климатик...?!
Деян Боянов 30 май 2018 - 18:19
извинявам се за заблудата в която съм ви въвел ,моя е обикновен а се чудя дали да не си взема климатичен модул като на снимката .Просто ме интересува дали ще работи само със замяна на двата модула и ще има ли желания ефект?
tisho.74 30 май 2018 - 20:57
Като го смениш ще трябва и програмиране поне на дисплея, защото другия работи с него, но може да се наложи и смяна на дисплея- не всички стават с такъв климатроник. Не ми е ясно и дали има и код в новия модул- ако има трябва да е "разведен" от другата кола и после "оженен" за твоята. За теб ще излезе голяма разправия и не мисля, че си струва. Така или иначе си имаш автоматичен климатик, който работи повече от добре, дори според мен е по- безпроблемен от другия. Освен това разликата между двата е основно в това, че там информацията е изведена на дисплея, а при теб е по бутоните и врътките.
П.П. Добре де, снимай твоя поне да разберем какъв е всъщност
Мнението беше редактирано от tisho.74: 30 май 2018 - 20:58
П.П. Добре де, снимай твоя поне да разберем какъв е всъщност
Мнението беше редактирано от tisho.74: 30 май 2018 - 20:58
Ne6to Smisleno 31 май 2018 - 09:01
Той неговия е климатик, а той е снимал SAC, който иска да сложи. Тоя модул иска датчик за слънчво греене и такъв за температура вътре най-малко. Нямам представа дали са фабрично заложени в твойта кола (в средата на предното стъкло виж на таблото дали има една полусфера - това е датчика за осветеност). Отделно имаш програмиране в поне 3 модула, но това е най-малкия проблем. Виж за климатроник няма да стане, защото там и телата на 100% са различни и при вектрите май са двузонови, но за тоя вид може и да стане с малко окабеляване и програмиране.
tisho.74 31 май 2018 - 10:24
По мои спомени и най- обикновения климатик имаше тоя датчик за слънчевото греене под предното стъкло. Или поне като си купувах астрата от магазина през 2008-ма тя си го имаше, даже беше описан в списъка с опциите като част от климатичната система. Обаче има доста други неясноти при тази ситуация, за които трябва някой, който е наясно с разликите да се включи.
Юлиан 1 13 август 2018 - 18:32
И аз да се включа в темата за климатиците дава ми грешка 17 сигнал за обороти липсва,охладителен вентилатор ECU - диагностика (1 кодове за грешка .Като дам за ремонт ме праща в три групи подменю едно две и три.въпроса е как да разбера какво да посоча и още един проблем имам чувството ,че кли;атика сам се изключва по време на пътуване и сам се включва,сигам до този извод ,защото се изпотява стъклото над духалките и като се включи стъклото изсъхва.Моля за съвет,че този климатик ми излезе златен с тия ремонти.Благодаря предварително.Извинявайте подвел съм ви
стъклото се поти отвън
Мнението беше редактирано от Юлиан 1: 13 август 2018 - 18:53
стъклото се поти отвън
Мнението беше редактирано от Юлиан 1: 13 август 2018 - 18:53
stoyanzs 01 май 2019 - 10:53
Не бях се занимавал с климатици но и това ми дойде на главата. Днес установих че при работещ климатик се включва само задната перка на водата а предната/по малка на климарадиатора/ не.Студена ,топла все тая.Не знам откога е така щото климата си духа студено.Какво да проверя релета, бушони, пресостат и др. евентуално някаква схема ако има някой колата е астра г стария мотор инжекцияZ16SE.Компресора е от астра хаш щото е някаква междинка но това едва ли има значение.На другата ми кола/не е опел/с влючване на климатика тръгва едната перка с вдигане на градусите тръгва и втората.Проверете как е при Вас щото това аз случайно го открих.Някой има ли идея де се намира климамодула Има една кутия в бронята пред водача но дали е той.
