Грешки при бордовите компютри
dmal 03 ноември 2006 - 16:31
Аз моя го препрограмирах във Варна, в сервиза на опел и почнаха проблемите.
Преди да се пристъпи към операцията трябва да си сигурен в способностите на "майстора"
Преди да се пристъпи към операцията трябва да си сигурен в способностите на "майстора"
gigerr 18 ноември 2006 - 19:43
Колата е Вектра 2,2 DTI - 2001 г. На дисплея освен час, дата и разхода пище едно "check". Как да разбера какъв е проблема?
Duke_BG 19 ноември 2006 - 10:36
gigerr, на Nov 18 2006, 07:43 PM, каза:
я погледни във важните теми - има една "инспекция..." - прочети я
EDS 19 ноември 2006 - 23:42
Когато се качиш в колата и дадеш първо на контакт в момента в който ти светне бордовия , не ти ли изкарва някакав надпис ? Защото ако нещо не ти е наред първо го изписва по принцип , а въпросното check предполагам че знаеш че се изключва като натиснеш веднъж педала на спирачката
gigerr 20 ноември 2006 - 08:50
Може и да пише, ама като не разбирам немски. Няма ли как да се смени езика? Или задавам тъп въпрос?
batececo 20 ноември 2006 - 10:41
На един колега, само че той е с Мицубиши, му светкаше постоянно: Check Engine, отиде на диагностика - пийсье льеа - оказа се, че някакъв температурен датчик е сдал багажа, смени си го и сега няма грижи ;)
Защо не я заведеш на чичо доктор да ти кажат какво и е ?
Защо не я заведеш на чичо доктор да ти кажат какво и е ?
gigerr 20 ноември 2006 - 23:08
Controllo Luci Stop
Campo Vis. Anabbagl.
Тово изписва на дисплея след като запаля колата.
Някой знае ли какво означава?
Campo Vis. Anabbagl.
Тово изписва на дисплея след като запаля колата.
Някой знае ли какво означава?
Гено 21 ноември 2006 - 11:26
gigerr, на Nov 21 2006, 11:01 AM, каза:
това намирисва на италиански
нещо май и за някаква крушка иде реч, та погледни да няма някоя изгоряла
EDS 21 ноември 2006 - 22:40
Първото означава "спрял контрол на светлините"
а второто незнам но най вероятно всичко е заради някоя изгоряла лампа, аз го имам същия проблем но успях малко да поналучкам някой от съобщенията на италиянски - кое за какво е ама беше голямо шоу - изкарва го надписа и не ще и не ще да гасне мамицата му а аз го гледам и се пуля насреща какво ли е , и понеже ми писна отивам при един познат с малко познания по италиано а той гледа гледа и ми вика - момче долей си вода в казанчето за чистачките как да не откачиш понякога
а второто незнам но най вероятно всичко е заради някоя изгоряла лампа, аз го имам същия проблем но успях малко да поналучкам някой от съобщенията на италиянски - кое за какво е ама беше голямо шоу - изкарва го надписа и не ще и не ще да гасне мамицата му а аз го гледам и се пуля насреща какво ли е , и понеже ми писна отивам при един познат с малко познания по италиано а той гледа гледа и ми вика - момче долей си вода в казанчето за чистачките как да не откачиш понякога
MZPRX 21 ноември 2006 - 23:18
Доколкото ми е останало нещо в главата от италянския, първото съобщение те подканя да си провериш стоп светлините. Второто мисля, че се отнася до дългите светлини - буквално е 'визуално поле на дългите', предполагам регулировката на фаровете е дала фира.
gigerr 22 ноември 2006 - 08:51
Е стоповете си бачкат, фаровете също. Значи нищо обезпокоително не пише. :)
Гено 22 ноември 2006 - 09:52
MZPRX, на Nov 21 2006, 11:18 PM, каза:
с общи усилия дано сглобим нещо,
значи с един он-лайн преводач стигнах до "спрян контрол на заслепяването", ама на татък само"поле" и другите думи са съкратени и не мога да ги позная, но от горния пост виждам че става въпрос за визуално такова на дългите, така че ако колата ти има такава екстра, явно не работи
Duke_BG 22 ноември 2006 - 10:45
gigerr, на Nov 22 2006, 08:51 AM, каза:
ако си сложил крушка с други ватове или светодиоди за габарити със сигурност ще ти дигне грешка дори и да светят - тая джажа хваща че има изгоряло нещо по промяната в консимацията на съответния кръг
Mahoney 22 ноември 2006 - 13:35
А при мен даже от някакво контактно съпротивление даваше проблем - демек беше ми мръсна клемата и глездото за крушката! - така че прегледай ги и ги почисти - виж на всички фарове как са гнезата и келмите!
gigerr 05 декември 2006 - 13:25
Благодаря на всички колеги които ми помогнаха да разгадаем какво пише на дисплея. Сега почвам да проверявам всички крушки и клеми, ако има някакъв ефект ще пиша.
mavro1978 27 август 2007 - 10:45
LIVELLO LIG RAFFR или LIQ RAFFR
Някой знае ли какво означава? Всичко съм проверил ниво на антифриз, ниво на течност за чистачките ,ниво на сп. течност
Някой знае ли какво означава? Всичко съм проверил ниво на антифриз, ниво на течност за чистачките ,ниво на сп. течност
Vectra_98 27 август 2007 - 11:29
LIVELLO LIQ RAFFR = Livello Liquido Raffreddamento = ниво на течността за охлаждане (дословно 1 към 1).
Сигурно става дума за нивото на антифриза. Щом нивото е нормално - или датчика за отчитане или кабелите към него.
Сигурно става дума за нивото на антифриза. Щом нивото е нормално - или датчика за отчитане или кабелите към него.
Maiky 27 август 2007 - 11:49
Само да допълня, че този датчик е в сампото казанче и има вероятност да блокира в дадено положение и оттам да дава грешка.