ASTRA H - ПРОБЛЕМИ ?
фалконети77 18 октомври 2007 - 14:28
city stars, на Oct 18 2007, 03:16 PM, каза:
...
Дааа...доста от нещата са верни.За други модели не знам,но и при корсата и GTC предните колони си пречат,за климатроника май си е до свикване-вече почти не поглеждам към централната конзола.Виж за пепелника си супер прав(за това не го използвам и си хвърлям фасовете селски навън )Ел. джамци имат всички модели,но си е отделна екстра(к'о да пр'аиш-шанс...),а и е възможно да нямат ел. стъкла,щото GTC-тата са с 3 врати...
Само това за мигачите и чистачките не го разбрах,к'о им има?
sani 18 октомври 2007 - 14:32
Само това за мигачите и чистачките не го разбрах,к'о им има?
[/quote]
"Омекват" лостовете за включване и трудно це "уцелва" момента преди съпротивлението и след него, т.е. дали да ги пуснеш да мигнат 3 пъти или на постоянен режим (за мигачите)! Иначе, като решение и иновативност според мен са ОК, харесват ми така, вместо лоста да "щтрака"!
[/quote]
"Омекват" лостовете за включване и трудно це "уцелва" момента преди съпротивлението и след него, т.е. дали да ги пуснеш да мигнат 3 пъти или на постоянен режим (за мигачите)! Иначе, като решение и иновативност според мен са ОК, харесват ми така, вместо лоста да "щтрака"!
фалконети77 18 октомври 2007 - 14:39
sani, на Oct 18 2007, 03:32 PM, каза:
Ха така...как така "омекват"?Не съм забелязал таквоз нещо Мене лично са ми супер удобни за леки завойчета(когато мигача не се изключва сам),за бързи изпреварвания най-вече на магистралата.А лостчето по принцип не "щрака",защото и мигачите и чистачките за електронно управляеми.
sani 18 октомври 2007 - 14:48
фалконети77, на Oct 18 2007, 03:39 PM, каза:
sani, на Oct 18 2007, 03:32 PM, каза:
Ха така...как така "омекват"?Не съм забелязал таквоз нещо Мене лично са ми супер удобни за леки завойчета(когато мигача не се изключва сам),за бързи изпреварвания най-вече на магистралата.А лостчето по принцип не "щрака",защото и мигачите и чистачките за електронно управляеми.
Ами как "омекват" - искам да "цъкна" само 3 три пъти с мигача, т.е да натисна (или бутна) лостчето леко преди да е преодоляло онази "точка на усилие", след която мигача се включва да работи постоянно и не става - не се усеща съпротивлението и мигача започва да работи в посточнен режим и се изключва или след изправяне на волана или ръчно, ако маневрата не е била с много навит волан!
ickko 18 октомври 2007 - 14:51
Мен пък мигачите и чистачките са му супер удобни. За видимостта в завой съм съгласен, не само отпред - ами от никъде нищо не се вижда. Пиано лак-а е супер готин (незнам какво ти циганее), всек който се качи е впечатлен от него. 90 % от новите мерцедеси са с пиано блек конзоли, сигурно и те ти циганеят
Конзолата и борд компютъра не са много практични и удобни за ползване, но все си мисля, че със всичко се свиква.
Аз имам постоянно една свободна ръка и един свободен крак :dancin: , така че мога да си ръчкам колкото искам по гадните неудобни копчетии
Конзолата и борд компютъра не са много практични и удобни за ползване, но все си мисля, че със всичко се свиква.
Аз имам постоянно една свободна ръка и един свободен крак :dancin: , така че мога да си ръчкам колкото искам по гадните неудобни копчетии
фалконети77 18 октомври 2007 - 14:52
city stars 18 октомври 2007 - 14:52
Да точно това и мен ме дразни.Не ме дразни, че не тракат и тн, това е хубаво.Въпроса е че като го дигнеш и бутнеш надолу, той се връща в първоначална позиция.Примерно с чистачките често имам проблем и незнам на коя позиция са, незнам още колко нагоре имам.Някви такива работи.Тва са дреболийки, ама все пак като даваш доста пари за нова колица, очакваш и глезене.Не лукс, ами просто някви нормални неща.
ickko брат, знам че съм ти черен още с мнението ми за джантите, ама не мога да разбера що се обиждаш, тва си е само мое мнение.И позволи ми да не се съглася, че панелите в Мерцедес са същите като в Опел хеххе.Намен лично не ми харесват.И по мойте махагонените се заглеждат хората, ама мене ме бодат в очите и само се чудя как да ги разкарам.Предполагам е въпрос на вкус.
ickko брат, знам че съм ти черен още с мнението ми за джантите, ама не мога да разбера що се обиждаш, тва си е само мое мнение.И позволи ми да не се съглася, че панелите в Мерцедес са същите като в Опел хеххе.Намен лично не ми харесват.И по мойте махагонените се заглеждат хората, ама мене ме бодат в очите и само се чудя как да ги разкарам.Предполагам е въпрос на вкус.
ickko 18 октомври 2007 - 15:00
city stars, на Oct 18 2007, 03:52 PM, каза:
Да точно това и мен ме дразни.Не ме дразни, че не тракат и тн, това е хубаво.Въпроса е че като го дигнеш и бутнеш надолу, той се връща в първоначална позиция.Примерно с чистачките често имам проблем и незнам на коя позиция са, незнам още колко нагоре имам.Някви такива работи.Тва са дреболийки, ама все пак като даваш доста пари за нова колица, очакваш и глезене.Не лукс, ами просто някви нормални неща.
