Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Двигатели, горивни системи, съединители, ск.кутии

Ц1,6 НЗ . И Бутала от 1,7

pe6o_ снимка pe6o_ 27 юли 2024 - 20:20

Колеги двигателя е Ц 1,6 НЗ. 1 . цилиндър е на 1 , ремонт 2,3,4 са на 2 ремонт . На 3 цилиндър има канал /образувала се е деруга почти на половината от цилиндъра/ , образувал се от сигмента , за това мисля да сложа бутала от 1,7 . мисля че по сполучлив ще е ремонта с по малко шлайфане престъргване ........ .Та въпроса ми е от кое 1,7 съвпада с размерите на биелния болт и челото /височината от болта до челото / . Гледам от долу на цилиндъра все едно има риза , но до колкото знам малките кубатури са със блок не с ризи /има ли ризи този мотор или не / . И ако има такива бутала и всичко стане , ще имам ли проблем с настройките на комп , моно то и не знам още какво ?

Питам , защото преди време правих 1,3С със сухи втулки /ризи/ и ми излезе към 1000 лв. ремонта , със старите бутала .
Сега ако направя същото ще излезе доста повече ,сега трябва и бутало да купувам , или 4 бутала за 4 ти ремонт . Но деругата е много дълбоко и затова мисля директно да ида на престъргване на 1,7 .

До колкото знам /може и да бъркам / не може да се запълни деругата с заварка , наваряване вътре в цилиндъра ?
Всеки опит ще ми е от полза ,помощ .

Може и линк и аз ще си сравнявам .
Мнението беше редактирано от pe6o_: 27 юли 2024 - 20:23
Отговори

ufer снимка ufer 27 юли 2024 - 20:59

Не знам дали моторът е с ризи, но мисля, че 1,7 е дизел и сплавта на неговите бутала отговаря на други термодинамични характеристики. Ако са дизелови, просто забрави, както и 4-ти шлайф. Такъв шлайф се правеше на мотори от 50-те и 60-те години. Търси друг мотор, даже ще ти излезе по-евтино... :thu:
Отговори

pe6o_ снимка pe6o_ 28 юли 2024 - 01:45

Вярно е че опел няма но има 1,7/бензин/ на рено 19 от по старите модели ,не знам дали буталата стават .
Да по лесно е с друг двигател но в какво състояние ще е и той .Или по евтина кола за донор ,за да може да се проба .Но с друг двигател 1,6 и конете ако са повече ще ме накарат да мина на технотест /така ми казаха от КАТ когато исках да заменя 1,3 с 1,8 , и за това го правих /
В краен случай и така ще стане но предпочитам да не ходя в кат ,стара кола е , а както знаеш старите коли се стремят да ги изведат от употреба . А аз ги харесвам . Имам още 3 опела .
Отговори

ufer снимка ufer 28 юли 2024 - 09:20

По принцип няма невъзможни неща, но буталата от Рено може да има някаква малка конструктивна разлика (напр. по-високо чело) и това да те вкара в сериозен филм. Ако си тунингар, можеш да си правиш всякакви експерименти, но в противен случай ще си играеш на монтаж - демонтаж до припадък. Разликата в буталата може да доведе до промяна в степента на сгъстяване, а оттам до промяна на термодинамиката. Ще имаш мотор, който може или да хвръкне, или да се спъне. По-добре търси друг мотор, та дори и да минаваш Технотест. Друг е въпросът дали ще успееш да минеш технически преглед според новите условия за централно управление онлайн... :thu:
Отговори

pe6o_ снимка pe6o_ 28 юли 2024 - 14:34

ufer, на 28 юли 2024 - 09:20, каза:

По принцип няма невъзможни неща, но буталата от Рено може да има някаква малка конструктивна разлика (напр. по-високо чело) и това да те вкара в сериозен филм. Ако си тунингар, можеш да си правиш всякакви експерименти, но в противен случай ще си играеш на монтаж - демонтаж до припадък. Разликата в буталата може да доведе до промяна в степента на сгъстяване, а оттам до промяна на термодинамиката. Ще имаш мотор, който може или да хвръкне, или да се спъне. По-добре търси друг мотор, та дори и да минаваш Технотест. Друг е въпросът дали ще успееш да минеш технически преглед според новите условия за централно управление онлайн... :thu:

Това е идеята , с общи усилия да намеря най подходящите бутала ,

сега гледах новите условия за ГТП. насилствено унищожение на авто парка ни .Или нов двигател /от евро 5 , 6 / или бракуване , така виждам нещата / за сега /

Мерси колега , жив и здрав да си .
Отговори

IvailoM снимка IvailoM 28 юли 2024 - 16:41

Този двигател е идиотоустойчив! Най-добрият вариант е да намериш втора ръка, ако искаш една ревизия и газ. Всичко останало е възможно, но първо с неясен резултат, а ако насадиш различен мотор нямаш шанс после за регистрацията му.

пп. Във ФБ групите купува продава можеш да намериш,като твоя мотор.
Мнението беше редактирано от IvailoM: 28 юли 2024 - 16:42
Отговори

pe6o_ снимка pe6o_ 30 юли 2024 - 02:38

IvailoM, на 28 юли 2024 - 16:41, каза:

Този двигател е идиотоустойчив! Най-добрият вариант е да намериш втора ръка, ако искаш една ревизия и газ. Всичко останало е възможно, но първо с неясен резултат, а ако насадиш различен мотор нямаш шанс после за регистрацията му.

пп. Във ФБ групите купува продава можеш да намериш,като твоя мотор.

Ако не , поне от 2 двигателя , един да събера .Дано намеря такъв ДВГ.
Отговори

Ne6to Smisleno снимка Ne6to Smisleno 30 юли 2024 - 06:58

дори и да правиш такова нещо, защо би правил само едното бутало различно, това е рецепта за провал?
Отговори

IvailoM снимка IvailoM 30 юли 2024 - 07:57

Не четеш внимателно, иска всичките цилиндри на 1.7
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg