Опел Клуб България: проблем с парното на астра г - Опел Клуб България

Прехвърляне към съдържание

  • 2 Страници +
  • 1
  • 2
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Затворена за Коментари

проблем с парното на астра г

#1 Потребителят не е активен   yordano 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:AstraG, X14XE
  • Пол: Male
  • Мнения: 8
  • Регистриран: 08.10.2010

Публикувано: 30 януари 2012 - 14:44

Здравейте, колеги! Тази сутрин като запалих колата, установих, че парното не иска да се включи на 1ва, 2ра и3та степен. Пуска се чак на 4та, т.е. на макс, а вчера си работеше. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Колата е астра г 1,4 16в. Благодаря предварително!

#2 Потребителят не е активен   пешо-жоро 

  • Сам си ремонтира колата...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Астра Г 1.7 DTI караван Y17DT 2003год
  • Пол: Male
  • Мнения: 234
  • Регистриран: 15.10.2006

Публикувано: 30 януари 2012 - 16:05

Здравей колега,
За 1,2 и 3-та степен токът на моторчето минава през товарни съпротивления. Само на 4-та е директно. Така че най - вероятно има изгоряло товарно съпротивление.Обикновено те са при самото моторче. Не знам със сигурност, но предполагам, че и на Астра Г са там.За всеки случай преди да се втурваш да търсиш такива можеш да направиш една проба и да видиш при положения 1,2 и 3 на ключа дали стига въобще ток 12 волта до входа на съпротивленията. Това е с цел да елиминираш вероятността за повреда в ключа. Но за мен 99,9% е съпротивлението на моторчето.Не знам дали се продават отделно или не.А те са едни такива доста мощни .Ако ги няма отделно - по моргите или по Симеон на втората употреба. От там съм вземал за кадет цялото моторче с вентилатор и съпротивления и изпробвано пред теб беше 30 лв преди 1-2 години.Това знам по въпроса.Успех!!!

#3 Потребителят не е активен   vankis 

  • Пилот...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Insignia A20DTJ; Astra G x16xel
  • Пол: Male
  • Мнения: 606
  • Регистриран: 03.12.2007

Публикувано: 30 януари 2012 - 16:14

реостат

#4 Потребителят не е активен   yordano 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:AstraG, X14XE
  • Пол: Male
  • Мнения: 8
  • Регистриран: 08.10.2010

Публикувано: 30 януари 2012 - 16:46

Мерси, колеги! :)

#5 Потребителят е активен   IvailoM 

  • Ветеран...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra G Z20LET
  • Пол: Male
  • Мнения: 5544
  • Регистриран: 13.09.2008

Публикувано: 30 януари 2012 - 21:08

Зад жабката при моторчето :icon_wink2:

#6 Потребителят не е активен   yordano 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:AstraG, X14XE
  • Пол: Male
  • Мнения: 8
  • Регистриран: 08.10.2010

Публикувано: 31 януари 2012 - 18:23

Виж мнениеIvailoM, на 30 януари 2012 - 21:08, каза:

Зад жабката при моторчето :icon_wink2:

Там където си сменям филтъра за купето, нали?

#7 Потребителят е активен   IvailoM 

  • Ветеран...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra G Z20LET
  • Пол: Male
  • Мнения: 5544
  • Регистриран: 13.09.2008

Публикувано: 31 януари 2012 - 23:34

Вдясно от филтърът!

#8 Потребителят не е активен   yordano 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:AstraG, X14XE
  • Пол: Male
  • Мнения: 8
  • Регистриран: 08.10.2010

Публикувано: 01 февруари 2012 - 19:44

Виж мнениеIvailoM, на 31 януари 2012 - 23:34, каза:

Вдясно от филтърът!

Ок, мерси! :)

#9 Потребителят не е активен   Н-И-К-И 

  • Сменя гумите през месец...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra G X17DTL
  • Пол: Male
  • Мнения: 411
  • Регистриран: 27.04.2011

Публикувано: 01 февруари 2012 - 21:08

Изгорял е термопредпазителя на реостата.

#10 Потребителят не е активен   slav40 

  • Сам си ремонтира колата...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:AstraG X20DTL '99
  • Пол: Male
  • Мнения: 235
  • Регистриран: 26.10.2009

Публикувано: 02 февруари 2012 - 11:16

Да не отварям нова тема. При мен същата работа се получи преди 3 дни.Извадих реостата и му смених термопредпазителя и заработи.НО работи само вчера(половин ден я карах без проблеми).Тази сутрин пак неще да зацепи.кажете от къде да купя читав термопредпазител(че изваждането на реостата е малко кофти),за да не ми гори през ден.Стария(уж оригиналния) беше за 146 градуса, новия който взех за 142 и изкара 1 ден.
И един леко тъп въпрос.Какви с последиците ако му се направи мост от кабел, а не термозащита,дали ще се порпаля :) !?

#11 Потребителят не е активен   Н-И-К-И 

  • Сменя гумите през месец...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra G X17DTL
  • Пол: Male
  • Мнения: 411
  • Регистриран: 27.04.2011

Публикувано: 02 февруари 2012 - 17:06

Аз не съм точно с мост, предпазител е от по-големия размер като за подгревни свещи
но с по-малък ампераж 30-40 някъде, нз. дали изобщо може да се разчита на него в
качеството му на предпазител, но засега вече една година работи без проблем.

