Грешка за запалване на цилиндри Astra H, Z16XEP
детеборе
16 април 2016 - 20:30
Колега, ама така не е хубаво... кажи и тука какво е било при теб. Може и на няого другиго да му се наложи !
Stormerer
25 май 2016 - 12:14
Павка, днес мисля да се чуем и да разкажеш какво си направил :)
Иначе, гледам, че никога не съм писал точно кои грешки ми излизат на мен:
P0300
P0301
P0302
P0303
P0304
P0314
P1300 (тази май не винаги е вървяла с другите, но често...)
Да ги има все пак, ако на някои му помогнат да се сети нещо...
Иначе, гледам, че никога не съм писал точно кои грешки ми излизат на мен:
P0300
P0301
P0302
P0303
P0304
P0314
P1300 (тази май не винаги е вървяла с другите, но често...)
Да ги има все пак, ако на някои му помогнат да се сети нещо...
Гостhellboymix_* 01 юни 2016 - 19:27
p
Мнението беше редактирано от hellboymix: 07 юни 2016 - 18:06
Мнението беше редактирано от hellboymix: 07 юни 2016 - 18:06
petkojk
12 юни 2016 - 12:02
Здравей, колега сподели как реши този проблем. Аз също смених бобина, свещи, компютър и продължава да светва чека от време на време и да пише същите грешки.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Geca7a
17 ноември 2016 - 23:30
Хайде де, много е егоистично така.Аз съм поредния с този проблем и тъкмо исках да разбера как се решава проблема и.......греда.Нека колегата да сподели на всички,мисля че ще има много благодарни. :)
kotepav
29 ноември 2016 - 20:35
Здравей колега, и аз имам същия проблем и бих се радвал да споделиш как си го решил.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.

krafira
28 декември 2016 - 13:40
помагащ
28 декември 2016 - 23:28
Решението е лесно ТРЯБВА ДА ПОСЕТИТЕ СЕРВИЗ .
И явно колегата е намерил правилния сервиз .
Между другото решението е елементарно и не изисква почти никакви части , те първа още много ще изреват с този проблем .
Не е лъжица за всяка уста .
И явно колегата е намерил правилния сервиз .
Между другото решението е елементарно и не изисква почти никакви части , те първа още много ще изреват с този проблем .
Не е лъжица за всяка уста .
Пламен Пасков
16 март 2017 - 09:19
Колеги и аз имам същия проблем и не мога да го реша.Колата е опел зафира 1,6, 105к, 2006год.ще съм ви благодарен ако ми кажете какъв е проблема.
Dtm
16 март 2017 - 11:02
Може да изглежда странно и дреболия, но е възможно да е от качеството на горивото...Особено в милата ни Родина
Ето това е от официален бюлетин на Опел
Пропуск вспышки во всех цилиндрах:
• Появляется только при низком уровне топлива (почти пустой бак),
через несколько км/миль после заправки топлива: проверьте на предмет
наличия загрязнения / смените весь объем топлива.
• Появляется только при полной нагрузке (бедная смесь -> низкое
значение напряжения лямбда в данных регистрации неисправностей):
проверьте давление топлива во время этого состояния.
• Загрязнение топлива (дизелем, этанолом, водой) в общем также
вызывает пропуск вспышки во всех цилиндрах.
Ето това е от официален бюлетин на Опел
Пропуск вспышки во всех цилиндрах:
• Появляется только при низком уровне топлива (почти пустой бак),
через несколько км/миль после заправки топлива: проверьте на предмет
наличия загрязнения / смените весь объем топлива.
• Появляется только при полной нагрузке (бедная смесь -> низкое
значение напряжения лямбда в данных регистрации неисправностей):
проверьте давление топлива во время этого состояния.
• Загрязнение топлива (дизелем, этанолом, водой) в общем также
вызывает пропуск вспышки во всех цилиндрах.
petargeorgiev.7212
11 март 2019 - 09:06
Здравейте колеги.
Някой успял ли е да се справи с проблемите описани до тук.
Ще съм ви много благодарен да споделите.
Поздрави.
Някой успял ли е да се справи с проблемите описани до тук.
Ще съм ви много благодарен да споделите.
Поздрави.
rocket_strike
12 март 2019 - 08:35
Здравейте колеги,
Ето какво мога да препоръчам аз от моя опит. Не отстранявам проблема. И ще го напиша с големи букви, че това е само за ECU Z16xep FCDB 55561172 MT35E за Зафира Б Club Edition 2007 година. Грешките P0300,P0301,P0302,P0303,P0304 могат да се видят, поради реч причини. Нямам кристално кълбо, на кого какъв е проблема. За мен, автомобила има ecu модул и там съм правил промени. Това е много кратко написано.
За да не Ви свети чека от тези грешки първата снимка показва адреса, които трябва да се промени изцяло с буквата "F". Тази промяна ще доведе до "изключване/активиране" на чек лампата, НО това не означава, че грешките няма да се запишат.
https://www.photobox...id=501721460281
Втората снимка показва адреса, който калкулира и активира "аварийния" режим, при наличието на петте грешки записани! Имайте в предвид, че грешките остават и са видими само при диагностика. ТОВА НЯМА ДА ВИ ОТСТРАНИ ПРОБЛЕМА! Това е workaround/bypass.
https://www.photobox...id=501721460195
Пак да напиша: Това е за Зафира Б Club Edition z16xep. За астра Х Club, предполагам, че адресите са същите. Вашият майстор ще направи backup на фабричните настройки от ECU модула и след като въведе тези промени би трябвало, да спре чека да Ви свети след това от посочените грешки.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от rocket_strike: 12 март 2019 - 08:36
Ето какво мога да препоръчам аз от моя опит. Не отстранявам проблема. И ще го напиша с големи букви, че това е само за ECU Z16xep FCDB 55561172 MT35E за Зафира Б Club Edition 2007 година. Грешките P0300,P0301,P0302,P0303,P0304 могат да се видят, поради реч причини. Нямам кристално кълбо, на кого какъв е проблема. За мен, автомобила има ecu модул и там съм правил промени. Това е много кратко написано.
За да не Ви свети чека от тези грешки първата снимка показва адреса, които трябва да се промени изцяло с буквата "F". Тази промяна ще доведе до "изключване/активиране" на чек лампата, НО това не означава, че грешките няма да се запишат.
https://www.photobox...id=501721460281
Втората снимка показва адреса, който калкулира и активира "аварийния" режим, при наличието на петте грешки записани! Имайте в предвид, че грешките остават и са видими само при диагностика. ТОВА НЯМА ДА ВИ ОТСТРАНИ ПРОБЛЕМА! Това е workaround/bypass.
https://www.photobox...id=501721460195
Пак да напиша: Това е за Зафира Б Club Edition z16xep. За астра Х Club, предполагам, че адресите са същите. Вашият майстор ще направи backup на фабричните настройки от ECU модула и след като въведе тези промени би трябвало, да спре чека да Ви свети след това от посочените грешки.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от rocket_strike: 12 март 2019 - 08:36
ГостJoriko80_* 17 март 2019 - 13:53
pavkata09, на 16 април 2016 - 19:03, каза:
Здрасти колега
Имах същия проблем и го реших след две години ходене по мъките.Не ти е компютъра и на мене така майсторите ми казаха.Дай телефон за връзка и ще ти обясня какво да направиш.Смених свещи и бубина също така хлабината на клапаните датчик на колянов вал сложих нов компютър и пак.Давай телефон за връзка и ще ти обясня
Имах същия проблем и го реших след две години ходене по мъките.Не ти е компютъра и на мене така майсторите ми казаха.Дай телефон за връзка и ще ти обясня какво да направиш.Смених свещи и бубина също така хлабината на клапаните датчик на колянов вал сложих нов компютър и пак.Давай телефон за връзка и ще ти обясня
Здравейте!
Имам същия проблем със Зафира Б, 1.8, 140 к.с. 0888772412 - това ми е номера. Ако може да споделиш ще съм много благодарен.
Поздрави!
ГостJoriko80_* 18 март 2019 - 18:52
pavkata09, на 16 април 2016 - 19:03, каза:
Здрасти колега
ГостПавел61_* 26 април 2019 - 18:31
И при мен дава този дефект ,карам нормално в един момент двигателя сякаш работи на 3 цилиндъра чека започва да мига ,казаха компютър .направих ремонт в софтелектроник за 250 лв.Една година без проблем ,е до вчера и пак същия проблем дава грешка p0301,карам само бензин двигател z16xe 100к
_Viper_
13 май 2019 - 10:04
Според мен, драмата е в горивната система. За да не отработва някой цилиндър, трябва да няма искра (повече от явно има), да няма гориво (което не е възможно) или сместа да е много бедна / много богата.
Мен ако питате, има драма с помпата (не успява да направи правилното налягане) или с регулатора на налягането. Ако беше от конкретен инжектор щеше да реве само за неговия цилиндър, а не за всички както е в случая.
По-интересна е грешката Р1300 (Fuel Tank Empty / Няма гориво в резервоара). Това ме навежда на мисълта, че може би не е лошо да се смени цялата сонда в резервоара или поне да се погледнат куплунгите за нагар или корозия.
Мнението беше редактирано от _Viper_: 13 май 2019 - 10:09
Мен ако питате, има драма с помпата (не успява да направи правилното налягане) или с регулатора на налягането. Ако беше от конкретен инжектор щеше да реве само за неговия цилиндър, а не за всички както е в случая.
По-интересна е грешката Р1300 (Fuel Tank Empty / Няма гориво в резервоара). Това ме навежда на мисълта, че може би не е лошо да се смени цялата сонда в резервоара или поне да се погледнат куплунгите за нагар или корозия.
Мнението беше редактирано от _Viper_: 13 май 2019 - 10:09
altras
22 май 2019 - 19:25
И аз съм в "клуба" със същите грешки.Решението обаче никой не казва.Кажете поне сервиз където могат да помогнат.За Русе става въпрос.
petargeorgiev.7212
11 септември 2019 - 13:09
Здравейте.
Успя ли някой да реши проблемите?
При мен проблема след смяна на свещи,бобина,почистване на каналите на ЕГР си остава.
Проверени са инжекторите,бензинова помпа и налягане в рейката.Всичко е ок.
Ако някой има идея нека сподели.
Грешката която показва P1300.
Поздрави
Успя ли някой да реши проблемите?
При мен проблема след смяна на свещи,бобина,почистване на каналите на ЕГР си остава.
Проверени са инжекторите,бензинова помпа и налягане в рейката.Всичко е ок.
Ако някой има идея нека сподели.
Грешката която показва P1300.
Поздрави
svetlio_033
25 октомври 2019 - 21:05
Колеги, някой реши ли проблема с грешките p0300 p0304 и прекъсване на цилиндъра.
Мнението беше редактирано от svetlio_033: 14 ноември 2019 - 21:13
Мнението беше редактирано от svetlio_033: 14 ноември 2019 - 21:13
venelin19
09 февруари 2020 - 19:37
Колеги имам Зафира А 1.6cng и ми дава същите грешки. p0300, p0304 и p1382. Смених и датчик колямов вал и няма оправя. Някой намерили лек за проблема.