Приложение за мобилен телефон
oci 21 август 2012 - 19:08
Колеги давам директен линк(този път без регистраций и простотиите на 4shared) за "алфа"-версията на приложението. Подал съм документи към Епъл и да се надяваме, че няма да има спънки и скоро време ще се появи в АппСтор. За по-нетърпеливите отново прикачвам версия, която може да се инсталира през iTunes на джейлбрейкнати у-ва. Ето какво е новото:
- Подобрения по началния екран
- Подобрения по екран гараж
- Добавени кодовете на старите двигатели(Мотроник 1.5, 2.5, 2.8 Мултек 4.0 и др.)
- Подобрения по кодовете на новите ЕКУ(симтек)
Както обикновенно всякакво тестване ще е от полза Имайте предвид, че на iOS по-стар от 4.0 са възможни проблеми с визуализацията на приложението!
ЛИНК ЗА СВАЛЯНЕ
- Подобрения по началния екран
- Подобрения по екран гараж
- Добавени кодовете на старите двигатели(Мотроник 1.5, 2.5, 2.8 Мултек 4.0 и др.)
- Подобрения по кодовете на новите ЕКУ(симтек)
Както обикновенно всякакво тестване ще е от полза Имайте предвид, че на iOS по-стар от 4.0 са възможни проблеми с визуализацията на приложението!
ЛИНК ЗА СВАЛЯНЕ
oci 07 септември 2012 - 10:20
Колеги приложението вече официално е в АппСтор и може да се свали абсолютно безплатно на всеки телефон! Можете да го намерите като напишете iOpel в АппСтор или от директния линк към iTunes
mupkoc 07 септември 2012 - 15:13
Браво колега, това е много добра новина. Адмирации!
Имам само един въпрос, има ли възможност приложението да работи на iOS 3.1.3 или заради използване на API коeто гo няма в нея версия минималната е iOS 4.0?
Имам само един въпрос, има ли възможност приложението да работи на iOS 3.1.3 или заради използване на API коeто гo няма в нея версия минималната е iOS 4.0?
oci 09 септември 2012 - 21:08
Да ти кажа съмнява ме да има проблеми. Нищо не ти пречи да пробваш - гаранция няма да има проблеми за телефона. Най-много да не тръгне
mupkoc 11 септември 2012 - 18:25
oci, на 09 септември 2012 - 21:08, каза:
Да ти кажа съмнява ме да има проблеми. Нищо не ти пречи да пробваш - гаранция няма да има проблеми за телефона. Най-много да не тръгне
Проблеми за телефона ми е ясно че няма да имам, но от AppStore не може да се инсталира на устройства с FW<4.0 т.е. няма как да се пробва на 3.1.3, поне не от всеки.
Ето какво направих - свалих приложението на компютъра, редактирах Info.plis файла, така че минималната версия която да изисква да е 3.0 и качих приложението на телефона през iTunes, но както се очакваше приложението крашва.
Именно затова попитах дали е възможно да го направиш да работи на 3.1.3 или използваш API което го няма в 3.1.3 и затова минималната версия на която може да се сложи е 4.0.
И още един въпрос, мислил ли си да добавиш възможност за разчитане на VIN номер?
Мнението беше редактирано от Meydger: 11 септември 2012 - 18:26
oci 12 септември 2012 - 08:59
Ще се постарая да намеря тестово устройство с 3.Х. Мисля, че няма библиотека която да изисква 4.Х но трябва да се провери. Ако не е тайна каква е причината да държиш телефона на толкова стара версия? И ако устройството е iPhone1(тоест най-първия iPhone, още iPhone 2G го наричат), там имам известни проблеми с работата и не работи.
За ВИН-а, не е лоша идея, но ще е доста натам във времето. По-скорошни идеи са записване на грешките с дата и час за всяка конкретна кола(за да може в бъдеще да не се чудиш абе тая грешка ли ми я даваше преди 2 месеца или друга беше) и описание на бушоните
Ще ви помоля, който свали приложението да го оценява(Rate this app), за да може да става по-обхватно
За ВИН-а, не е лоша идея, но ще е доста натам във времето. По-скорошни идеи са записване на грешките с дата и час за всяка конкретна кола(за да може в бъдеще да не се чудиш абе тая грешка ли ми я даваше преди 2 месеца или друга беше) и описание на бушоните
Ще ви помоля, който свали приложението да го оценява(Rate this app), за да може да става по-обхватно
mupkoc 12 септември 2012 - 21:40
Телефона ми е 3G и го държа на 3.1.3, защото работи по-добре на нея отколкото на 4.2.1 (което е максималната версия за този телефон).
П.С. Смея да твърдя, че съм наясно с iPhone (модератор съм в bgiphone.com) и мога да мога да помогна с тестове на 3.X. Също така бих те разбрал ако не тръгнеш да се занимаваш с подкарването на приложението на тази стара версия (вече е на три години), така че не се чувствай длъжен.
П.С. Смея да твърдя, че съм наясно с iPhone (модератор съм в bgiphone.com) и мога да мога да помогна с тестове на 3.X. Също така бих те разбрал ако не тръгнеш да се занимаваш с подкарването на приложението на тази стара версия (вече е на три години), така че не се чувствай длъжен.
hudson 13 септември 2012 - 12:07
При преводите на MID съобщенията, на brake Light Check, текста навлиза в разделителните линии. Най-вероятно защото българския текст минава на два реда.
oci 14 септември 2012 - 08:09
oci 23 септември 2012 - 16:34
Колеги пуснат е малък ъпгрейд на приложението, който вече чака одобрение от Епъл. Проблема, за който hudson спомена е оправен, плюс няколко други дреболии.
Специално за колегата Meydger е въведена поддръжка на iOS 3.Х
Надявам се да останете доволни Когато обновлението бъде официално одобрено, ще пиша отново.
Поздрави!
Специално за колегата Meydger е въведена поддръжка на iOS 3.Х
Надявам се да останете доволни Когато обновлението бъде официално одобрено, ще пиша отново.
Поздрави!
oci 03 март 2013 - 21:30
Изненадвате ме и двамата
ЛИНК
Току що проверих от моя телефон, има си я в АппСтора. Към края на месеца ще има и ъпдейт с интересни нововъдения
Мнението беше редактирано от oci: 03 март 2013 - 21:31
ЛИНК
Току що проверих от моя телефон, има си я в АппСтора. Към края на месеца ще има и ъпдейт с интересни нововъдения
Мнението беше редактирано от oci: 03 март 2013 - 21:31
DALGONSKi 03 март 2013 - 21:40
Sorry, може погрешно да съм се изразил/разбрал, но няма ли начин да се свали на PC-то, след това да го кача на телефона си ?
Makintier 03 март 2013 - 22:39
Аз съм с андроид система и проверих и в двете и не ми я намира :О
hudson 03 март 2013 - 23:46
DALGONSKi, на 03 март 2013 - 21:40, каза:
Sorry, може погрешно да съм се изразил/разбрал, но няма ли начин да се свали на PC-то, след това да го кача на телефона си ?
Сваляш си я през айтунс на компютъра и пак през него я качваш на телефона.
Makintier, на 03 март 2013 - 22:39, каза:
Аз съм с андроид система и проверих и в двете и не ми я намира :О
А защо мислиш че ще подкараш епълско пиложение на телефон с андроид?
Мнението беше редактирано от hudson: 03 март 2013 - 23:52
oci 04 март 2013 - 22:58
Както и hudson Ви спомена - приложението за момента е само за iOS. DALGONSKi можеш да го свалиш на компютъра както ти предложи, но не виждам много смисъл
Току що пуснах нова версия за одобрение от Епъл. След 10тина дни ще може да си я свалите. Ще има възможност да записвате търсените грешки и да добавяте допълнителна информация(свободен текст каквото решите - загрял мотор, студено време и т.н.).
Ето малко инфо "от кухнята"
И те така... Средата на другата седмица живот и здраве "ъпдейтвайте"
Мнението беше редактирано от oci: 05 март 2013 - 11:39
Току що пуснах нова версия за одобрение от Епъл. След 10тина дни ще може да си я свалите. Ще има възможност да записвате търсените грешки и да добавяте допълнителна информация(свободен текст каквото решите - загрял мотор, студено време и т.н.).
Ето малко инфо "от кухнята"
И те така... Средата на другата седмица живот и здраве "ъпдейтвайте"
Мнението беше редактирано от oci: 05 март 2013 - 11:39