Преден десен спирачен апарат задържа
Публикувано: 01 декември 2019 - 16:58
Публикувано: 01 декември 2019 - 19:53
Като отвориш пробката на апарата, без натиснат педал, върви ли на самотек спирачна течност?
И аз да кажа!
Публикувано: 01 декември 2019 - 21:26
Мнението беше редактирано от stockbroker: 01 декември 2019 - 21:35
Публикувано: 02 декември 2019 - 01:44
Може и нови супорти да ти трябват, не знам.
Като не знаеш точно от къде е проблема, се почва първо от рециклиране на апаратите. От София си, иди в GI аутофрен и си вземи направо като твоите готови и им остави тези от колата. Прецени на място устройва ли те цената. След това се продухват тръбичките(ти вече си сменил маркуч, хубаво е и другия да смениш от другата страна. Поне предните спирачки трябва да са 99% в кондиция.
Тоест да остане последно съмнението в спирачната помпа. Разбира се течност нова (ти казваш сменена, ама дали цялата стара е успяла да излезе?)
Пък ако можеш да си рециклираш апаратите сам, ще ти излезе по-малко пари само за два комплекта за рециклиране.
Едно е сигурно, със спирачките компромис НИКАКЪВ! Както ти задържа, така някой път ще ти направи такова сечено че няма да се усетиш откъде ти е дошло. Тази система не е хубаво да се прави на "парче", направо двете страни заедно.
Сега вероятно пак ще почне да ме плюе някой че казвам да се реновира всичко поне по предните спирачки, но... така разбирам аз риска от незнайно състояние на спирачки, така бих започнал решаването му.
Не може за два дена все едно и също да ти прави, явно има проблем - отнеси се сериозно, защото може да пострада някой (ти или други). Може да се стигне и до прегряване на диска/накладките, от там сещай се сам.
Мнението беше редактирано от Д-и-м-о-в: 02 декември 2019 - 01:56
Публикувано: 02 декември 2019 - 16:10
Публикувано: 03 декември 2019 - 12:30
Спирачните апарати трябва да отпускат и без да се върти колелото. Демек има леко мърдане /отпускане/ при отпускане на педала. Спирачките не се освобождават от въртенето на дисковете. При теб така ли е?
И аз да кажа!
Публикувано: 03 декември 2019 - 18:48
АБС-а неговата работа е да отпуска колелото, когато е активирана системата. И го прави на тласъци.
Пробвал ли си АБС-а дали ти сработва правилно ? По надолнище примерно и по-дълъг спирачен път.