#12 Потребителят не е активен   CH_M 

  • дърт пенсионер
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Zastava Yugo 45 , Hyundai Terracan 2,9 CRDi
  • Пол: Male
  • Мнения: 2506
  • Регистриран: 04.02.2009

Публикувано: 02 февруари 2012 - 17:55

Виж мнениеslav40, на 02 февруари 2012 - 11:16, каза:

Да не отварям нова тема. При мен същата работа се получи преди 3 дни.Извадих реостата и му смених термопредпазителя и заработи.НО работи само вчера(половин ден я карах без проблеми).Тази сутрин пак неще да зацепи.кажете от къде да купя читав термопредпазител(че изваждането на реостата е малко кофти),за да не ми гори през ден.Стария(уж оригиналния) беше за 146 градуса, новия който взех за 142 и изкара 1 ден.
И един леко тъп въпрос.Какви с последиците ако му се направи мост от кабел, а не термозащита,дали ще се порпаля :) !?

Сложи термозащита с 10-на градуса по-висока от оригиналната и няма да ти гори .И все пак си провери филтъра на купето и се заслушай как върти моторчето , да няма признаци на "рохолящи" втулки.

#13 Потребителят не е активен   slav40 

  • Сам си ремонтира колата...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:AstraG X20DTL '99
  • Пол: Male
  • Мнения: 235
  • Регистриран: 26.10.2009

Публикувано: 03 февруари 2012 - 21:42

Като тръгне сутрин директно от 4-та степен и има едно виене.Спирам го веднага и го пускам пак и вече няма виене ... след това през деня няма проблем ,само първото сутрин като му е студено и извие на умряло .... слухово не намирам станни звуци в работата му ... освен първичното сутрин.

#14 Потребителят не е активен   CH_M 

  • дърт пенсионер
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Zastava Yugo 45 , Hyundai Terracan 2,9 CRDi
  • Пол: Male
  • Мнения: 2506
  • Регистриран: 04.02.2009

Публикувано: 04 февруари 2012 - 10:16

Виж мнениеslav40, на 03 февруари 2012 - 21:42, каза:

Като тръгне сутрин директно от 4-та степен и има едно виене.Спирам го веднага и го пускам пак и вече няма виене ... след това през деня няма проблем ,само първото сутрин като му е студено и извие на умряло .... слухово не намирам станни звуци в работата му ... освен първичното сутрин.

Извади моторчето и промий с коресилин или бензин втулките ,после нова смазка .
Най вероятно точно при първоначалното пускане с това виене и затормозено развъртане ти е изгоряла термозащитата.

#15 Потребителят не е активен   slav40 

  • Сам си ремонтира колата...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:AstraG X20DTL '99
  • Пол: Male
  • Мнения: 235
  • Регистриран: 26.10.2009

Публикувано: 04 февруари 2012 - 13:16

Днес беше по-топло и нямаше виене,въпреки ,че директно от 4-та тръгна.
п.п. когато си работи на 1-ва степен няма проблем и не съм имал, след като изгоря защитата и като пусна директно на 4-та вие ..... Ясно е че трябва смазка, но в тия студове,дано изкара като сменя защитата с по-мощна,че нямам закрито пространство където да го разглабям ...

#16 Потребителят не е активен   yordano 

  • Прясно излюпен...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:AstraG, X14XE
  • Пол: Male
  • Мнения: 8
  • Регистриран: 08.10.2010

Публикувано: 04 февруари 2012 - 22:01

Дано вече се постопли наистина времето, та да се захвана и аз да оправя проблема. :)

#17 ГостBaroko_*

  • Група: Guests

Публикувано: 20 март 2019 - 09:06

Колеги, за да не отварям нова тема. Какво значи, че не тръгва на 1,2,3 степен ? Че не ти работи вентилатора ли ? На парното ми спря да работа напълно. Вчера имах, днес духа само ледено студено.

#18 Потребителят е активен   IvailoM 

  • Ветеран...
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra G Z20LET
  • Пол: Male
  • Мнения: 5544
  • Регистриран: 13.09.2008

Публикувано: 20 март 2019 - 09:40

Значи, че трябва да използваш търсачката. Има вече отговор защо не тръгва на 1,2,3 степен. Би трябвало на 4та да работи.

#19 Потребителят е активен   JorkataG 

  • Тва отгоре е черната ПЕНКА.
  • Група: Потребители

  • Автомобил:Astra H Z17DTH SW
  • Пол: Male
  • Мнения: 1370
  • Регистриран: 18.03.2010

Публикувано: 20 март 2019 - 10:31

Термичен предпазител за 1 лв и поялник и си готов. Има цяла тема по въпроса.
Публикувано изображение
Ако нещо не е развалено - побъзикай го, може пък да се счупи ... :)
Изкарали умовете на пазара, всеки пак своя ум си купил.
Публикувано изображение

#20 ГостBaroko_*

  • Група: Guests

Публикувано: 21 март 2019 - 08:29

Виж мнениеJorkataG, на 20 март 2019 - 10:31, каза:

Термичен предпазител за 1 лв и поялник и си готов. Има цяла тема по въпроса.


Нямам парно на нито една степен. Ще я карам на сервиз. Мерси за отговорите.

Споделете тази тема чрез:


  • 2 Страници +
  • 1
  • 2
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Затворена за Коментари

1 потребител(и) четат тази тема
0 регистрирани, 1 гости и 0 анонимни потребители


Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg