Направи си сам:Смяна резистор
Ивчо
28 август 2014 - 13:55
Отскоро съм собственик на Corsa D 1.3CDTI Z13DTJ (75hp) и естествено започнаха да се показват детските проблеми,единият от които е смяната на резистора на перката на охладителния радиатор.Проблемът се явява в това,че 1-ва и 2-ра степен(тихите степени)на перката не работят и тя се включва сравнително,често на 3-та степен,която е доста шумна.Механично проблема е в резистора,който с времето му изгарят намотките и се получава ето това:
1:
01.jpg (231,2K)
Брой изтегляния: 70
По незнайни за мен причини тази част я има само оригинална не е и много скъпа,аз си го купих за 66лв от Магазин Олимпия-ето номерата на резистора:
2:
02.jpg (224,66K)
Брой изтегляния: 38
Ето го и новия резистор:
3:
03.jpg (361,32K)
Брой изтегляния: 50
Като цяло ремонтът е елементарен и не са нужни почти никакви инструменти и умения,единствено ключе 8 и нищо друго.
Резисторът се намира в дифузьора на перката точно под разширителния съд.
4:
04.jpg (261,18K)
Брой изтегляния: 53
След като сме го локализирали му откачаме буксата(забравих да кажа тя е 3-пинова) и се държи само от едно зъбче,което се вижда.
5:
05.jpg (234,5K)
Брой изтегляния: 36
След това се развива крепежния болт и резисторът е свободен да излезе.
6:
06.jpg (240,89K)
Брой изтегляния: 33
Махаме стария,слагаме новия резистор и всичко по обратния ред.
7:
07.jpg (234,53K)
Брой изтегляния: 32
До получаване на крайния ефект:
8:
08.jpg (114,07K)
Брой изтегляния: 28
Мнението беше редактирано от dvasilev: 11 март 2018 - 12:56
Причина за редактиране:: Качвам снимките директно в темата за да не се загубят :)
1:

Брой изтегляния: 70
По незнайни за мен причини тази част я има само оригинална не е и много скъпа,аз си го купих за 66лв от Магазин Олимпия-ето номерата на резистора:
2:

Брой изтегляния: 38
Ето го и новия резистор:
3:

Брой изтегляния: 50
Като цяло ремонтът е елементарен и не са нужни почти никакви инструменти и умения,единствено ключе 8 и нищо друго.
Резисторът се намира в дифузьора на перката точно под разширителния съд.
4:

Брой изтегляния: 53
След като сме го локализирали му откачаме буксата(забравих да кажа тя е 3-пинова) и се държи само от едно зъбче,което се вижда.
5:

Брой изтегляния: 36
След това се развива крепежния болт и резисторът е свободен да излезе.
6:

Брой изтегляния: 33
Махаме стария,слагаме новия резистор и всичко по обратния ред.
7:

Брой изтегляния: 32
До получаване на крайния ефект:
8:

Брой изтегляния: 28
Мнението беше редактирано от dvasilev: 11 март 2018 - 12:56
Причина за редактиране:: Качвам снимките директно в темата за да не се загубят :)
fanatic
28 август 2014 - 14:18
Благодаря за труда и полезната тема. Качвам я важна горе.
Поздрави :)
Поздрави :)