Еми, те може би това са целяли(глезотийка), но не са помислили, че няма да се понрави на всеки
И мен ме дразнят някои неща, но да ти кажа, не ми се е случвало да се кача в кола, в която нещо да не ме дразни
фалконети77 18 октомври 2007 - 15:04
ickko, на Oct 18 2007, 04:00 PM, каза:
Еми, те може би това са целяли(глезотийка), но не са помислили, че няма да се понрави на всеки
И мен ме дразнят някои неща, но да ти кажа, не ми се е случвало да се кача в кола, в която нещо да не ме дразни
Хехе,то недоволни хора винаги ще има...или свикваш или...на нещо друго се хвърляш...както го е казал поета:"разни хора,разни идеали..."
city stars 18 октомври 2007 - 15:05
Е те тука каза най-голямата истина!Няма идеална кола.Има и много неща които ме кефят в Астрата, просто тука обсъждаме проблемите.
Асен Мишев 18 октомври 2007 - 15:06
Извинете за оффтопика обаче какъв е тоя преглед на 5000км че мойта вече е на 11000 и въобще не съм ходил до сервиза :)
Да не съм пропуснал нещо!
фалконети77 18 октомври 2007 - 15:06
city stars, на Oct 18 2007, 04:05 PM, каза:
Е те тука каза най-голямата истина!Няма идеална кола.Има и много неща които ме кефят в Астрата, просто тука обсъждаме проблемите.
Асен Мишев каза:
Да не съм пропуснал нещо...
Ако ти е верен профила си пропуснал да си купиш нова кола
Когато си вземеш нова колица вече задължително праскат една профилактика на 5000 км.
P.S. Или си губиш гаранцията
ickko 18 октомври 2007 - 15:10
city stars, на Oct 18 2007, 04:05 PM, каза:
ДА, и номера е нещата които ни кефят да са повече от проблемите
бе важното е , че децата се снимат до нея, другото са подробности ХАхахАхА :bou:
Асен Мишев 18 октомври 2007 - 15:14
Нито са ми го казали нито го пише в сервизната книжка много странно !
sani 18 октомври 2007 - 15:18
Асен Мишев, на Oct 18 2007, 04:06 PM, каза:
Извинете за оффтопика обаче какъв е тоя преглед на 5000км че мойта вече е на 11000 и въобще не съм ходил до сервиза :)
Ами незнам за другите дилъри, но специално в София дилърите СофияАуто и ДженеръсАуто "викат" Астрите на първи "профилактичен" преглед на 5000 км - той е платен и е записан в сервизната книжка някъде в началото на 2-3 страница НА РЪКА и има печат на дилъра. А незнам защо GTC ги викат на 7500 км?!?!?!?!
ickko 18 октомври 2007 - 15:19
sani, на Oct 18 2007, 04:15 PM, каза:
Асен Мишев, на Oct 18 2007, 04:06 PM, каза:
Ами незнам за другите дилъри, но специално в София дилърите СофияАуто и ДженеръсАуто "викат" Астрите на първи "профилактичен" преглед на 5000 км - той е платен и е записан в сервизната книжка някъде в началото на 2-3 страница НА РЪКА и има печат на дилъра. А незнам защо GTC ги викат на 7500 км?!?!?!?!
ХАхахаха, мен ме викат на 15,000 !!! :bou:
Сигурно, защотото ГТЦ-тата са по здрави ...
... шегувам се не ме псувайте
Аз разбира се мисля да отида по-рано, защото така като чета, не се знае дали на 15000 няма да се е разпаднала вече аХаХХА
Асен Мишев 18 октомври 2007 - 15:20
Не сега проверих и никъде не пише такова нещо :). Ох малко се успокоих защото аз специално ги питах да не би да трябва да идвам за нещо преди да са минали 15000 км. И те ми казаха не.
фалконети77 18 октомври 2007 - 15:27
Добре де,колеги,малко се отклонихме...някакви други проблеми да е забелязал някой?(освен,че не връща гориво )
sani 18 октомври 2007 - 15:33
Асен Мишев, на Oct 18 2007, 04:20 PM, каза:
Не сега проверих и никъде не пише такова нещо :). Ох малко се успокоих защото аз специално ги питах да не би да трябва да идвам за нещо преди да са минали 15000 км. И те ми казаха не.
Няма нищо притеснително - GM са определили "първи бокс" на 15000! Явно някои дилъри на Опел в БГ решават да изкарат някой лв и дописват НА РЪКА в сервизната книжка "Първи преглед на 5000 км" - което пък не е лошо, все пак можеш да се ориентираш как се представя автомобила към момента, пък и 20-тина лв за прегледа не са голяма болка в сравнение с другите му разходи!!!
фалконети77, на Oct 18 2007, 04:27 PM, каза:
Добре де,колеги,малко се отклонихме...някакви други проблеми да е забелязал някой?(освен,че не връща гориво )
Подкрепям те - направихме малко лирични отклонения - няма лошо!
Все пак приканвам колегите да коментират преди всичко, ако имат някакви други проблеми, различни от:
* смяна на кормилни щанги
* фарове за мъгла тип "пуканки"
* скърцане на пластмасите около волана
* ръкохватките за мигачи и чистчки
ickko 18 октомври 2007 - 15:33
Ми аз имам известни оплаквания от прибирането на огледалата. Понякога трябва да натисна няколкократно бутона, докато се приберат... В началото беше ОК, сега отвреме на време ми го прави този номер, трябва да отида да проверя какъв е случай. Някой др. с подобен проблем ?!