Хората обичат лесното - направи го лесно и ще го следват. Аз съм малко по-отдавнашен член, но също съм ги престъпвал тия правила, може би точно понеже се мотам по-отдавна сте ми правили и компромиси (за което благодаря), но това не променя нещата.
Първосигнално и най-логично за повечето въпроси (както и настоящата тема) е да са в основния форум, там е големия качамак... отдавна се чудя, не съм запознат с техническите възможности на форума - като цяло е постижимо, но може би ще е хубаво да има една основна страница в която да се появяват всички нови теми.
Например искаш да публикуваш нова тема - зарежда се, да я наречем "обща страница за публикуване", в която има падащо меню или менюта от които си избираш в кой раздел да бъде публикувана и може би допълнителни критерии за избор като модел за който се касае - да може автоматично да се записва в съответния раздел, а не модераторите да напомнят и да местят и да се ядосват.
Визуализацията на публикуваното обаче да се дублира - в смисъл такъв - заглавието на темата заедно с раздела за който се касае да се вижда в тази обща първа страница като линк (за да не цъкаме да проверяваме в кой раздел е качено нещо ново, а да виждаме всичко на куп), докато самия пост вече си е разпределен в съответния под-раздел за всеки, който някога си потърси информация свързана с проблема.
Търсачката работи, но от една страна тя работи най-добре, когато си го чел нещото вече и знаеш какво търсиш, от друга информацията е толкова много, че е почти невъзможно да стигнеш до конкретни отговори и се принуждаваш да питаш пак.
Не знам, според мен е хубаво да се помисли за някакъв сериозен ъпдейт на клубния форум... може би трябва да съберем и някакви пари защото работата ще е огромна и не може и не трябва да се разчита само на ентусиазма, може би, не виждам нищо лошо, да има нещо като премиум акаунт с месечни такси за членство. По 1 лев на месец да се събра пак ще е в помощ на хората зад кадър, които вършат много работа от единия ентусиазъм.
Лично аз бих препоръчал и да се създаде нещо като система за рейтинг, да се гласува за коментарите и най-активните и най-полезните като Тишо (абсолютна енциклопедия), Димов, Иво, Сат, Нещо Смислено, К Опел, и още една камара, които даже не мога да изброя, хора отделящи време и познания да помагат, е хубаво да получават и някакви бонуси (финансови) – за по една бира да е - заслужили са си я! В крайна сметка няма нищо лошо в това и трябва да ценим такива ентусиасти. Все ще измислим една справедлива система.
Другото, което мислих е да се получава мейл известите за всяка публикувана тема. Сега трябва да влезеш във форума и да разгледаш, за да отговориш. Всеки си гледа пощата повече от форума – а ако е влязло известие в пощата ти при отварянето може да го игнорираш „като спам”, но може и да си кажеш „ей, аз на това му брах ядовете чакай да споделя опит” и крайния резултат ще е далеч по-добър.
Тъпо ми беше, гласувах за "топа" на 2ри ден от месеца 16 гласа, значи само 8 човека са се сетили да цъкнат едно бутонче, някак си де да знам сигурно аз съм чалнат ама не е гот така, трябва някакво съживяване