Здравейте,
Както се вижда съм нов във форума, затова ми простете ако не пиша където трябва и ако задавам глупави въпроси... Та, на проблема.. Реших да си закупя малко по нова барака, с идеята да не стигам до там да я правя, още като я купя :D, но уви. Ще се наложи... Колата е Opel Astra K 2016 с двигател 1.6 CDTI 110 магаренца. Реших, че е икономичен,а това търсех като цяло. За първите няколкостотин километра изглеждаше всичко да е ок по бордкомпютъра. СЛед това разходът рязко се повиши. Да, има го и това, че зависи от стилът на каране и точно разходът на гориво е много тънка работа. Но аз се имам за икономично каращ

. А освен, че и по бордкомпютъра колата започна да харчи повечко, то се оказа, че за 1200 км, с авиодизел от Еко, колата харчи едни 0.5 l/100 повече, отколкото показва бордкомпютърът. И с тази цялата работа, около 1000 извънградско с 90-100 и около 200 км градско (Габрово/София), колата има среден разход от 5.3

. Въпросът ми е има ли някой опит с такъв двигател и евентуално, откъде може да идва проблемът? Като чета по чуждите форуми, хората правят по 3.6-4 разход. Аз съм твърде далече от това чудо. Имам чувството, че нафтата изтича някъде. Даже виждам как стрелката се мести. Вярно, че тя не е показател, но като отида на бензиностанцията и се оказва, че стрелката не греши. Гледах дали няма течове, но без канал или подемник е трудно. Поне не забелязах нещо... Другият въпрос е, къде има читав сервиз, на който би могло да се има доверие и да се открие какъв му е проблема на ОрелЪТ? Благодаря на всички предарително! :)
P.S.
Много се извинявам, но пльоснах същата тема, по невнимание, в секцията Продава/Платени обяви. Моля да я изтриете! Голяма грешка!!!