insignia и нейните проблеми двигател A20 DTH (160HP)
Публикувано: 09 ноември 2019 - 19:54

Публикувано: 11 ноември 2019 - 10:07
Може ли да премериш и кажеш колко мм е отвора за лоста.
Гледам масово по описание дават да е 14мм.
Мнението беше редактирано от BOz: 11 ноември 2019 - 12:51
Публикувано: 11 ноември 2019 - 18:24
Публикувано: 12 ноември 2019 - 10:57

Но за това ти споделих ако искаш може да отидеш до няколко магазина (или да се обадиш), които търгуват с американски авточасти и да ги питаш за цена от Буик Регал, оригинален.
Или от някоя морга най-евтино и бързо.
п.п. Сега караш само с пръчка, ама поне си вадиш ключа без проблеми.

Мнението беше редактирано от BOz: 12 ноември 2019 - 10:59
Публикувано: 12 ноември 2019 - 12:37
devailo, на 11 ноември 2019 - 18:24, каза:
На твое място бих разширил отвора до 14мм със стъпаловидно свредло.
Публикувано: 12 ноември 2019 - 23:46
https://www.youtube....h?v=X2iDX7B42P4
Мнението беше редактирано от Д-и-м-о-в: 12 ноември 2019 - 23:46
Публикувано: 13 ноември 2019 - 10:16
Д-и-м-о-в, на 12 ноември 2019 - 23:46, каза:
https://www.youtube....h?v=X2iDX7B42P4
А бе, че стават, стават. Ама я гледай колегата каква снимка е дал на нещо крайно ментеливо.
Ако се загледаш на клипа и съответно на снимката отгоре, то ще видиш, че пластмасовите отвори като изработка нямат нищо общо. И аз не съм виждал като на снимката чак такова изпълнение навсякъде, където пускат такива материали по смяната ѝ но ето, явно има и такива крайни ментета.
Публикувано: 13 ноември 2019 - 10:34
Само да няма няколко разновидности и наистина да има и с 12мм стълб. Вече нищо не е ясно с тия "новите коли", докато не разглобиш, да мериш, да шериш, да питаш навсякъде като побъркан..
Мнението беше редактирано от Д-и-м-о-в: 13 ноември 2019 - 10:38
Публикувано: 18 ноември 2019 - 15:34
п.п. Поръчах и аз една такава "топка" за лоста и като дойде ще видя с какъв диаметър е отвора.
Мнението беше редактирано от BOz: 18 ноември 2019 - 15:35
Публикувано: 23 ноември 2019 - 15:42
Публикувано: 02 декември 2019 - 10:12
Koko125, на 27 септември 2019 - 22:07, каза:
Колата е на 140 000 км (реални живея в Швейцария)
Колата е ОК ,но като карам и пускам гаста се чува някакъв шум за малко който спира ,като подам пак гас спира .Какво може да е според вас някакъв вакуум или нещо друго .Чета че имат проблеми с маслената помпа с някакво уплътнение май ще трябва да се погледне и това
Благодаря за отговорите Ви
При мен имаше същия проблем, закарах колата в Софиа Ауто и се оказа, че проблема е от ЕГР клапана. Знаели за този проблем, бил така да се нарече фабричен. Обясниха ми, че се получава компресия на изгорелите газове и реално се получава вибрация. Сложиха ми едно цилиндърче което играе роля на разширител и обира вибрациите. Появяваха се точно като подадеш газ на спряло положение, на свободна скорост, при връщане на оборотите се получава този звук като вибрация. Дано съм бил полезен, ако все още не си решил проблема.
Публикувано: 02 декември 2019 - 10:20
dtrifonov, на 21 ноември 2017 - 22:16, каза:
Оказа се, че това, което коментирахме по-горе не е то. Смених 0928400680.
След смяната стрелката на моменти съвсем леко играе, но не се усеща промяна в оборотите на двигателя, а преди се усещаше.
За разхода не съм сигурен още, но мисля, че и той е надолу с около 1л.
Ще пиша като навъртя още километри.
Колега даи малко инфо след смяната има ли подобрение? Разхода падна ли? Оборотите играят ли?
При мен играят на празен ход но незабележимо, трябва да се вгледам в стрелката, за да се забележи,че има някакво движение.
Публикувано: 02 декември 2019 - 14:44
BOz, на 18 ноември 2019 - 15:34, каза:
п.п. Поръчах и аз една такава "топка" за лоста и като дойде ще видя с какъв диаметър е отвора.
Малко да споделя мнение, за да си знаете.
Теча не го открих. Изчезна. Това кратката история.
Дългата история - понеже течът беше относително рязък, или по-точно за има-няма няколко километра светнала лампата, че антифриза изчезнал, последвало и локва под колата, която говори за сериозен теч на антифриз (жената е карала колата).
Тя е паркирала колата. Аз я заварвам с казанче/антифриз под минимума. Реших да отворя казанчето, да сипя малко антифриз до където трябва и да видя от къде е теча. И греда. Отвъртам капачката и нищо не се случва. Тръгва едно тегаво такова и накрая излезе само "капачката", демек само това, което се хваща, за да я отвъртиш.
оказва се, че капачката се състои от две отделни части. Същинския клапан е едно нещо, което влиза директно навътре в гърловината на казанчето, а върха (това, което хващаш с ръката да завиеш/отвиеш) е отделен елемент. та двата елемента се захващаш с едни 4 крачета, за да може горната част просто да дърпа и бута долната част. Та счупи се едното краче и отвих капачката без тялото ѝ, което остана в гърловината. С доста мъки, защото не мърдаше на никъде успях да извадя и него, на части. Съответно закупих и нова капачка. Не беше отвъртана от 4 години и явно О пръстените са се сраснали с гърловината на казанчето и палчетата не са издържали, за да я издърпат.
След поставянето на новата капачка няма нищо. Антифриза не мърда. Самата конструкция на капачката ме навежда на мисълта, че до преди разпада няма как тя да е била причината за изтичане на антифриза. Но или е някаква съвпадение, или нещо ми отбягва.
Та пиша това за да си отворите няколко пъти капачката, за да я "раздвижите" и да не я оставяте да си седи там.

Ето така изглеждат двата елемента и да видите кои щипки държат двете части една за друга:
Снимка
Публикувано: 02 декември 2019 - 22:55
Mario.Kamenov, на 02 декември 2019 - 10:12, каза:
А можеш ли да снимаш това къде са го сложили и къде?