климатик...?!
miti1 29 юни 2016 - 17:30
Коцето, на 26 юни 2016 - 12:07, каза:
Има два варианта, 750 и 900 грама, отпред на гредата над радиатора има табелка на която пише, освен това пише и количеството и вида на маслото пък и всеки майстор на климатици знае.
Мерси много!Намерих го.Тъпанаря сменял ми маслото беще лепнал бележка върху табелката.За всички бензинови мотори е 900 г. а за 20dth и 22dtr е 750 г. - така пише на табелката.Аз моя досега съм го карал с около 600 близо 4 год.
Мнението беше редактирано от miti1: 30 юни 2016 - 08:15
CuMo 29 юни 2016 - 18:22
TOTTI868, на 29 юни 2016 - 14:23, каза:
клапата май не бачка.Преди като натиснех копчето се изменяше звука а сега не!!как се оправя тая клапа ?Климатика включва винаги.Днес забелязох че като е на по високи обороти при при включен климатик се чува нещо като свирене ама незнам от компресора ли или от динамото.
Глухо свирене/стържене на сухо, като цяло неприятен и странен звук - свършил фреон :)
TOTTI868 29 юни 2016 - 20:09
TOTTI868 11 юли 2016 - 14:12
днес заредих фреон.Беше 500 грама.Дозаредих 200.Стъргането от компресора спря.Когато замериха налягането се оказа че било 24-25бара.перката се беше пуснала да върти и спря по едно време.после пак се пусна.Това налягане било високо.От какво може да се получава това и може ли така да се кара.Нормално ли е компресора да е пуска и спира през определено време сам?
Ne6to Smisleno 11 юли 2016 - 14:42
Той спира сам като мине над 20 и няколко бара. Преостата го спира. Въпроса е що го спира. Перките за мен трябва да работят постоянно при пуснат климатик.
Стаевски 11 юли 2016 - 14:44
И при мен беше високо-по манометъра на машината за зареждане на климатика. Смених модула на климатика и датчика, че имах и двете от старата кола. Налягането в системата спадна. Перката се включваше по-рано-при по-ниско реално налягане. Може датчика да ти е извън норми или модула да е бъгясъл.
Датчика може да се сменя без точене на фреона, под него си има клапанче.
Датчика може да се сменя без точене на фреона, под него си има клапанче.
TOTTI868 11 юли 2016 - 14:49
то много хубаво ама как да разбера от какво е със сигурност.преди да дозаредя с фреон ,на празен ход (когато мога да видя на отворен капак)компресора и перката работиха постоянно.Иначе климатика си духа студено!Иначе климатика си духа студено!направи ми впечатление че когато пусна на 2ра степен не спира компресора.като върна на 1ва степен обухването в купето и започва да тръгва и спира през 30-40сек.Преди да дозаредя с фреон не е правило така струва ми се.перката на вентилатора на климатика спира но рядко и за няколко секунди.Преди да заредя с фреон мисля че вървеше нон стоп.дали е възможно да са го препълнили,въпреки че с машина го зареждаха
Мнението беше редактирано от TOTTI868: 11 юли 2016 - 21:27
Мнението беше редактирано от TOTTI868: 11 юли 2016 - 21:27
speedo 02 юли 2017 - 10:18
Измий радиатора на климатика с вода и препарат,старателно. Ако проблема не изчезне,изпускайте газ докато изчезне. От ремонти по електрическата инсталация съм виждал перката да тръгва при 16 бара и да спира на 10 бара. Не е задължително да работи постоянно.
danko_69 11 март 2018 - 10:54
Здравейте колеги! Отскоро имам Мерива 1.6, 8 клапана, 87 коня, 2003 г. Направи ми впечатление че като пусна климатика започва да духа студено от клапите, но перката на радиатора не се включва. Според вас нормално ли е тъй като, някой колеги казват че щяло да се включи по късно.
indi 11 март 2018 - 11:14
speedo, на 02 юли 2017 - 10:18, каза:
..... От ремонти по електрическата инсталация съм виждал перката да тръгва при 16 бара и да спира на 10 бара. Не е задължително да работи постоянно.