Мнението беше редактирано от stoyanzs: 01 май 2019 - 14:02
Мнението беше редактирано от stoyanzs: 01 май 2019 - 14:02
stoyanzs 01 май 2019 - 16:40
Зяпане,гледане,чюдене и си реших проблема.Оказа се блокирал вентилатор на климатика .Сваляне, разглобяване на детайли,почистване и смазване на ротора и сега вече пее.Включва се секунди след пускане на климатика.ПРОВЕРЕТЕ СИ ВЕНТИЛАТОРИТЕ щото аз случайно открих че моя не работи,студено си имах от вентилатора за водата..
freeqwerty 01 май 2019 - 17:16
На една позната на Зафирата й дори няма перката на климатичния радиатор (свалена е), така я е купила. Но лятото в колата е като в хладилник.
Коцето 01 май 2019 - 17:30
На Зафира и Астра със Z16XE и Z18XE оригинално си няма предна перка.
Мнението беше редактирано от Коцето: 01 май 2019 - 17:31
Мнението беше редактирано от Коцето: 01 май 2019 - 17:31
freeqwerty 01 май 2019 - 19:47
Коцето 01 май 2019 - 21:18
Оригинално си е с една перка, но пък тя е по-голяма и има 3 (три) скорости на въртене.
NaniG 11 юни 2019 - 19:21
Здравейте,
В събота ходих на диагностика и профилактика на климатика и се оказа, че радиатора е за смяна.
Колата е Corsa D 1.3, 75 к.с., 2007 г.
Там ми казаха цена за нов, но не уточниха марката нито от къде ще го поръчат.
Днес звъннах в магазина, от който пазарувам и ми препоръчаха Нисенс, който е по-скъп с 10 лв. от този, който ми предложиха в сервиза.
Дайте съвет какъв радиатор за климатика да взема.
Благодаря предварително.
Мнението беше редактирано от NaniG: 11 юни 2019 - 19:22
В събота ходих на диагностика и профилактика на климатика и се оказа, че радиатора е за смяна.
Колата е Corsa D 1.3, 75 к.с., 2007 г.
Там ми казаха цена за нов, но не уточниха марката нито от къде ще го поръчат.
Днес звъннах в магазина, от който пазарувам и ми препоръчаха Нисенс, който е по-скъп с 10 лв. от този, който ми предложиха в сервиза.
Дайте съвет какъв радиатор за климатика да взема.
Благодаря предварително.
Мнението беше редактирано от NaniG: 11 юни 2019 - 19:22
Ne6to Smisleno 11 юни 2019 - 22:17
Нисенс е ОК. То за нищо нямаш гаранция, но като цяло е по-вероятно да е хубав.
esil2 17 юни 2019 - 18:18
Някой знае ли за Astra G X20DTL колко трябва да е количеството на фреона в климатика
k opel e 17 юни 2019 - 18:32
Трябва да ти стой залепена сребърната табелка при мотора. 700 грама.
Ne6to Smisleno 17 юни 2019 - 19:49
k opel e, на 17 юни 2019 - 18:32, каза:
Трябва да ти стой залепена сребърната табелка при мотора. 700 грама.
При вектрата дтл е с 850, дтх с 760. Чакай ще погледна за всеки случай. Разлиакта в климатичния радиатор заради кулера.
700 грама е до 2001 след 2001 пише 600 всички без з20лет те били още с 700. Оги е прав най-вероятно.
Все пак нещо ми се разминава. Според мен дтл-а има повече от дтх. Виж какво пише на плочката за всеки случай.
Мнението беше редактирано от Ne6to Smisleno: 17 юни 2019 - 20:02
esil2 18 юни 2019 - 12:16
Много благодаря за отговорите но исках да знам понеже скоро ще го допълвам за да знам този който ще го пълни да не ме прецака
sdonio 12 септември 2019 - 11:47
Здравейте колеги,
дали някой знае къде може да се види списък с монтираните компресори за климатик по модели и години? Идеята е да се провери съвместимостта на компресорите по модели.
Благодаря предварително!
дали някой знае къде може да се види списък с монтираните компресори за климатик по модели и години? Идеята е да се провери съвместимостта на компресорите по модели.
Благодаря предварително!