Приблем горивна помпа
Silence
24 ноември 2024 - 14:44
Здравейте, имам проблем с горивната помпа на Астра G полицейската комби. Търся майстор, който разбира и може да ми я направи. Благодаря предварително.
Ne6to Smisleno
25 ноември 2024 - 19:39
мълчание... Иво, ти си шамана, не се излагай. Тебе чакаме да кажеш
Silence
25 ноември 2024 - 22:19
Ne6to Smisleno
26 ноември 2024 - 11:27
Silence
26 ноември 2024 - 16:29
Ne6to Smisleno, на 26 ноември 2024 - 11:27, каза:
И какви са и проблемите на тази помпа и с една или две букси е?
За съжаление, не знам с колко букси е. Изгасна в движение, не е искала да запали, като я свалиха от репатрака запали без проблем. На другият ден я запалихме поработи хубаво после почна да тресе и не е палена от тогава. Един път е поправяна електрониката.
k opel e
26 ноември 2024 - 20:09
Шаман не шаман, помпа та помпа? Тия от репатрака ли решиха, че е помпа? Без да съм шаман, на три коли за които са им казали "Шамани", че са за помпи се е оказвало, че всяка трета е засмукала въздух и няма кадърен да я обезвъздуши.
Silence
26 ноември 2024 - 23:09
k opel e, на 26 ноември 2024 - 20:09, каза:
Шаман не шаман, помпа та помпа? Тия от репатрака ли решиха, че е помпа? Без да съм шаман, на три коли за които са им казали "Шамани", че са за помпи се е оказвало, че всяка трета е засмукала въздух и няма кадърен да я обезвъздуши.
Питането ми не беше оформено и колегите са прави. Но приблема си оставя и търся майстор на практика добър, който да реши проблема за дълъг период, а не да в закрепи за кратко време. Дали ще е помпа или въздух. Важното да е в движение
k opel e
27 ноември 2024 - 01:30
Първо на диагностика се вижда за какво става дума. А, да се занимава някой с тоя двигател в София вече няма такива. Супер дизел може би, но цените при тях ще са безсмислени да се влагат в тази кола. Ако се докаже, че е помпата за ремонт, има хора в провинцията, които може да се заемат само с помпата, при условие, че след първия ремонт може да се направи втори.
Silence
27 ноември 2024 - 04:40
k opel e, на 27 ноември 2024 - 01:30, каза:
Първо на диагностика се вижда за какво става дума. А, да се занимава някой с тоя двигател в София вече няма такива. Супер дизел може би, но цените при тях ще са безсмислени да се влагат в тази кола. Ако се докаже, че е помпата за ремонт, има хора в провинцията, които може да се заемат само с помпата, при условие, че първия ремонт може да се направи втори.
Коя провинция, къде?
k opel e
27 ноември 2024 - 06:43
За ремонт на помпата (ако в нея е проблема) може да се изпрати само електрониката до Кърджали при Иван Георгиев.
Ne6to Smisleno
27 ноември 2024 - 08:12
k opel e, на 26 ноември 2024 - 20:09, каза:
Или това или датчик разпределителен вал спира да работи като стопли колата. Диагностиката ще каже.
tisho.74
27 ноември 2024 - 08:35
Нъц, има един стабилизатор на напрежение на платката и като сдаде багажа е същото- загрява и умира. При ПСГ 5 се познава по изчезналата комуникация между ЕКУ и помпа като загрее, на ПСГ 16 изчезват показанията за обороти на разпределителния вал.
Ако мотора наистна е този в купе на Астра почти сигурно е с две букси.... Но при късмет може да е с една.
"За съжаление, не знам с колко букси е. Изгасна в движение, не е искала да запали, като я свалиха от репатрака запали без проблем. На другият ден я запалихме поработи хубаво после почна да тресе и не е палена от тогава. Един път е поправяна електрониката."
От друга страна така прави когато се ебава датчика на КОЛЯНОВИЯ вал- като загрее и вече е с деформиран корпус се отдалечава от вала и става това. Но и това се вижда с опком.
Мнението беше редактирано от tisho.74: 27 ноември 2024 - 08:38
Silence, на 25 ноември 2024 - 22:19, каза:
Дизел.101коня мисля, че се води 2 ка. У 20 DTH
Ако мотора наистна е този в купе на Астра почти сигурно е с две букси.... Но при късмет може да е с една.
"За съжаление, не знам с колко букси е. Изгасна в движение, не е искала да запали, като я свалиха от репатрака запали без проблем. На другият ден я запалихме поработи хубаво после почна да тресе и не е палена от тогава. Един път е поправяна електрониката."
От друга страна така прави когато се ебава датчика на КОЛЯНОВИЯ вал- като загрее и вече е с деформиран корпус се отдалечава от вала и става това. Но и това се вижда с опком.
Мнението беше редактирано от tisho.74: 27 ноември 2024 - 08:38
ufer
27 ноември 2024 - 09:01
От трета страна това прави и при дефектиране на температурния датчик...

Ne6to Smisleno
27 ноември 2024 - 14:18
Тишо добре го е обояснил, ако е колянов вал, най-вероятно ще се е наблюдавало самофорсиране и игра на оборотомера известно време преди да умре, но не е задължително. Най-вероятно бягат данните от разпределителния вал. Може да се тества като изгасне да се полее със студена вода блока на помпата и ако запали...
Мнението беше редактирано от Ne6to Smisleno: 27 ноември 2024 - 14:18
Мнението беше редактирано от Ne6to Smisleno: 27 ноември 2024 - 14:18
tisho.74
27 ноември 2024 - 19:18
ufer
27 ноември 2024 - 20:29
Аз питам, защото имам колекция от дефектни температурни датчици на Бош...