Опел Клуб България: Помощ за опел виваро 1.9 dti 101 - Опел Клуб България

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Затворена за Коментари

Помощ за опел виваро 1.9 dti 101 Не пали

#1 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 9
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 10 януари 2019 - 08:11

След смяна на горивен филтър не пали помощ .Помпя крушата но постоянно излиза въздух от пропката за обезвъздушаване и виждам въздух в маркуча до помпата .Помпя поне един час но нищо .А и като го закачихме дава p0113 можели от това да е.

Мнението беше редактирано от lradev: 11 януари 2019 - 09:16


#2 Потребителят не е активен   mrsch66 

  • Ветеран...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:AstraG X20DTL
  • Населено място:praha.cz
  • Пол: Male
  • Мнения: 1983
  • Регистриран: 21.07.2010

Публикувано: 10 януари 2019 - 10:20

Направи още една тренировка с смяна на филтъра и този път по добре от предната някоя връзка не е херметична а температурата на входящия въздух не е критерий за да не запали.

#3 Потребителят не е активен   JorkataG 

  • печен болшевик на бавен огън
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra H Z17DTH SW
  • Населено място:Гулянци
  • Пол: Male
  • Мнения: 974
  • Регистриран: 18.03.2010

Публикувано: 10 януари 2019 - 10:35

Така за да е читава работата. Като е дизел отвии тръбичката от първа дюза и тогава помпи или върти. Като почне да излила само гориво си готов. Тоя въздух трябва да излезе от някъде и си стегни скобите.

Мнението беше редактирано от JorkataG: 10 януари 2019 - 10:36

Публикувано изображение
Ако нещо не е развалено - побъзикай го, може пък да се счупи ... :)

Публикувано изображение

#4 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 9
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 10 януари 2019 - 15:02

опела запали но откачих маркуча който идва от резервоара и с друг маркуч направо към едно шише .Но пали от раз и след 5 сек гасне така около 15 пъти после пали и много трудно се форсира едва едва .Дали има помпа в резервоара идеи

#5 Потребителят не е активен   JorkataG 

  • печен болшевик на бавен огън
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra H Z17DTH SW
  • Населено място:Гулянци
  • Пол: Male
  • Мнения: 974
  • Регистриран: 18.03.2010

Публикувано: 10 януари 2019 - 15:41

Виж мнениеlradev, на 10 януари 2019 - 15:02, каза:

опела запали но откачих маркуча който идва от резервоара и с друг маркуч направо към едно шише .Но пали от раз и след 5 сек гасне така около 15 пъти после пали и много трудно се форсира едва едва .Дали има помпа в резервоара идеи
За помпа дали има не знам. Като дърпа от шишето същото ли прави не разбрахме. Гасне след 5 с. и така около 15 пъти и не се форсира пак от шишето ли го прави?

Мнението беше редактирано от JorkataG: 10 януари 2019 - 15:45

Публикувано изображение
Ако нещо не е развалено - побъзикай го, може пък да се счупи ... :)

Публикувано изображение

#6 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 9
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 10 януари 2019 - 16:45

Да катo е от шишето пали и гасне и като запали много ама много трудно се форсира.Ако му закача маркуча от резервоара не иска и да припали .Мисля че проблема ще се окаже в резервоара .Някой да е свалял имали нещо особено при свалянето .Щях да го закарам на майстор но не мога да го дръпна защото живея във вилна зона .

Мнението беше редактирано от lradev: 11 януари 2019 - 09:13


#7 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 9
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 11 януари 2019 - 09:20

Виж мнениеJorkataG, на 10 януари 2019 - 15:41, каза:

За помпа дали има не знам. Като дърпа от шишето същото ли прави не разбрахме. Гасне след 5 с. и така около 15 пъти и не се форсира пак от шишето ли го прави?

Да катo е от шишето пали и гасне и като запали много ама много трудно се форсира.Ако му закача маркуча от резервоара не иска и да припали .Мисля че проблема ще се окаже в резервоара .Някой да е свалял имали нещо особено при свалянето .Щях да го закарам на майстор но не мога да го дръпна защото живея във вилна зона .

#8 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 9
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 11 януари 2019 - 10:24

Виж мнениеJorkataG, на 10 януари 2019 - 15:41, каза:

За помпа дали има не знам. Като дърпа от шишето същото ли прави не разбрахме. Гасне след 5 с. и така около 15 пъти и не се форсира пак от шишето ли го прави?

Да катo е от шишето пали и гасне и като запали много ама много трудно се форсира.Ако му закача маркуча от резервоара не иска и да припали .Мисля че проблема ще се окаже в резервоара .Някой да е свалял имали нещо особено при свалянето .Щях да го закарам на майстор но не мога да го дръпна защото живея във вилна зона .

#9 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 9
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 11 януари 2019 - 13:14

Свалих резервоара почистих го и сондата почистих сложих го но уви като помпя крушата нафта не тръгва вече мисля да сменя цялата тръба и крушата .

