Тема за неоново осветление
Sen7ineL 03 май 2010 - 23:09
Колеги , дано да сам ви отполза в София , в Студентски Град има магазин за светлини.Там има ленти с диоди направо направени .... зависимост от дължината на лентата и броя на диодите се увеличава/намалява цената на лентата.Слагал сам такива ленти на интериор зад педалите в купето и сам доволен светят много силно и негорят лесно.Има сякакви видове (по-голями , по-малки , по-дебели , по-тънки) зависимост от това кои ви заресват навас.Несам питам продавача и незнам дали има разлика какви взимаш в смисал дали светят повече или по малко.Несам много сигурен дали на снимката е точно правилно обяснено тъй като незнам адреса точно кои е но ще ви дам уриентировачна снимка :
*На светофара след УНСС завивате в ляво , след това карата около 500м и завивате в 1 пряка я дясно и от лявата ви страна трябва да има един бял блок.Там ще видите то е магазин за светлини , ако него видите попитаите някои.Съжелявам че немога да ви дам точен адрес.Ходил сам няколко пъти но несам се заглеждал за адрес.Дано да сам полезен на някои от колегите. :)
*По повод как да ги сложите аз в интериора ги слагал по следния начин:
1 - Взимам +/- от запалката , и като вклучиш светлините на колата те светват.
- Има варянт да не сверяр от запалката , ако колата като пуснесх светлините неви светва запалката , а трябжа да сте наконтакт.
2 - Тогава ги сложете кум клучето за светлините.
3 - Закрепяте ги добре , изолирате добре проводниците и сте готови.
*В самия магазин продавача ви прави лентата с диодите , но самите проводници са околко (5-6)см.Несам питал но заданеги наставяте попитайте продавача дали може да ви го направи с по дълак проводник.Съответно цената ще бъде по голяма но несе тревожете няма да е сповече от (2-3)лв.
*Забравих да ви дам урентировачна цена.Тези кадето ги взимам аз са средно полужение , и струват (30см) - 25/26 лв.Неса скъпи , но за по голяма лента ще ви отидат към 50 лв.При слагането зад педалите в купето отиват 2 х 30см - 50лв + още 3-4 лв. за кабел да го наставя.
*За отпред и отзад под колата мисля че ще ви трябват 2-ленти с диоди , който ще са дълги към (40-50)см.Не е много ефтино , но не е и скъпо.Поне неси играеш 1 седмица да направиш лента с диоди и т.н , а и се пак говориме за качествени (диоди) и качествена изработка. :)
Дано да сам ви полезен!!!
Успехи колеги. "_"
Мнението беше редактирано от Sen7ineL: 03 май 2010 - 23:25
*На светофара след УНСС завивате в ляво , след това карата около 500м и завивате в 1 пряка я дясно и от лявата ви страна трябва да има един бял блок.Там ще видите то е магазин за светлини , ако него видите попитаите някои.Съжелявам че немога да ви дам точен адрес.Ходил сам няколко пъти но несам се заглеждал за адрес.Дано да сам полезен на някои от колегите. :)
*По повод как да ги сложите аз в интериора ги слагал по следния начин:
1 - Взимам +/- от запалката , и като вклучиш светлините на колата те светват.
- Има варянт да не сверяр от запалката , ако колата като пуснесх светлините неви светва запалката , а трябжа да сте наконтакт.
2 - Тогава ги сложете кум клучето за светлините.
3 - Закрепяте ги добре , изолирате добре проводниците и сте готови.
*В самия магазин продавача ви прави лентата с диодите , но самите проводници са околко (5-6)см.Несам питал но заданеги наставяте попитайте продавача дали може да ви го направи с по дълак проводник.Съответно цената ще бъде по голяма но несе тревожете няма да е сповече от (2-3)лв.
*Забравих да ви дам урентировачна цена.Тези кадето ги взимам аз са средно полужение , и струват (30см) - 25/26 лв.Неса скъпи , но за по голяма лента ще ви отидат към 50 лв.При слагането зад педалите в купето отиват 2 х 30см - 50лв + още 3-4 лв. за кабел да го наставя.
*За отпред и отзад под колата мисля че ще ви трябват 2-ленти с диоди , който ще са дълги към (40-50)см.Не е много ефтино , но не е и скъпо.Поне неси играеш 1 седмица да направиш лента с диоди и т.н , а и се пак говориме за качествени (диоди) и качествена изработка. :)
Дано да сам ви полезен!!!
Успехи колеги. "_"
Мнението беше редактирано от Sen7ineL: 03 май 2010 - 23:25
Toto2 04 май 2010 - 16:40
Хехехехе,софийските търговци яко режат глави.В Русе метъра е 25 лв.За една кола отиват около 4 м.С кабели,по желание устройство за смяна на цветовете и с труда на майстора.отива на 200-250 лв.
Sen7ineL 05 май 2010 - 08:15
Toto2, на 04 May 2010, 17:40, каза:
Хехехехе,софийските търговци яко режат глави.В Русе метъра е 25 лв.За една кола отиват около 4 м.С кабели,по желание устройство за смяна на цветовете и с труда на майстора.отива на 200-250 лв.
Дадох ориентировачни неци...Несам ходил скоро незнам какви са цените но е добра изработката.Видях колеги от форума са го правели това с неоните ....НЕСЕ ОБИЖДАЙТЕ КОЛЕГИ но свети като с 2 - диода.....А и мачението да я сглoбиш тази лента нее лесно....Там на 60 см има +/- 30 диода.....Мисля че ще свети малко по добре :pP
Мнението беше редактирано от Sen7ineL: 05 май 2010 - 08:16
maksi 05 май 2010 - 08:45
Пазарувал съм от въпросният магазин и ще го направя пак.Обикновен диод със студено бяла светлина струва 0,25 лв.Където и да съм проверявал другаде цените са доста по-високи.
Колкото до картата имаш грешка,колега Sen7ineL .Когато идваш от Техническия по бул.8-ми декември на светофара на УНСС(Утре Носете Съответната Сума )се завива наляво.След това се завива надясно в последната пряка преди "Денси". Улицата се казва "Проф.Атанас Иширков".На твоята карта показаното място е преди УНСС Магазина се намира в първият блок от лявата страна.Магазинчето е забутано малко навътре така,че ще трябва да тръгнете в посока гаражите на блока.Вратата се пада от дясно
Който има време и нерви да се занимава да знае,че колата става уникална.До няколко дни ще пусна снимки на интериорното ми осветление в колата.
Колкото до картата имаш грешка,колега Sen7ineL .Когато идваш от Техническия по бул.8-ми декември на светофара на УНСС(Утре Носете Съответната Сума )се завива наляво.След това се завива надясно в последната пряка преди "Денси". Улицата се казва "Проф.Атанас Иширков".На твоята карта показаното място е преди УНСС Магазина се намира в първият блок от лявата страна.Магазинчето е забутано малко навътре така,че ще трябва да тръгнете в посока гаражите на блока.Вратата се пада от дясно
Който има време и нерви да се занимава да знае,че колата става уникална.До няколко дни ще пусна снимки на интериорното ми осветление в колата.
Toto2 05 май 2010 - 16:49
Това е диодна лента с три диода.Другото е машинката за смяна на цветовете.Диодите са разположени на 5 см.един от друг.Значи в един метър има 20 броя.Тия от снимката са с четири цвята.По-горе съм показал как светят и се менят.Ама ето го и тук.
http://vbox7.com/play:3bbc411c
Мнението беше редактирано от Toto2: 28 август 2010 - 16:04
Мнението беше редактирано от Toto2: 28 август 2010 - 16:04
Sen7ineL 06 май 2010 - 21:08
maksi, на 05 May 2010, 9:45, каза:
Пазарувал съм от въпросният магазин и ще го направя пак.Обикновен диод със студено бяла светлина струва 0,25 лв.Където и да съм проверявал другаде цените са доста по-високи.
Да колега maksi объркал сам картата...мерси че го обясни по добре.Аз незнаех добро обяснение затова дадох ориентировачно...Дано да сме помогнали с колегата maksi
Мнението беше редактирано от Sen7ineL: 06 май 2010 - 21:09
bili4652 09 септември 2011 - 14:37
Много яко е станало колега поздравления. Но само със снимки не става , дай малко инфо как си го направел какво си ползвал, че току виж някой друг колега като мен например може да иска да знае как си го направил.
Поздрави.
Поздрави.
mobby 09 септември 2011 - 17:29
Използвал съм диодна лента със силиконово покритие, лентата е с 60 диода на метър, цената е около 8 лв. метъра има ги всички цветове. На мен ми трябваха 5 метра като на праговете съм сложил по 1.5 м. а отпред и отзад по 1м. На праговете ги залепих с лепило на силиконова основа директно на праговете, като хубаво съм изолирал и от 2-те страни лентата с лепилпто да не попада вода под нея. Отпред и отзад съм използвал алуминиев профил, който съм закрепил за броните и върху тях с лепилцето и лентата. Окабеляването малко ме изтормози, но му се намира цаката и на него . Скоро ще кача и други снимки. Поздрави и ако имате въпроси - питайте, ще помагам
opel-sport 28 октомври 2011 - 13:07
здравейте колеги видях темата без да искам и реших да се включа.преди месец бях в Англия на бригада постоянно стоях в сайта e-bay и един ден зърнах неона който в момента е под колата ми. Излезна ми към 60 паунда което не е много скъпо мисля,че всеки може да си го позволи има към 10-ина цвята сменяващи се с дистанционно от можеби 20-30 метра пускаш и спираш,кефти постоянно,кефти мигащо,пулсиращо изгрява,намаля и то от прозореца на заведението или там кадето сте ако искате газариика те това е според мен де ето малко снимки и тука и тук
Choke 30 декември 2011 - 11:24
Toto2, на 05 май 2010 - 16:49, каза:
Това е диодна лента с три диода.Другото е машинката за смяна на цветовете.Диодите са разположени на 5 см.един от друг.Значи в един метър има 20 броя.Тия от снимката са с четири цвята.По-горе съм показал как светят и се менят.Ама ето го и тук.
Диодите някакви специални ли са и какви точно са те?
alkoholit 04 август 2012 - 15:28
Здравейте колеги
Мен ме интересува от къде да захраня въпросните диоди, видях че някой от запалката ги захранват, не е ли по-добре да се захрани от акумулатора и между тях един бушон 30А примерно ?
Мен ме интересува от къде да захраня въпросните диоди, видях че някой от запалката ги захранват, не е ли по-добре да се захрани от акумулатора и между тях един бушон 30А примерно ?