Колега данко-69. Това е само един пост над твоя.Намери време и попрочети нещо в тая тема.Ще намериш отговори и на въпроси,които още не си задал.
danko_69 11 март 2018 - 13:44
Стаевски 12 март 2018 - 12:28
danko_69, на 11 март 2018 - 10:54, каза:
Здравейте колеги! Отскоро имам Мерива 1.6, 8 клапана, 87 коня, 2003 г. Направи ми впечатление че като пусна климатика започва да духа студено от клапите, но перката на радиатора не се включва. Според вас нормално ли е тъй като, някой колеги казват че щяло да се включи по късно.
Като вземе да пари предния ти радиатор, а перката не се включи - тогава е проблем. Тогава ти изключва компресора.......ако изобщо изключи. Може да извъжди някой радиатор.Виж си перката на радиатора на климатика в коша дали включва - изчакай малко при спряна кола и включен климатик на макс.
MVWL1023 29 май 2018 - 12:12
Здравейте!
От около 2 месеца имам Vectrа C Caravan 1.9 CDTI 2008 година, като изключа, че пуши все едно гоня комари колата си работи перфектно. Диагностиката не показа никакви грешки и т.н..Имам въпрос към темата
Как за Бога да си включа охладителната система <КЛИМАТИКА>? Предишният собственик се опита да ми обясни по телефона-не става! Четох в ръководството-не става! Изобщо не мога да стигна до тези настройки. Ако отида в сервиз на Опел ще ми резнат главата (в Германия съм). Имам като вариант да няма фреон, но пък старият собственик каза, че го е изключил от настройките и само трябва да го включа?!? Благодаря на всички и се извинявам за тъпия въпрос :)
От около 2 месеца имам Vectrа C Caravan 1.9 CDTI 2008 година, като изключа, че пуши все едно гоня комари колата си работи перфектно. Диагностиката не показа никакви грешки и т.н..Имам въпрос към темата
Как за Бога да си включа охладителната система <КЛИМАТИКА>? Предишният собственик се опита да ми обясни по телефона-не става! Четох в ръководството-не става! Изобщо не мога да стигна до тези настройки. Ако отида в сервиз на Опел ще ми резнат главата (в Германия съм). Имам като вариант да няма фреон, но пък старият собственик каза, че го е изключил от настройките и само трябва да го включа?!? Благодаря на всички и се извинявам за тъпия въпрос :)
Ne6to Smisleno 29 май 2018 - 12:39
MVWL1023, на 29 май 2018 - 12:12, каза:
Здравейте!
https://www.youtube....h?v=4IAEtCvrQ3s
Ей там на 20-тата секунда дето пише AC
MVWL1023 29 май 2018 - 12:50
sdonio 29 май 2018 - 15:01
MVWL1023, на 29 май 2018 - 12:50, каза:
Опитах не веднъж по същото видео и не мога да вляза в настройките. Копчето се натиска и нищооо :(
Свали си книжката на български от тук: https://1drv.ms/b/s!...6Tgne5yTtqbzR-g От стр.142 започва секцията за климатичната система - намери твоя вариант - климатик или климатроник и действай стъпка по стъпка.
Успех!
Деян Боянов 29 май 2018 - 19:05
За да не отварям нова тема ,да ме извини колегата ,ще попитам .Моя орел има обикновен климатик , може ли да го направя автоматичен само с подмяната на климатичния блок ?
Ако закупя от втора употреба трябва ли предварително нещо да се разкодира както е с радиото ?
Мнението беше редактирано от Деян Боянов: 29 май 2018 - 19:59
Ако закупя от втора употреба трябва ли предварително нещо да се разкодира както е с радиото ?
Мнението беше редактирано от Деян Боянов: 29 май 2018 - 19:59
mrsch66 29 май 2018 - 19:42
По-добре го остави така както е фиансовата страна плюс нервите не си заслужава екстрата която ще получиш накрая.
Ne6to Smisleno 30 май 2018 - 08:20
Тоя климатик не е обикновен, а е SAC демек нещо средно между двете. Имаш копче ауто. Като нагласиш градусите и дадеш ауто, работи като климатроник. Няма никакъв смисъл да го правиш климатроник, това работи по-добре.