Опел Клуб България: Опел зафира А преден плафон - Опел Клуб България

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Затворена за Коментари

Опел зафира А преден плафон инсталция плафон

#1 Потребителят не е активен   legion0 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:zafira A
  • Населено място:Blagoevgrad
  • Пол: Male
  • Мнения: 2
  • Регистриран: 02.10.2017

Публикувано: 20 януари 2019 - 11:08

Здравейте ,
Тъй като не открих подобна тема реших да отворя нова.
От няколко дни сеопитвам да подменя обикновения плафон на тавана с по модерен с обемни датчици.
Колата е зафира А.


Плафона работи, гасне плавно, но не мога да подкарам долния ред лампички които се управлявват от копчетата на плафона.
Ако някой се е сблсъсквал с подобен приблем или някой по знаещ може ли да подскаже какво пропускам.
Знае ли някой схемата на окабеляване на този плафон?

Снимка на плафона които искам да монтирам
http://imgur.com/PS4qDmI

А това е снимка на окабеляването на колата на буксата на плафона.
https://imgur.com/X6TPR8f


Благодаря

#2 Потребителят не е активен   dvasilev 

  • Вече сам си сменя маслото...
  • Група: Модератори

  • Автомобил:Opel Zafira A Z18XE
  • Населено място:София
  • Пол: Male
  • Мнения: 138
  • Регистриран: 04.11.2016

Публикувано: 20 януари 2019 - 22:18

Два такива плафона имам, но не съм ги слагал. Може да разгледаш темите по-долу:

https://www.opelclub...howtopic=113840
https://www.drive2.ru/l/6156129/
https://www.drive2.ru/l/878690/

https://www.opelclub...pic=126715&st=0

https://www.opelclub...showtopic=44249
Публикувано изображение

#3 Потребителят не е активен   legion0 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:zafira A
  • Населено място:Blagoevgrad
  • Пол: Male
  • Мнения: 2
  • Регистриран: 02.10.2017

Публикувано: 30 януари 2019 - 12:54

Благодаря за бързия отговор.
След много четене проблема е решен.
При мен буксата на колата за плафона е с 9 пина като всички пинове са запълнени само пин 3 е свободен. Проблема беше че лапите с лупите не тръгваха. Накрая намерих схемата по-долу. Добавих бушон 42(7.5А), на пин 5(зелено-кафяв кабел) дадохме маса и втория ред лампи тръгна.
Дано това инфо да е полезно някой със същия проблем.

1, Grey - - - - - = Multi timer
2, Black - - - - - = 12V (with ignition on) to Fuse F1.42 (7.5amps)
3, -------
4, Blue/Red - - = Anti Theft Sensor (there is no blue/brown)
5, Green/brown - = Anti Theft Sensor
6, Blue/black - - = Airbag
7, Red/blue - - - = Anti Theft Sensor
8, Brown - - - - - = Earth
9, Red - - - - - - = 12V (permanent live) to Fuse F3.28 (7.5amps)

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Затворена за Коментари

1 потребител(и) четат тази тема
0 регистрирани, 1 гости и 0 анонимни потребители


Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg