How to: Да направим автоматично затваряне на прозорците и шибедаха
Mr^DeatH 10 февруари 2011 - 16:20
Този сноп се намира в прага на шофьорското място до вратата !Разглабеш прага и ще ти изкочи този сноп,тръсиш кабелите,съдиняваш ги и готово !
llll 10 февруари 2011 - 16:40
Всичките тези процедури са май са излишни на коли с модул комфорт? А аз поне не съм срещал Омега Б без такъв модул (не че съм търсил де ). При мен прозорците се затварят когато се задържи копчето за заключване на дистанционното или с ключа- задържа се на полужение "заключено" докато не тръгнат стъклата... Така че преди да кълцате жици пробвайте по- лесния начин.
Мнението беше редактирано от llll: 10 февруари 2011 - 16:45
Мнението беше редактирано от llll: 10 февруари 2011 - 16:45
dionisi 10 февруари 2011 - 17:37
Че т'ва си го има и без тази интервенция.
Тука идеята е като заключиш колата да ти се вдигнат прозорците без да задържаш каквото и да било
Поздрави.
Тука идеята е като заключиш колата да ти се вдигнат прозорците без да задържаш каквото и да било
Поздрави.
hudson 10 февруари 2011 - 18:01
t_g_stoev, на 10 Feb 2011, 9:06, каза:
Здравейте колеги.Имам една молба към хората,който са правели тая процедура.Ако имат снимков материал за вектра б ,моля да качат някоя снимка .Просто да не осерем нещата и да изгорим нещо като почнем ние да го правим ,и да си отворим работа за 2 лета.Имам разбира се и още 1 въпрос.Понеже съм с 4 ел стъкла ,и 4-те ли ще работят?Изчетох доста теми за това,стана ми ясно че ще изразходва и повече от акумолатора.Но меракът е големо нещо.Благодаря на отзовалите се.Другото което ме интересува ,понеже темата е доста стара,хората който са я направили тая система имали ли са някъкви проблеми до сега?Поздрави
Снимковия материал от вектра А ти върши същата работа.
И четирите стъкла ще се вдигат - проверено е.
Минусите за мен са два:
1. Ако карате със заключени врати, няма да имате комфорт функция на стъклата - тоест ще трябва да държите бутона натиснат през цялото време, ако искате да ви се свали стъклото до долу.
2. Висока консумация на ток. Не си спомням точно колко я премерих, но беше около 0,2А. На практика означава, че ако акумулатора ви не е първа младост и колата не се кара често, когато ви потрябва ще се налага да бутате/теглите/да ви дават ток за да запалите.
Предишната ми кола я карах рядко и си знаех - ако не съм я палил повече от седмица, направо си носих зарядното.
текабг 10 февруари 2011 - 19:25
А на корса пробвал ли го е някой този трик?Че когато карам корсата на жената редовно и забравям отворен прозореца.
Yav 10 февруари 2011 - 21:46
Mr^DeatH, на 10 Feb 2011, 16:20, каза:
Този сноп се намира в прага на шофьорското място до вратата !Разглабеш прага и ще ти изкочи този сноп,тръсиш кабелите,съдиняваш ги и готово !
така и направих, но не се получи. Нали се казва кабел от прага и кабел от вратата. Кой от кой сноп е? Аз затова и попитах дали е един единствен кафяво-черен кабел във всички снопове от тази страна
t_g_stoev 10 февруари 2011 - 21:52
Колегата пуснал темата каза че има и снимков материал,обаче сайта нещо сега не работил.Да се надяваме тези дни да се качат снимки и да вида и аз точно кой са кабелите.Аз даже сега ще слезна да се пробвам с ключа ,както спомена един колега тук във темата . :)
hudson 10 февруари 2011 - 22:06
Това с ключа работи и на твоята кола, но само като поставиш ключа в бравата на шофьорската врата, завъртиш докрай надясно и задържиш. От дистанционното не става без да направиш мостта между описаните в темата проводници.
Както ти написах и по-горе, не ти трябват други снимки. И на вектра А и на Б по прага вървят два снопа кабели. Описаните цветове на проводници не може да ги объркаш, защото няма други със същия цвят.
Както ти написах и по-горе, не ти трябват други снимки. И на вектра А и на Б по прага вървят два снопа кабели. Описаните цветове на проводници не може да ги объркаш, защото няма други със същия цвят.
t_g_stoev 10 февруари 2011 - 22:11
hudson,найстина е така.Сега нека да благодаря и на колегата lllll за информацията която даде за ключа.Сега бях доло и се оказа че тая функция или опция да я нарека я имам.Стъклата ми се дигат ,само дето трябва да задържа ключа до като се вдигнат.Въпроса ми сега е друг .Колата си е с фабрична аларма,за съжаление дистанционно не съм получил при покупката.И като я заключа се пуска и алармата,което е учудващо.Та да мина на въпроса...мога ли да си купя дистанционно и да го обуча за моята аларма?
hudson 10 февруари 2011 - 22:17
Нали на ключа си имаш бутони за заключане и отключане? За какво ти е друго дистанционно?
t_g_stoev 10 февруари 2011 - 22:20
Да ти кажа на ключа нямам бутони.Има един и то май е за една лампичка.Смених батерията но не бачка,и така и не мога да му разбера системата,но копчето е едно.И за това се мисля за дистанционно
Мнението беше редактирано от t_g_stoev: 10 февруари 2011 - 22:28
Мнението беше редактирано от t_g_stoev: 10 февруари 2011 - 22:28
hudson 10 февруари 2011 - 22:33
Това е оригиналния ключ на вектра Б:
Купуваш си това:
и това
Нарязват ти металната част по твоя ключ, при ключар или официален сервиз на опел ти записват дистанционното в ЕКУто на колата, прехвърляш си чипа на имобилайзера от стария ключ, сглобяваш двете части и си готов.
Мнението беше редактирано от hudson: 10 февруари 2011 - 22:40
Купуваш си това:
и това
Нарязват ти металната част по твоя ключ, при ключар или официален сервиз на опел ти записват дистанционното в ЕКУто на колата, прехвърляш си чипа на имобилайзера от стария ключ, сглобяваш двете части и си готов.
Мнението беше редактирано от hudson: 10 февруари 2011 - 22:40
t_g_stoev 10 февруари 2011 - 22:51
Значи моят горе си е кръгъл,с едно голямо копче в средата.И на копчето е емблемата на опел.То този оригинален ключ ако го поръчам ще излезе майка си и татко си.Май по ефтино ще дойде едно дистанционно :) За да правиш ключ не искат ли няква карта да се представи номер на ключа и т.н.?
Мнението беше редактирано от t_g_stoev: 10 февруари 2011 - 22:52
Мнението беше редактирано от t_g_stoev: 10 февруари 2011 - 22:52
hudson 10 февруари 2011 - 23:01
Искат CAR PASS или поне пин кода написан на него, за да ти запишат нов чип в имобилайзера на колата.
Eто ти ориентировъчна цена за частите + 20-30 лв за програмирането към колата
Аз ги взех по отделно за около 20 паунда, но трябва чакане и следене на търговете.
Има и още един вариант - да си вземеш ключ от някоя морга, стига да ти го продадат само него.
Мнението беше редактирано от hudson: 10 февруари 2011 - 23:04
Eто ти ориентировъчна цена за частите + 20-30 лв за програмирането към колата
Аз ги взех по отделно за около 20 паунда, но трябва чакане и следене на търговете.
Има и още един вариант - да си вземеш ключ от някоя морга, стига да ти го продадат само него.
Мнението беше редактирано от hudson: 10 февруари 2011 - 23:04
IvailoM 10 февруари 2011 - 23:06
Vectra Rulzz 10 февруари 2011 - 23:33
Предполагам че колегата е с другия ключ като мен и се интересува от това
Аз съм с такова за фабричната аларма и централното
Предполагам, че ако си го намериш отнякъде и си пазиш листчето с кодовете на колата не е проблем да ти го обучат.
Аз съм с такова за фабричната аларма и централното
Предполагам, че ако си го намериш отнякъде и си пазиш листчето с кодовете на колата не е проблем да ти го обучат.
Mr^DeatH 10 февруари 2011 - 23:38
И аз съм с дистанцията която е показал колегата в последния пост и като задържа копчето не се дигат прозорците,само когато ключа е на ключалката и го задържа в позиция на заключване се получава :)