Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Двигатели, горивни системи, съединители, ск.кутии

a16let проблем при палене

tsvetanov снимка tsvetanov 23 октомври 2024 - 21:00

Здравейте, след доста гадаене от различни майстори проблема ми остана и реших да го споделя с вас. Трудно пали на стъден двигател(първото палене за деня) Понякога пали от втори трети опит, понякога от пети шести. След като запали мерише силно на нейзгорял бензин и след около минута мога да потегля без да имам никакви проблеми, но през тази минута неможе да се изфорсира. При подаване на газ се дави и тръгва да гасне. Ще съм благодарен на всякакви съвети къде да търся проблема. Сменени бобина,свещи,двете ланд сонди, четена в Опел, капак на клапаните и клапан на газовете на резервоара. Помагайте
Отговори

tisho.74 снимка tisho.74 23 октомври 2024 - 21:33

Проверете температурния датчик на двигателя.
Отговори

IvailoM снимка IvailoM 23 октомври 2024 - 21:55

Върни си сменените части и смени сервиза! Диагностиката НЕ е четене и чистене на грешки!
Отговори

tsvetanov снимка tsvetanov 24 октомври 2024 - 14:52

на диагностиката всичко излиза в норма включително и дебитомера
Отговори

tsvetanov снимка tsvetanov 24 октомври 2024 - 15:21

на диагностиката всичко излиза в норма включително и дебитомера
Отговори

Rosen Popov снимка Rosen Popov 24 октомври 2024 - 17:45

А затрудненото запалване свързано ли е с външната температура? Колата оставял ли си я в сервиз, те да направят първото палене с закачена диагностика?

Поздрави!
Отговори

tsvetanov снимка tsvetanov 24 октомври 2024 - 18:30

Rosen Popov, на 24 октомври 2024 - 17:45, каза:

А затрудненото запалване свързано ли е с външната температура? Колата оставял ли си я в сервиз, те да направят първото палене с закачена диагностика?

Поздрави!

Два пъти
Отговори

ufer снимка ufer 24 октомври 2024 - 20:15

Тишо, ти каза - първо се гледа темп. датчик или направо се сменя с нов или гарантирано функциониращ, че големи боклуци се внасят при резервните части...
Мнението беше редактирано от ufer: 24 октомври 2024 - 20:15
Отговори

IvailoM снимка IvailoM 24 октомври 2024 - 20:17

Не е от темп.датчик!
Отговори

ufer снимка ufer 24 октомври 2024 - 20:21

Е, адаш, после се гледа второ, трето... :drinkin2:
Отговори

Rosen Popov снимка Rosen Popov 24 октомври 2024 - 20:40

tsvetanov, на 24 октомври 2024 - 18:30, каза:

Два пъти

И тогава проявявал ли се е проблема? Отделно не си много словоохотлив, попитах дали проблема е свързан с външната температура, отговор няма? Когато попиташ някой, дали е посещавал сервиз и все едно в тр*тката му бъркаш! Имам нещо на ум, но ще помагаш и ти, иначе е безмислено...
Отговори

tsvetanov снимка tsvetanov 28 октомври 2024 - 19:48

така е,съжалявам за което. Има разлика да,когато е по-студено, пали по-лесно
Отговори

tisho.74 снимка tisho.74 28 октомври 2024 - 20:16

IvailoM, на 24 октомври 2024 - 20:17, каза:

Не е от темп.датчик!

На по- студено пали по- лесно...
Отговори

IvailoM снимка IvailoM 28 октомври 2024 - 20:20

tsvetanov, на 23 октомври 2024 - 21:00, каза:

Здравейте....Трудно пали на стъден двигател(първото палене за деня) Понякога пали от втори трети опит...

Ха, сега де :kinggrin:

:smile3560: Да, не е датчика!
Мнението беше редактирано от IvailoM: 28 октомври 2024 - 20:20
Отговори

tsvetanov снимка tsvetanov 28 октомври 2024 - 21:21

IvailoM, на 28 октомври 2024 - 20:20, каза:

Ха, сега де :kinggrin:

:smile3560: Да, не е датчика!

Ще го сменя и ще кажа резултата. Благодаря Ви
Отговори

tisho.74 снимка tisho.74 29 октомври 2024 - 06:44

То така ако сменяш...
Отговори

Novobranec123 снимка Novobranec123 29 октомври 2024 - 07:20

tsvetanov, на 23 октомври 2024 - 21:00, каза:

Здравейте, след доста гадаене от различни майстори проблема ми остана и реших да го споделя с вас. Трудно пали на стъден двигател(първото палене за деня) Понякога пали от втори трети опит, понякога от пети шести. След като запали мерише силно на нейзгорял бензин и след около минута мога да потегля без да имам никакви проблеми, но през тази минута неможе да се изфорсира. При подаване на газ се дави и тръгва да гасне. Ще съм благодарен на всякакви съвети къде да търся проблема. Сменени бобина,свещи,двете ланд сонди, четена в Опел, капак на клапаните и клапан на газовете на резервоара. Помагайте

А гледани ли са инжекторите? Да не изпускат и да пълнят с бензин и от това да не може да се изфорсира докато не го изгори?
Преди да изгасиш вечер, махни бушона на бензиновата помпа и изчакай да падне налягането и колата да изгасне.
На сутринта сложи бушона и виж как ще запали.
Отговори

tsvetanov снимка tsvetanov 29 октомври 2024 - 10:48

Novobranec123, на 29 октомври 2024 - 07:20, каза:

А гледани ли са инжекторите? Да не изпускат и да пълнят с бензин и от това да не може да се изфорсира докато не го изгори?
Преди да изгасиш вечер, махни бушона на бензиновата помпа и изчакай да падне налягането и колата да изгасне.
Тя е с газова но съм пробвал да я карам и само на бензин че данеби да е проблема в газовата нещо с компютрите. Проблема си е там без значение на какво гориво карам или колко километра е минала. Разлика прави само при външната температура. Сега като застудя пали по-лесно. Сутрин от раз
На сутринта сложи бушона и виж как ще запали.
Отговори

IvailoM снимка IvailoM 29 октомври 2024 - 11:07

Инжекторите се управляват от ЕКуто! То им казва кога и за колко мс да отварят. Вижте адаптациите на ЕКУто. И измерете налягане на бензина на студен двигател.
Мнението беше редактирано от IvailoM: 29 октомври 2024 - 11:09
Отговори

tsvetanov снимка tsvetanov 29 октомври 2024 - 19:00

IvailoM, на 29 октомври 2024 - 11:07, каза:

Инжекторите се управляват от ЕКуто! То им казва кога и за колко мс да отварят. Вижте адаптациите на ЕКУто. И измерете налягане на бензина на студен двигател.

Интересно, другата седмица влиза в бокса и ще видим и това. Тук идеята каква е, моментно да дава по-високо налягане от нужното ли?
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg