Как да си направим USB вход на CAR400 или CDR500?
CH_M 06 май 2011 - 11:41
До сега не съм срещал на тоя модел някой да го е правил , но смятам че няма невъзможни неща .Намира се принципната схема на касетофона , разглежда се и според мен най удачния вариант на свързване е след чипа за предусилвателя на аудио главата на касетофона . По този начин се запазват корекциите - ниски , високи и усилване . За превключване на режими радио и ФМ трансмитер може да се ползва един от контактите по механиката отговарящ за режима радио-касета .
pu6olin 25 октомври 2011 - 19:41
Днес цял ден си играя с тази пущина,но нещо не се получава както трябва.Както е дадено свързването в руския сайт не се получава добре.Когато включа куплонзите,трансмитера започва да мига,а касетофона не може да се включи.Изключвам лентовия кабел.Така може да се въведе кода и радиокасетофона тръгва.При това положение може да се включи отново лентовия кабел и трансмитера заработва.Могат да се сменят режимите -радио/трансмитер.Не може да се изключи,а остава да светят бутоните на радиокас.
Ако някой е на по-напреднал етап,моля да помага!!!
ПП:Направи ми впечатление,че качеството на звука не е много по-различно от ефирно приемане на сигнала.Да знаете как може да се подобри?
Мнението беше редактирано от pu6olin: 25 октомври 2011 - 19:43
Ако някой е на по-напреднал етап,моля да помага!!!
ПП:Направи ми впечатление,че качеството на звука не е много по-различно от ефирно приемане на сигнала.Да знаете как може да се подобри?
Мнението беше редактирано от pu6olin: 25 октомври 2011 - 19:43
titan22 25 октомври 2011 - 20:08
Колега,ако може да разплетеш малко кълбото-каква е музиката и въобще за какъв модел става въпрос,иначе трябва да се вадят магическите стъклени топки и да се гадае.
pu6olin 25 октомври 2011 - 20:27
Ами темата мисля беше за CAR400.А топките пак може да се вадят,защото братушките или лъжат за начина на свързване или моя CAR400 е по-нов и по-различен.
CH_M 25 октомври 2011 - 21:12
Не се учудвай две версии съм срещал на CAR400 , и се хваща с просто око , едната е с памет в нормален DIP-8 корпус , а по новата версия е със корпус СМД монтаж .
titan22 25 октомври 2011 - 22:54
Еми аз съм правил 2-ва КАР 400(моя и на моя син)по снимките и си тръгнаха от раз,не знам какви модификации бяха,но нямах проблем.Просто си спазвах стъпките по картинките с единствената разлика че трансмитера беше друг модел.
radok 26 октомври 2011 - 12:22
Процедурата е проверена многократно. Вярно е, че са 2 модела CAR400 но това не е проблем.
Ето 2 варианта на вградени трансмитери и то на двата модела радиа.
01.jpg (101,11K)
Брой изтегляния: 48
Така изглежда монтажа вътре.
02.jpg (43,56K)
Брой изтегляния: 41
Тук все още е без декоративно капаче
03.jpg (74,08K)
Брой изтегляния: 32
Вижда се, че лесно може да се изкара и AUX вход. Зависи от конкретния трансмитер.
04.jpg (84,61K)
Брой изтегляния: 40
Вграден трансмитер с подробен дисплей, SD карта и USB.
Зад оранжевата дупка е приемника на дистанционното.
Ето 2 варианта на вградени трансмитери и то на двата модела радиа.
01.jpg (101,11K)
Брой изтегляния: 48
Така изглежда монтажа вътре.
02.jpg (43,56K)
Брой изтегляния: 41
Тук все още е без декоративно капаче
03.jpg (74,08K)
Брой изтегляния: 32
Вижда се, че лесно може да се изкара и AUX вход. Зависи от конкретния трансмитер.
04.jpg (84,61K)
Брой изтегляния: 40
Вграден трансмитер с подробен дисплей, SD карта и USB.
Зад оранжевата дупка е приемника на дистанционното.
pu6olin 26 октомври 2011 - 20:12
Браво за хубавите снимки!Само,че нищо не обясняваш какви са разликите в свързването.Явно на стария модел е валидно свързването от руския сайт.
За по-новите модели както е в първата снимка на предния пост има нужда от реле,което да свързва синия кабел от лентовия такъв към маса след като се включи бутона за касетофона-иначе цялото радио си забива и ни предава ни приема.Не знам защо толкова си пазите знанията ,а не обяснявате подробно за да може всеки,коъто иска и е с по-малки знания да си го направи.То е много ясно,че ако имахме повечко пари нямаше да си играем с такива простотии,а щяхме да караме Баварци или аудита и нямаше да се налага да преправяме морално остарели музики за колите си.Айде наздраве .Моята музика стана.Исках да си изкарам дисплея да се вижда,но като видях с какъв кабел се свързва към платката се отказах-достраша ме че ще го прецакам.
За по-новите модели както е в първата снимка на предния пост има нужда от реле,което да свързва синия кабел от лентовия такъв към маса след като се включи бутона за касетофона-иначе цялото радио си забива и ни предава ни приема.Не знам защо толкова си пазите знанията ,а не обяснявате подробно за да може всеки,коъто иска и е с по-малки знания да си го направи.То е много ясно,че ако имахме повечко пари нямаше да си играем с такива простотии,а щяхме да караме Баварци или аудита и нямаше да се налага да преправяме морално остарели музики за колите си.Айде наздраве .Моята музика стана.Исках да си изкарам дисплея да се вижда,но като видях с какъв кабел се свързва към платката се отказах-достраша ме че ще го прецакам.
radok 27 октомври 2011 - 09:56
Колега pu6olin, не си пазя знанията. Те не са кой знае колко много. Не си обяснил за кой модел става въпрос. Не си си направил труда да прочетеш темата изцяло и задълбочено. Изнервил си се, че не тръгва от раз и нападаш. На 2 страница в пост #36, колегата bojo06 е обяснил много точно за релето. Това съм го правил преди повече от година и то с помощта на точно тази тема. Релето се вижда на първата ми снимка, залепено в дясно. На другото радио няма реле. Радвам се, че си се справил и то сам. Сега вече може да споделяш знания
Geca7a 28 октомври 2011 - 11:59
Здравеите колеги :) вчера и аз се залових с моя cdr500,на които исках да искарам само изход за ИН(вход за МП3,плеьри ГСМ-и и тн.)мисля че схемата е по лесна от тази която показват руснаците с УСБ четеца и за това използвам само входа на интегралата двете крачета(Л и Р) http://imageshack.us...s/43/012vr.jpg/ да подавам сигнал ,като предварително сам прекаснал мосчето м/у двете крачета.До тук,добре но при заваршен вид резултатат беше 0 :( .Някои да се е занимавал сьс сьщото занимание и не разбрах как ше става превклчването м/у FM/CD/Tрансмитер или In?
ОМЕГА 28 октомври 2011 - 13:19
Разделящите кондензатори трябва да са от сорта на 2,2мф а не 22!
CH_M 28 октомври 2011 - 13:21
Geca7a, на 28 октомври 2011 - 11:59, каза:
Здравеите колеги :) вчера и аз се залових с моя cdr500,на които исках да искарам само изход за ИН(вход за МП3,плеьри ГСМ-и и тн.)мисля че схемата е по лесна от тази която показват руснаците с УСБ четеца и за това използвам само входа на интегралата двете крачета(Л и Р) http://imageshack.us...s/43/012vr.jpg/ да подавам сигнал ,като предварително сам прекаснал мосчето м/у двете крачета.До тук,добре но при заваршен вид резултатат беше 0 :( .Някои да се е занимавал сьс сьщото занимание и не разбрах как ше става превклчването м/у FM/CD/Tрансмитер или In?
Ей не четете .....извода Tel\mute се дава на "маса" за да се разреши да работи този вход!
Виж на стикера на капака схемичката на конектора и се ориентирай.
Успех!
П.П.Кондензаторите са му най -малкия проблем.......
Мнението беше редактирано от CH_M: 28 октомври 2011 - 13:22
ОМЕГА 28 октомври 2011 - 13:25
На моя Blaupunkt SC-202C съм използвал входа за AM станциите и превключването става от бутончето за смянa AM-FM!
Мнението беше редактирано от ОМЕГА: 28 октомври 2011 - 18:16
Мнението беше редактирано от ОМЕГА: 28 октомври 2011 - 18:16
Geca7a 28 октомври 2011 - 14:17
[quote name='CH_M' timestamp='1319800879' post='991599']
Ей не четете .....извода Tel\mute се дава на "маса" за да се разреши да работи този вход!
Успех!
[/qu
Ясно сега мисля че разбрах и според схемата http://imageshack.us.../89/cdr500.jpg/ при подаване на 0(маса) на А3(ще взема от краче 17) трябва да се задеиства входа.Но не разбрах прежклучването м/жходовете как ще стане,не е пояснено никаде? Много благодар на отзовалите се Колеги
Успех!
[/qu
Ясно сега мисля че разбрах и според схемата http://imageshack.us.../89/cdr500.jpg/ при подаване на 0(маса) на А3(ще взема от краче 17) трябва да се задеиства входа.Но не разбрах прежклучването м/жходовете как ще стане,не е пояснено никаде? Много благодар на отзовалите се Колеги
pu6olin 28 октомври 2011 - 17:25
Здравейте колеги,
От няколко дена тормозя моя кар 400.Направих го,но не ми хареса звука и му сложих след трансмитера един тонкоректор двуканален.Качеството се подобри значително,но силата на звука е доста по-слаба в сравнение с радиото .Потърсих друго място за свързване към платката ,опитно разбира се защото не разбирам от електроника .Сега новия вход към платкате е от долната страна след входа на главата и преди интеглала на предусилвателя предполагам.Сега се чува с еднаква сила както на радио,така и от флашката.До тук с хвалбата.Сега лошото:Флашката има един диод,който премигва когато работи.Със същата честота както на диода се чува брум-лек,но ме дразни когато има пауза между песните .Освен това когато пусна трансмитера и започне да чете от флашката се чува шум наподобяващ сигнал за факс.Когато започне песента вече не се чува.Та питането ми е някой знае ли как може да се отстрани този брум?
п.п.:Между другото,стабилизатора на 5в.за трансмитера е с интеграл и малко кондензаторче.Дали няма да се подобри ако му сложа по-голям?
Мнението беше редактирано от pu6olin: 28 октомври 2011 - 17:28
От няколко дена тормозя моя кар 400.Направих го,но не ми хареса звука и му сложих след трансмитера един тонкоректор двуканален.Качеството се подобри значително,но силата на звука е доста по-слаба в сравнение с радиото .Потърсих друго място за свързване към платката ,опитно разбира се защото не разбирам от електроника .Сега новия вход към платкате е от долната страна след входа на главата и преди интеглала на предусилвателя предполагам.Сега се чува с еднаква сила както на радио,така и от флашката.До тук с хвалбата.Сега лошото:Флашката има един диод,който премигва когато работи.Със същата честота както на диода се чува брум-лек,но ме дразни когато има пауза между песните .Освен това когато пусна трансмитера и започне да чете от флашката се чува шум наподобяващ сигнал за факс.Когато започне песента вече не се чува.Та питането ми е някой знае ли как може да се отстрани този брум?
п.п.:Между другото,стабилизатора на 5в.за трансмитера е с интеграл и малко кондензаторче.Дали няма да се подобри ако му сложа по-голям?
Мнението беше редактирано от pu6olin: 28 октомври 2011 - 17:28
Geca7a 28 октомври 2011 - 17:27
Колеги готов сам и при мен се получи наи-накрая,остана само да измисля едно малко копченце с което да превклучвам за входа иначе за бързия тест които направих всичко беше ОК,а м/у другото да се похваля че си искарах и изход за усилвателя(които до момента вземаше висок сигнал от говорителите) но вече взема нормален сигнал 0.75мв. и смея да твърдя че разликата във звука е огромна поздрави на всички.
bili4652 23 януари 2012 - 18:41
Здарвейте колеги, малко да събудим темата И аз си сложих USB на моя КАР400 и работи без никакъв проблем дори съм изкаръл букси за усиловател. Но ме интерасува накой от вас който си е преобразил радиото имате ли мулти волан и как работи при вас? Понеже при мене има едни аномалии, за да усиля звука трябва да натискам -, а когато натисна + изключва USB-то и се пуска радиото. Останалитее бутони си работят нормално.
ivan_pop 23 януари 2012 - 19:01
bili4652, на 23 януари 2012 - 18:41, каза:
Здарвейте колеги, малко да събудим темата И аз си сложих USB на моя КАР400 и работи без никакъв проблем дори съм изкаръл букси за усиловател. Но ме интерасува накой от вас който си е преобразил радиото имате ли мулти волан и как работи при вас? Понеже при мене има едни аномалии, за да усиля звука трябва да натискам -, а когато натисна + изключва USB-то и се пуска радиото. Останалитее бутони си работят нормално.
Аз тази процедура с USB-то на CAR400 я правих преди около месец.Мулти волана работи нормално.
А когато си на радио нормално ли работят бутоните на волана?
bili4652 23 януари 2012 - 19:20
Само тези от ляво нормално работят, а с тези десните са аномалиите. Не знам на какво се дължи това, за това исках да разбера при вас как е.