#10 Потребителят не е активен   JorkataG 

  • печен болшевик на бавен огън
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra H Z17DTH SW
  • Населено място:Гулянци
  • Пол: Male
  • Мнения: 974
  • Регистриран: 18.03.2010

Публикувано: 11 януари 2019 - 13:34

А досега що не продуха тръбата така и така всичко е разкачено. Продухай тръбата ако трябва я вържи на компресор но да е разкачена от двете страни а крушата може да се пробва закачи и маркучи и виж дали ще дърпа от шишето. Лесно се хвърлят пари на вятъра без да е проверена ситуацията.
Публикувано изображение
Ако нещо не е развалено - побъзикай го, може пък да се счупи ... :)

Публикувано изображение

#11 Потребителят не е активен   Д-и-м-о-в 

  • Ветеран...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra G 2.0 DTi 101 HP
  • Населено място:С-С
  • Пол: Male
  • Мнения: 1276
  • Регистриран: 26.09.2014

Публикувано: 11 януари 2019 - 15:43

Верятно МАФ-а му е с датчик за температура вътре. И тъй като от този датчик също се взема корекция при студен старт за това колко гориво да коригира в началото... е твърде възможно ако изобщо тоя датчик е откачен(кабели или прекъснал извод вътре в него) да прави големи мизерии.
И на Y20DTH(по-старо поколение), даже датчика за температурата на охлаждащата течност взема участие, и ако не работи - пали с много много въртене и даже някой и не палят, затова ги проверяват като им издърпат кабела и веднага пали.
Така че и ти дръпни буксата на MAF-а и виж какви напрежения трябва да има при контакт и къде точно. Също пробвай да припалиш с извадена букса - да видим.
"Тарикат" със смешни кабелчета за 20 лева

#12 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 9
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 12 януари 2019 - 12:49

Виж мнениеД-и-м-о-в, на 11 януари 2019 - 15:43, каза:

Верятно МАФ-а му е с датчик за температура вътре. И тъй като от този датчик също се взема корекция при студен старт за това колко гориво да коригира в началото... е твърде възможно ако изобщо тоя датчик е откачен(кабели или прекъснал извод вътре в него) да прави големи мизерии.
И на Y20DTH(по-старо поколение), даже датчика за температурата на охлаждащата течност взема участие, и ако не работи - пали с много много въртене и даже някой и не палят, затова ги проверяват като им издърпат кабела и веднага пали.
Така че и ти дръпни буксата на MAF-а и виж какви напрежения трябва да има при контакт и къде точно. Също пробвай да припалиш с извадена букса - да видим.

Запали но пак пали гасне пали гасне така около 10 пъти и се оправя след това пали от раз един момент като натисна съединителя и е на свободна като запали и пусна съединителя иска пак да гасне докато не загрее малко .Дебитомера е за смяна чакам днес друг дебитомер и да видим .Като го закачих пак даде грешка но този път 2 грешки р0100 и р0113.Не знам дали ще се оправи като го сменя ще пиша. А иначе се оказа запушен маркуч на нафтата който идва от резервоара ..

#13 Потребителят не е активен   Д-и-м-о-в 

  • Ветеран...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra G 2.0 DTi 101 HP
  • Населено място:С-С
  • Пол: Male
  • Мнения: 1276
  • Регистриран: 26.09.2014

Публикувано: 12 януари 2019 - 15:47

Виж мнениеlradev, на 12 януари 2019 - 12:49, каза:

Запали но пак пали гасне пали гасне така около 10 пъти и се оправя след това пали от раз един момент като натисна съединителя и е на свободна като запали и пусна съединителя иска пак да гасне докато не загрее малко .Дебитомера е за смяна чакам днес друг дебитомер и да видим .Като го закачих пак даде грешка но този път 2 грешки р0100 и р0113.Не знам дали ще се оправи като го сменя ще пиша. А иначе се оказа запушен маркуч на нафтата който идва от резервоара ..


Това за маркуча ясно, но грешките не са от него, затова казах че има проблем с дебиЛомера. Със сигурност можеше да пробваш с друг от някъде (приятел, морга и т.н.) преди да купуваш, но както се казва щом вече го чакаш... и ние ще почакаме за резултат.

Мнението беше редактирано от Д-и-м-о-в: 12 януари 2019 - 15:52

"Тарикат" със смешни кабелчета за 20 лева

#14 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 9
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 21 януари 2019 - 08:12

Виж мнениеД-и-м-о-в, на 12 януари 2019 - 15:47, каза:

Това за маркуча ясно, но грешките не са от него, затова казах че има проблем с дебиЛомера. Със сигурност можеше да пробваш с друг от някъде (приятел, морга и т.н.) преди да купуваш, но както се казва щом вече го чакаш... и ние ще почакаме за резултат.

Виварото пали вече от раз сложих му дебитомер почистих ERG клапана имаше малко нагар и има някакво малко подобрение поне не пали и гасне но има проблем малко трудно пак се форсира до 2500 оборота но грешката р0113 стой това било някакъв датчик но не мога да го намеря .Не знам тъкали трябва да е като дам газ маркуча на интерколера чак се издува така ли трябва да е .

#15 Потребителят не е активен   lradev 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:vivaro WOLF
  • Населено място:varna
  • Пол: Male
  • Мнения: 9
  • Регистриран: 08.01.2019

Публикувано: 23 януари 2019 - 06:12

Здравейте забелязах че като се исфорсира малко трудно но става отзад не пропушва нищо .Имам и друг дизел доста по нов той пропушва ,че си мисля да не е запушен катализатора и затова да не се форсира лесно в ниските някакви мнения .Благодаря

#16 Потребителят не е активен   JorkataG 

  • печен болшевик на бавен огън
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra H Z17DTH SW
  • Населено място:Гулянци
  • Пол: Male
  • Мнения: 974
  • Регистриран: 18.03.2010

Публикувано: 23 януари 2019 - 11:07

Изкарай го на магистралата и виж дали върви на 3500 оборота така около 10 - 15 км.
Публикувано изображение
Ако нещо не е развалено - побъзикай го, може пък да се счупи ... :)

Публикувано изображение

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Затворена за Коментари

1 потребител(и) четат тази тема
0 регистрирани, 1 гости и 0 анонимни потребители


Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg