15:47

Виж мнениеlradev, на 12 януари 2019 - 12:49, каза:

Запали но пак пали гасне пали гасне така около 10 пъти и се оправя след това пали от раз един момент като натисна съединителя и е на свободна като запали и пусна съединителя иска пак да гасне докато не загрее малко .Дебитомера е за смяна чакам днес друг дебитомер и да видим .Като го закачих пак даде грешка но този път 2 грешки р0100 и р0113.Не знам дали ще се оправи като го сменя ще пиша. А иначе се оказа запушен маркуч на нафтата който идва от резервоара ..


Това за маркуча ясно, но грешките не са от него, затова казах че има проблем с дебиЛомера. Със сигурност можеше да пробваш с друг от някъде (приятел, морга и т.н.) преди да купуваш, но както се казва щом вече го чакаш... и ние ще почакаме за резултат.

Мнението беше редактирано от Д-и-м-о-в: 12 януари 2019 - 15:52

"Тарикат" със смешни кабелчета за 20 лева

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Затворена за Коментари

1 потребител(и) четат тази тема
0 регистрирани, 1 гости и 0 анонимни потребители


Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg