Как се третира ръжда по ходовата част
BayPhilip 08 септември 2024 - 14:14
Здравейте!
От както съм взел колата има една ръжда отдолу по ходовата част, която ми се иска да боядисам/оправя.
Въобще нямам опит с това и реших да питам дали някой от форума е правил подобно нещо.
Ръждата на колата е основно по една греда (на прикачената снимка се вижда). Гредата е точно до кората, която е под двигателя и най-вероятно там се задържа доста вода.
Мисля, да я мина с 3в1 боя. Интересува ме дали наистина ще се получи и ще искара ли 3-4 години преди пак да стигне до положението, което е в момента.
Също така въобще не знам дали има смисъл да го минавам с нещо. Притеснява ме факта, че това, с което го мина, може да развали заводсткото покритие.
Имате ли опит с подобни неща?
Снимка: https://u.pcloud.lin...Om22kNj64kfJViy
Мнението беше редактирано от BayPhilip: 08 септември 2024 - 14:16
От както съм взел колата има една ръжда отдолу по ходовата част, която ми се иска да боядисам/оправя.
Въобще нямам опит с това и реших да питам дали някой от форума е правил подобно нещо.
Ръждата на колата е основно по една греда (на прикачената снимка се вижда). Гредата е точно до кората, която е под двигателя и най-вероятно там се задържа доста вода.
Мисля, да я мина с 3в1 боя. Интересува ме дали наистина ще се получи и ще искара ли 3-4 години преди пак да стигне до положението, което е в момента.
Също така въобще не знам дали има смисъл да го минавам с нещо. Притеснява ме факта, че това, с което го мина, може да развали заводсткото покритие.
Имате ли опит с подобни неща?
Снимка: https://u.pcloud.lin...Om22kNj64kfJViy
Мнението беше редактирано от BayPhilip: 08 септември 2024 - 14:16
Коцето 08 септември 2024 - 17:33
какво заводско покритие ще пазиш като то се отлюспва от ръждата, а тя е доста дълбока вече.
Изчисти колкото можеш по-добре ръждата отвсякъде с телена четка и след това третирай с преобразовател за ръжда на ВЮРТ, оставяш 4-5- часа и след това боя. Малко е скъпичък ама върши страхотна работа.
Мнението беше редактирано от Коцето: 08 септември 2024 - 17:38
Изчисти колкото можеш по-добре ръждата отвсякъде с телена четка и след това третирай с преобразовател за ръжда на ВЮРТ, оставяш 4-5- часа и след това боя. Малко е скъпичък ама върши страхотна работа.
Мнението беше редактирано от Коцето: 08 септември 2024 - 17:38
zdravkop 08 септември 2024 - 20:22
Доста е корозирала тая греда, но както казва Коцето- само Вюрт. Аз от доста години си купувам на грамаж, когато ми се наложи да минавам ръжда, и съм повече от доволен. Няма какво да го мислиш заводското- то отдавна не е заводско на кола на четвърт век и повече.
BayPhilip 08 септември 2024 - 20:29
Колата е на 8 години ;)
А след този wurth има ли значение каква боя ще сложа? 3в1 добре ли е?
zdravkop 08 септември 2024 - 20:39
Видях, че имаш Вектра Б, затова си помислих, че говориш за нея. И каква е тая Астра на 8 години /ако става дума за нея/, дето е корозирала толкова много? Явна е вкарана от Австрия. Имам Вектра Б на 23 години и отдолу е бетон.
Стаевски 08 септември 2024 - 21:24
BayPhilip, на 08 септември 2024 - 20:29, каза:
Колата е на 8 години ;)
След вюрт-а третирай все едно не е имало ръжда. 3в1 няма смисъл.
Ако можеш ползвай телена четка за ъглошлайф, че да махнеш и надигнатата боя. Иначе няма смисъл и от вюрт-а...
Що не мажеш с боди след вюрта.
Или карай само с вюрт, докато видиш, че не избива някъде ръжда. После боядисвай на сигурно.
Ти решаваш, но Вюрт- а е супер избор. 50гр. ще ти стигнат за това от снимката.
пешо-жоро 08 септември 2024 - 21:38
BayPhilip 08 септември 2024 - 22:00
Да, става въпрос за Астрата. Вкарана е от Германия през 12.2021 и мисля, че така и си беше и когато я взимах.
Първо ще видя колко е проникнала ръждата. Ще я изтържа, ще го мина с wurth и след това с черна боя.
Цялата повърност е висока 1-2см и е дълга около 30см. Не знам защо точно там толкова много се е образувала.
Първо ще видя колко е проникнала ръждата. Ще я изтържа, ще го мина с wurth и след това с черна боя.
Цялата повърност е висока 1-2см и е дълга около 30см. Не знам защо точно там толкова много се е образувала.
Коцето 09 септември 2024 - 17:16
Много е вероятно точно върху тази част на гредата да е разливана спирачна течност при някоя от смените. Другия вариант е колата да измивана отдолу със силно концентриран обезмаслител.
Мнението беше редактирано от Коцето: 09 септември 2024 - 17:21
Мнението беше редактирано от Коцето: 09 септември 2024 - 17:21
Ne6to Smisleno 13 септември 2024 - 07:52
миеш, телената четка, после си взимаш един препарат коростоп дето се пръска, после с вюрта, защото върху вюрта можеш да грундираш и боядисваш.
Ако тая греда се свала, най-добре я свали и я занеси на прахово някъде. Те ще я песакоструят и на праховото ще стане топ. Това е най-добрия начин и не е скъпо.
Ако тая греда се свала, най-добре я свали и я занеси на прахово някъде. Те ще я песакоструят и на праховото ще стане топ. Това е най-добрия начин и не е скъпо.