Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Автомобилни Газови Уредби [АГУ]

Фабрична газова уредба - проблем

Misho75 снимка Misho75 05 април 2024 - 12:49

Собственик съм на Опел Астра j 2012г. 1.4т A14NET 140 коня с фабрична газова уредба, ако може някой да помогне.
Благодаря предварително.
Имам следния проблем:
Преди известно време, както си работеше колата на газ и светна Service Vehicle Soon и Service ESP.
Прочетох си грешките с op-com и излезе P164F и U 0105-00, оказа се и изгорял 20A предпазител № 39.
При слагането на нов предпазител инжекторите A,B и D започнаха да работят (без ключа да е на контакт), след 2, 3 секунди отново изгоря.
Почистих буксите на компютъра за LPG, на централния на колата и всички букси на газовите и бензиновите инжектори с контактен спрей.
Сложих нов предпазител и повече не гореше, но проблема с щракащите газови инжектори остана.
И ето какво се получава:
Отварям шофьорската врата и инжекторите започват да щракат до като има ток до средната конзола.
Подавам на контакт и ако инжекторите са спря ли да щракат, отново започват.
Запалвам двигателя (първо палене) на бензин, но газовите инжектори продължават да щракат.
Двигателя работи нормално и като загрее подавам малко газ за да прехвърли двигателя на газ и колата си заработва нормално.
След това с бутона за газ/бензин мога да си прехвърлям колкото си искам без проблем и така до изключването на двигателя и още една две минути и всичко почва от начало.
Отговори

ivan_pop снимка ivan_pop 06 април 2024 - 19:20

Misho75, на 05 април 2024 - 12:49, каза:

След това с бутона за газ/бензин мога да си прехвърлям колкото си искам без проблем и така до изключването на двигателя и още една две минути и всичко почва от начало.

Какво означава отначало?Изгрява чека с грешките и гори бушона?
Дай снимки на газовия компютър и на копчето за превключване газ/бензин?
Отговори

Misho75 снимка Misho75 07 април 2024 - 00:00

ivan_pop, на 06 април 2024 - 19:20, каза:

Какво означава отначало?Изгрява чека с грешките и гори бушона?
Дай снимки на газовия компютър и на копчето за превключване газ/бензин?

Продължава да чукат инжекторите.

Бушона вече не гори.
Чека не свети.
Излиза само да посетя скоро сервиз.
Как и къде да кача снимка на компютъра?
Мнението беше редактирано от Misho75: 07 април 2024 - 00:05
Отговори

ivan_pop снимка ivan_pop 07 април 2024 - 08:45

Ако колата е с т. нар. фабрична газова, мотора е A14NEL.Ако е така газовата е Ланди Рензо и е нормално да чукат инжекторите.
Снимки може да качиш тук и дай линка след това.
https://postimages.org/
Отговори

Misho75 снимка Misho75 07 април 2024 - 12:27

ivan_pop, на 07 април 2024 - 08:45, каза:

Ако колата е с т. нар. фабрична газова, мотора е A14NEL.Ако е така газовата е Ланди Рензо и е нормално да чукат инжекторите.
Снимки може да качиш тук и дай линка след това.
https://postimages.org/
С фабрична е.
A14NET
Инжекторите преди не чукаха.
.....дори колата да е заключена пипнеш ли копчето на багажника (хечбек)започват да чукат около 1 м. докато свети например ръчната.
https://postimg.cc/gallery/8sSxHf3
Отговори

Rosen Popov снимка Rosen Popov 07 април 2024 - 18:49

Да се вижда в темата, цитата ти е малко объркващ.

Публикувано изображение
Мнението беше редактирано от Rosen Popov: 08 април 2024 - 06:44
Отговори

Misho75 снимка Misho75 07 април 2024 - 20:32

Кое не е ясно?
Питай и ще ти отговоря.
Приятен ден.
Мнението беше редактирано от Misho75: 08 април 2024 - 09:20
Отговори

ivan_pop снимка ivan_pop 08 април 2024 - 17:45

Мисля, че за тази газова в официалните сервизи няма да искат да се занимават, не и разбират.
Отговори

dsuzunov снимка dsuzunov 08 април 2024 - 19:36

Здравейте, пиша тук, за да не отварям нова тема.
От една седмица съм с Мерива Б, 1.4 B14NEL с фабрична АГУ Ланди Ренцо.
Колата върви добре и на двете горива, но светна чека и показва грешка 0171 за бедна горивна смес.
В сервиза я трият, но след около 15-20км. се появява отново.
Колата я купих със сменена рейка. Поставили са някаква ALBIEN с монтиран на нея някакъв модул на БОШ.
Четох някъде, че тазимарка се произвеждала като заместител на оригиналната рейка на Ланди Ренцо.
Днес ходих на майстор. Погледна я и каза, че след като не е оригинална, не може да се настройва нищо по уредбата.
Може да чете показанията, но не може да се настройва.
Може и да е прав, но търся и второ мнение. Мисля си, че след като е поставена друга рейка, тя все пак е настроена по някакъв начин.
В сервиза, където я обслужиха, предположиха, че бедната смес може да е само на газ, но не съм я карал на бензин.
Ако някой майстор може да се справи с настройването.....
п.п. това на профилната ми снимка е старата ми кола :icon_wink2:
Публикувано изображение
Мнението беше редактирано от dsuzunov: 08 април 2024 - 20:17
Отговори

