Как да си направим самодиагностика...
Дамян 10 юни 2007 - 20:44
Има ли идея някой ,къде може да е проблема на това тук ?
P0230 Fuel Pump Primary Circuit Malfunction
Мерси и Успех
P0230 Fuel Pump Primary Circuit Malfunction
Мерси и Успех
Swing 11 юни 2007 - 19:07
Направих ти един pdf от TIS с всички тестови стъпки (link), които се правят при грешка P0230. Дано да ти е полезен при отстраняването на проблема.
Дамян 11 юни 2007 - 20:22
Мерси човече,сега ще го погледна.
Това е доста непосилно за мен,незнам как съм го принудил да стигне чак до тук,но май е сериозен този проблем,а и на всичкото отгоре незнам какво точно означава буквално.А и като гледам pdf-а,си е доста hard за мен.
Това е доста непосилно за мен,незнам как съм го принудил да стигне чак до тук,но май е сериозен този проблем,а и на всичкото отгоре незнам какво точно означава буквално.А и като гледам pdf-а,си е доста hard за мен.
t_palav 11 юни 2007 - 21:39
Колеги,
трябва ми малко помощ. Все си мислех че с английския се справям но това ме уби ... дори и речника не успя да ме реанимира ...
Грешката която ми дава компютъра е "P0170 Fuel Trim Malfunction (Bank 1)". Това Trim значи какво ли не Ще съм много благодарен ако някой уцели правилното тълкование 'щото тия опелски заклинания ми идват вповече!
Мерси на всички отзовали се!
трябва ми малко помощ. Все си мислех че с английския се справям но това ме уби ... дори и речника не успя да ме реанимира ...
Грешката която ми дава компютъра е "P0170 Fuel Trim Malfunction (Bank 1)". Това Trim значи какво ли не Ще съм много благодарен ако някой уцели правилното тълкование 'щото тия опелски заклинания ми идват вповече!
Мерси на всички отзовали се!
Swing 11 юни 2007 - 22:50
Fuel Trim (или Fuel Trimming) като понятие означава компенсация на горивната смес. Самата грешка означава, че ламбда сондата отчита бедна или богата смес. Ако това е единствената грешка и няма други (например повреден MAP сензор или TPS) вероятно проблема е в самата сонда. Провери нея.
t_palav 12 юни 2007 - 09:05
Мерси за бързия отговор колега!
Забравих да спомена че имам сложено обикновенно газово и може би това е проблема ... а иначе ламбда сондата ми изглежда сменяна, то не че е някаква гаранция. Колата е от скоро при мен и за това не съм толкова сигурен.
Забравих да спомена че имам сложено обикновенно газово и може би това е проблема ... а иначе ламбда сондата ми изглежда сменяна, то не че е някаква гаранция. Колата е от скоро при мен и за това не съм толкова сигурен.
Swing 12 юни 2007 - 11:05
t_palav, на Jun 12 2007, 10:05 AM, каза:
Забравих да спомена че имам сложено обикновенно газово и може би това е проблема ...
Това трябваше да споменеш първо Ако лампата ти светва само когато караш на газ и газовата ти уредба е без ламбда емулатор се получава точно такава грешка. Изгорелите газове, които се получават при работа на газ са с повече кислород и затова ламбда сондата ги отчита като бедна смес. Проблем няма. Можеш да караш така с единствения недостатък, че лампата ще свети постоянно, когато си на газ.
yasmania 15 юни 2007 - 21:37
по въпроса с АБС- а от предишната страница...
Днес се ровичках и след поразбъзикване по буксите вече лампата ми дава мигания с индекси 12 и 41.
12 предполагам е отново Старт на диагностиката
41 пише е : 41 - FL WHEEL SENSOR OPEN CIRCUIT
Това значи ли проблемен датчик, или проблема е във връзките и кабелите стигащи ДО него ....
Днес се ровичках и след поразбъзикване по буксите вече лампата ми дава мигания с индекси 12 и 41.
12 предполагам е отново Старт на диагностиката
41 пише е : 41 - FL WHEEL SENSOR OPEN CIRCUIT
Това значи ли проблемен датчик, или проблема е във връзките и кабелите стигащи ДО него ....
Swing 18 юни 2007 - 20:01
yasmania, на Jun 15 2007, 10:37 PM, каза:
Може да значи и двете, но обикновено се разваля датчика. За да го провериш вдигаш на крик, изключваш буксата и мериш с омметър от страната на датчика. Съпротивлението трябва да е в границите 800 - 1700 ома. Докато мериш можеш да огъваш насам-натам кабела на датчика. Ако съпротивлението не се променя значи датчика е окей и проблема е някъде по веригата до него.
beos 21 януари 2008 - 13:34
OBD II грешки при ЕКУ в pdf-a с обяснение на Български!
Прикачен(и) файл(ове)
-
EOBD_BG.pdf (295,9K)
Брой изтегляния: 4240