-
4 Страници
- 1
- 2
- 3
- →
- Последна »
проблем при дизеловия мотор на Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX с 160 к.с проблем с колянов вал на Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX с 160 к.с
#1 Гостkrasenrahnev_*
Публикувано: 16 май 2016 - 14:35
Публикувано: 17 май 2016 - 13:09
1. Не добро обслужване. Ако маслото не е сменяно на време и е тръгнало образуването на отлагания, то тези отлагания пречат за нормалната циркулация на маслото. Този проблем е решен с новите двигатели от фейслифта. При тях блока е по-различен с по-широки маслени канали. Ако маслото е сменяно на време, този проблем липсва и не е основа за притеснение.
2. Маслената помпа. При Опел незнайно защо са решили да изменят един уплътнител на смукателя на маслената помпа от картера. В следствие на което въпросния уплътнител започва да изпуска масло и не всичкото засмукано масло минава през помпата, и съответно към двигателя. В следствие на което налягането пада но не до толкова, че да светне лампата за проблем с налягането. Следва рязко износване, метални стърготини в картера и често неговото блокиране.
Мнението беше редактирано от BOz: 17 май 2016 - 13:33
Публикувано: 18 май 2016 - 08:24
Издънката на GM е и в подбора на "само" 3 производителя в първата генерация Инсигния при коляно вал, биелни и основни лагери и маслени помпи. Тотална издънка, НО не си признават, защото

При фейса като, че ли нещата са корегирани - при тях и производителя на вал е поредният сменен уж с по добър, но най важното е, че клапана на маслената помпа е електрически главно поради Старт-Стоп системата. За тях може да се каже, че има някакво спокойствие, но да не забравим, че са пък доста млади и тепърва очакваме развитие.
Съвет към всички колеги - трябва да се следи налягането на маслото постоянно!
#4 Гостkrasenrahnev_*
Публикувано: 19 май 2016 - 13:34
Публикувано: 25 септември 2016 - 22:21
Наскоро си направих побългаряване на уплътнението на маслената помпа,за да няма този проблем,но не ми се слага и отделен уред за налягане.
Публикувано: 26 септември 2016 - 19:45
Основният проблем е уплътнението на помпата към цедката на маслото в картера.

Това е тръбата с цедката.

А,аз съм го направил с втулка и силиконово уплътнение,така че да влезе сито в уплътнението на помпата.Естествено уплътнението на помпата смених с ново - 25 лв. от Опел.

Кажи сега от коѝ датчик взе налягането на маслото?
Мнението беше редактирано от nikal: 26 септември 2016 - 20:23
Публикувано: 26 септември 2016 - 19:59
Става ли само с махане на картера?
Публикувано: 26 септември 2016 - 20:26
Публикувано: 26 септември 2016 - 20:46
Публикувано: 26 септември 2016 - 20:47

Да не почвам да ти разправям пък за най-разпространеният мотор 2-ка 140 коня дизел на Фолксваген,Ауди,Шкода.
Вариант за добра кола е Ролс-Ройс - ръчна изработка например

Мнението беше редактирано от nikal: 26 септември 2016 - 20:48
Публикувано: 26 септември 2016 - 21:06
nikal, на 26 септември 2016 - 20:47, каза:

Да не почвам да ти разправям пък за най-разпространеният мотор 2-ка 140 коня дизел на Фолксваген,Ауди,Шкода.
Вариант за добра кола е Ролс-Ройс - ръчна изработка например

Тя и мойта сегашна баба вектра скоро ще се класира в графа "Ръчна Изработка", при това лично от мен

То офтопик, ама нека да остане писано. За последните 15 години съм имал три вектри Б дизели, първата от магазина през 2000-та, другите две са през последните 6 години. Имал съм лична поръчкова астра Х от магазина, дизелова Астра Г почти от магазина, и междувременно няколко служебни комбота, рено лагуна, рено меган и други. Другите за кратко и нямам претенции да съм ги опознал. От всичкото най- много ми харесва и до момента вектра Б. Комфорт, сигурност, пътно поведение. На второ място е астрата, като в някои моменти не знам дали всъщност не е на първо

Всъщност с така описаните колици никога нищо не ми е създавало някакви значими проблеми. Никакви. Или поне аз не съм ги отчитал като особено сериозни. Всичко е било в границите на нормалното.
Обаче човек като иска нещо по- ново май няма особен избор. Точно там е работата. Недомислиците и ниската надеждност вземат връх напоследък. И марката всъщност няма особено значение вече. Просто трябва да се гледа повече от преди като се купува, а в същото време да сме по- добре подготвени финансово за разни изненади след покупката.
Публикувано: 27 септември 2016 - 08:07
BOz, на 26 септември 2016 - 19:59, каза:
Става ли само с махане на картера?
За да се свали картера се сваля и дясната полуоска от кутията, със висящият лагер и от към главината на дясното колело.
nikal:
Много добре си се справил със втулката.
Главният проблем е, че гуменото уплътнение потопено в масло със висока температура се "опича", а в следствие на ниски температури се свила и не уплътнява и хоп - ниско налягане на маслото, надрани биелни и/или основни лагери и т.нат. като това е добрият вариант. При повечето случаи при така известните Инсигнии и жабарски мотори биелата с буталото ти казва "здрасти" през главата

Маслената помпа също е слабо звено - дано си се досетил да я отвориш твоята след тази интервенция най-малкото заради оглед. Виждал съм помпи със ясно изразено износване на "прекрасните" материали, с които е направена.
Тук голяма препоръка към всеки със Инсигния на над 150 к км е да смени и помпата. Иначе резултата пак е горният.
Но всичко започва от едно единствено нещо и това е налягането на маслото, което просто трябва да се следи, а това поне аз реших с това допълнително оборудване на Depo Racing, което идва със свой собствен датчик. НЯМА такъв в оборудването на моята Инсигния макар и Космо вариант.
Допълнителният датчик се слага близо до оригиналният датчик за ниско налягане, който е на кулера за маслото.
Подробности ако искаш пиши на ЛС да не утежняваме темата на колегата.
Поздрави.
Публикувано: 29 септември 2016 - 16:58
С бензиновите Инсигнии как стои въпроса с тази помпа ?
Поздрави
Публикувано: 30 септември 2016 - 15:09

... old Opels don't die, they get faster!
Публикувано: 30 септември 2016 - 17:00
Биелни лагери - 25Нм + 60 градуса.
Публикувано: 30 септември 2016 - 20:05
BOz, на 30 септември 2016 - 17:00, каза:
Биелни лагери - 25Нм + 60 градуса.
Напълно вярно!
Силно препоръчително е болтовете да се заменят с нови,но цената е доста "добра" ,та всеки сам преценява за себе си.
Мнението беше редактирано от nikal: 30 септември 2016 - 20:16
Публикувано: 03 октомври 2016 - 19:38
Публикувано: 05 октомври 2016 - 16:31
Лагерите са спутер , горната черупка е по-дебела и по- тъмна на цвят, от долната.
Мнението беше редактирано от Angelov_GSi : 05 октомври 2016 - 16:55

... old Opels don't die, they get faster!
Споделете тази тема чрез:
-
4 Страници
- 1
- 2
- 3
- →
- Последна »