ivan_pop снимка ivan_pop 09 април 2024 - 12:04

dsuzunov, на 08 април 2024 - 19:36, каза:

Здравейте, пиша тук, за да не отварям нова тема.

Този газов компютър не подлежи на настройка.Само може да се гледа.Виж първо дали на бензин всичко е нормално.Аз предполагам, че не е.И ако етака проблема е в едни мембрани за картерните газове.Ако на бензин всичко е нормално се сменя рейката с такава оригинална!
Отговори

dsuzunov снимка dsuzunov 13 май 2024 - 15:44

Моята сага със заводската АГУ, поне за сега приключи.
Първо, смениха ми рейката с оригинална-рециклирана.Грешката Р0171 обаче остана.
Днес реших да отида на още едно место и там откриха, че не работи някакъв клапан за вентилацията на бензиновия резервоар.
Смениха го, пробваха колата около 10-тина км, после още толкова до в къщи и вече над 20км. грешката я няма.
Не само, че чека не свети, но и при сканиране на мотора и четене на живи данни и грешки, не се появява.
Понеже не мога да кача снимка, това е каталожния номер на стария клапан от Бош - 0 280 142 489 и на GM - 55 566 387
Отговори

ivan_pop снимка ivan_pop 13 май 2024 - 19:50

dsuzunov, на 13 май 2024 - 15:44, каза:

Моята сага със заводската АГУ, поне за сега приключи.
Първо, смениха ми рейката с оригинална-рециклирана.

Не зная какво означава рециклирана оригинална рейка.Оригиналните дюзи на Ланди Ренцо не подлежат на ремонт.
Отговори

dsuzunov снимка dsuzunov 13 май 2024 - 20:20

ivan_pop, на 13 май 2024 - 19:50, каза:

Не зная какво означава рециклирана оригинална рейка.Оригиналните дюзи на Ланди Ренцо не подлежат на ремонт.

Грешка на езика. Сложиха ми работеща, изправна рейка втора употреба.
Отговори

Gena_bs снимка Gena_bs 13 май 2024 - 21:09

Операцията със смяната на рейката е била напълно излишна!
И тая 13-та употреба не се знае на какво дередже е. Надявам се, че си запазил оригиналната от твоятя кола?
Колегата ivan_pop написа, че се сменя в случай, че има проблем само на газ.
Отговори

Пламен2023 снимка Пламен2023 20 октомври 2024 - 17:20

Gena_bs, на 13 май 2024 - 21:09, каза:

Операцията със смяната на рейката е била напълно излишна!
И тая 13-та употреба не се знае на какво дередже е. Надявам се, че си запазил оригиналната от твоятя кола?
Колегата ivan_pop написа, че се сменя в случай, че има проблем само на газ.

Здравейте бях чел,че на фабричната газова landi Renzo можело да се извади букса и да се правят настройки,някой знае ли нещо по въпроса?
Отговори

ivan_pop снимка ivan_pop 21 октомври 2024 - 18:15

Пламен2023, на 20 октомври 2024 - 17:20, каза:

Здравейте бях чел,че на фабричната газова landi Renzo можело да се извади букса и да се правят настройки,някой знае ли нещо по въпроса?

Тези дето нямат букса, може да се изгради такава.Настройки не могат да се правят, само се гледа какво се случва.
Отговори

Пламен2023 снимка Пламен2023 29 октомври 2024 - 19:42

Дайте контакт да ми изградите такава букса
Отговори

ivan_pop снимка ivan_pop 31 октомври 2024 - 19:57

Това са пиновете на газовия компютър за комуникация, масата се взема от където ти е удобно!
Публикувано изображение
Отговори

Пламен2023 снимка Пламен2023 01 ноември 2024 - 16:32

Благодаря,но аз не съм техническо лице и не мога да го направя това
Отговори

ivan_pop снимка ivan_pop 01 ноември 2024 - 18:18

Пламен2023, на 01 ноември 2024 - 16:32, каза:

Благодаря,но аз не съм техническо лице и не мога да го направя това

Всеки който има програмата за комуникация, би трябвало да може да го направи.Програмата е заключена.Аз съм от Плевен.Ако имаш интерес да ти изкарам тази букса, пиши на лични.
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg