jikata, на Nov 7 2008, 11:10 AM, каза:
...До колкото съм запознат а и съм пробвал има ефект от дросел от 1,8 моно. когато е в оборот мотора върви прилично и по мое наблюдение дава по малък разход. Има един проблем само. В ниските обороти при рязко подаване на газ се получава едно "забиване"и тогава тръгва колата. поне при мене е така и при една вектра е същото. Може да е проблем получен от някакво друго несъответствие а не при всички да е така. Като страничен ефект също се наблюдава и падане на ниските обороти под номиналните за мотора...
Здрасти!
Преди няколко дена видях тая тема и понеже така или иначе щях да свалям дросела, защото имаше як теч от гарнитурките, та реших да се заиграя и да видя какво ще стане черно на бяло с по-голям дросел
Взех си от колега от форума дросел от 1.8, а от Опел сервиза в Благоевград си взех оригиналните гарнитури.
Прехвърлих всичко за половин час и се заех да тествам здраво

-> тук се вижда с колко е по-голям диаметъра на новия дросел от този на стария.
Малко ме е яд, че нямах една пила под ръка, за да не оставям такъв ЯК ръб... НО... кво да се прави.
И резултата.... Двигателя реагира по-бързо като подам рязко газ (и е под натоварване) и в общи линии има леееко подобрение.
НО нещата, които си писал -падане на обороти и заглъхване ги няма. Работи си идеално. (специално тествах, за да видя дали ще стане както ти си описал в мнението си

) Може би трябва да търсиш проблема другаде
При мене разликата е че съм сложил кутия с вход само за студен въздух и един панел К&Н, но не вярвам те да са причината да нямам твоите проблеми
Както и да е...
Сега съм в търсене на митичния ВАЛ от Кадет 1.3 карб.
А после ще се мъча с легендите за чип...
Поздрави!