Колко често зареждате бензин
ffilip 20 февруари 2014 - 20:37
Почти всеки ден ходя на работа - сутрин натам, вечер връщане, 8 километра в посока. От нова година съм минал 800 км, това ми коства 80л Газ и 20л Бензин. На LPG - празна бутилка, на бензин - Догоре.
Не съм излизал на дълъг и прав път досега, даже чак днес си закупих задължителната за РПМ винетка
С късите маршрути е така, бензинът идва в повечко.
Не съм излизал на дълъг и прав път досега, даже чак днес си закупих задължителната за РПМ винетка
С късите маршрути е така, бензинът идва в повечко.
sergi 21 януари 2023 - 06:06
Аз на старата кола която беше с фобос газова уредба през зимата и сипвах 30 литра бензин за 100 лв и 56 литра газ за 50 лв. Проблемът тука е че карам масово на къси разстояние и почти с незагрят двигател. Така че в този случай предпочетох да гледам положително на нещата. В случая общия разход на сипан бензин и газ да ми е 17 на 100 за изминете километри, от колкото че ми излиза че колата на бензин харчи два пъти повече пари отколкото на газ за същите изминати километри.
sergi 21 януари 2023 - 06:22
Да допълня. Тези пари ми излизаха за минаването на 430 км в София. Тоест за минаването им съм изразходвал една пълна газова бутилка 56 литра и 30 литра бензин.
Така че както каза колегата по-горе на къси разстояние се случват такива работи.
Така че както каза колегата по-горе на къси разстояние се случват такива работи.
sergi 21 януари 2023 - 06:33
По принцип за къси разстояния най-хубаво беше колата да е на фабричен метан. Имах Фиат Мултипла на който му трябваха само 10 секунди на минус 20 да завърти на бензин и веднага включваше на метан. Сега не знам как е с фабричните Opel Zafira на метан. Но пък вижте сега заради войната как се извъртя ситуацията с цените на метана.