Опел Клуб България

»
Вход Регистрация Потребители Ново съдържание Промени на статуса
« Back to Основен Форум

Забраняват Разсрочената Гражданска

mladeN_ снимка mladeN_ 03 май 2011 - 15:17

boichev, на 03 май 2011 - 14:11, каза:

Колега, много Ти е краен коментара. Ти щом си такъв паралия, 'що караш Опел? Що не си купи Майбах или Бугати? Значи който не може да ги даде парите на веднъж, е бедняк, и колата му е дрънгел, нали така? И що караш C16NZ ами не C25XE, кат си голям паралия? Твърде крайно го раздаваш! Как се дават 200 лева наведнъж бе, Паралията? Или просто да изпъкнеш че един път си платил застраховката накуп? :rofl: Щом аз немога да ги дам, значи колата ми е кош? :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:

:kuku: :kuku: :kuku:

Абе пич, нищо лично, ама по десетките ти постове които съм чел, просто падаш от Марс..
Реагираш всякаш някой ти е изял закуската?

Къде видя, колегата да е паралия? Много се дразня на такива хора, кво като си е обслужил колата и е дал 200 лева за гражданска значи е паралия и трябва да кара Майбах? Ако 200 лв., в БГ е станала сума която се притежава само от паралии - както казват англичаните things are getting from bad to worst ...

Да, прав е колегата, че ако неможеш да дадеш веднъж годишно 200 лв. за каква кола изобщо говорим? Дори при колите с най-евтина потрдръжка, едно обслужване както си му е реда ангренаж, масла и т.н. ти е над 200 лв., ама и там може би може да се кара с оригиналните накладки, 15 годишни гуми и масло от тировете че по-ефтино :newsm05_41:

Гледам да се въздържам от подобни постове ама то бива..?
Мнението беше редактирано от mladeN_: 03 май 2011 - 15:18
Отговори

Hristianp снимка Hristianp 03 май 2011 - 15:53

Opel Kadett E

Ангренажен ремък - 16,41лв.
Накладки предни - 27,61лв.
Маслен филтър - 7,26лв.
Горивен филтър /бензин/ - 8,07лв.
Горивен филтър /газ/ - 5лв.
Въздушен филтър - 8лв.
Масло /VX 500 10w40/ - 5л. -67 лв.

= 139 лева и 35 стотинки!

Според мен разликата до 200 лева си е солидна.. пък и колата не е лоша.. все пак съшия ДВГ се слага и на астра F. :newsm05_41:

P.S : С останалите 60 лева може да се плати гражданската за 3 месеца.. :mhihi: :mhihi:
Мнението беше редактирано от Hristianp: 03 май 2011 - 15:54
Отговори

BiserRs снимка BiserRs 03 май 2011 - 16:02

Не се дразнете за глупости, ще видите новата услуга ГО на лизинг с ТБИ Кредит и тем подобни на вноски :smile3560:
Отговори

kirenski снимка kirenski 03 май 2011 - 16:24

Към колегата Бойчев

Чети ,Мисли и после пиши !!!!
Мнението беше редактирано от kirenski: 03 май 2011 - 16:25
Отговори

Гостivozet_* 03 май 2011 - 16:39

На мен ми изпратиха писмо, че ако не направя гражданска, трябва да върна номерата У КАТ!

Сега се набутах с 200 лв., защото вадя колата 2-3 пъти в годината. :non:

Досега не бях правил за цяла година, а за 3 месеца и то за 60 кинта.

Да ги е@а в швестерите!!!

ПС Значи утре могат да въведат и задължителна застраховка злополука за чужбина за 1 година, нищо че пътуваш 2-3 пъти, за по 2-3 дни! Иначе си връщаш паспорта! :smile3560:
Мнението беше редактирано от ivozet: 03 май 2011 - 16:51
Отговори

IvailoM снимка IvailoM 03 май 2011 - 16:44

И едните и другите сте прави. И едните, и другите не сте! Това, че не може да извади човек 200 лв. накуп или може не значи нищо. На повечето хора ножа е опрял до кокала. Затънали са в заеми и тн. Но това не значи, че те видиш ли трябва да живеят в мизерия, да нямат право да карат кола и тн. Всеки в тази държава ИМА право да живее нормално! Всеки ИМА РАВНИ права с останалите.....Не се нападайте едни други! Тези, които имате пари, утре може да живеете в пълна мизерия...........как ще мислите тогава?
Отговори

myzrael снимка myzrael 04 май 2011 - 17:24

Честито колеги май ни го вкараха от раз "Освен забраната на стикерите кабинетът е одобрил и идеята на МВР, според която застраховката „Гражданска отговорност" ще се плаща наведнъж и няма да има възможност за плащане на вноски, съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. По думите му двете решения са в полза на прозрачния пазар."

http://dariknews.bg/...ticle_id=710855
Отговори

Flash Ray снимка Flash Ray 04 май 2011 - 17:39

BiserRs, на 03 май 2011 - 16:02, каза:

Не се дразнете за глупости, ще видите новата услуга ГО на лизинг с ТБИ Кредит и тем подобни на вноски :smile3560:

Мдааа,и аз така разбрах.Гражданска на лизинг(кредит) безлихвен,като ще има 20ина лева обслужване,които на практика ще бъдат все едно имаш оскъпяване ,заради вноските...но все още нищо сигурно.Пазарът не търпи вакуум.
Отговори

t_g_stoev снимка t_g_stoev 04 май 2011 - 17:55

Айде тези дето ми се правят на чичко паричко леко да понамалят темпото..Аз тва аз онова,тук не става въпрос за няколко случая,става въпрос за булшенство.Няма държава в момента където да не мога да си платя месечна застраховка и да карам на воля.80% от тези мнения който изчетох дрънкат колкото да не заспят,понеже мама ,тати ,баба или дядо дават парите.Не че няма 1 % от някой който взимат хубаи доходи,но това е друга тема.Достатъчно прост народ сме та ни го начукват от всякъде,бензина и дизела са непосилни вече за по голямият % от българският народ,да не говорим винетки-минетки и хилядите им простотий който измислят всеки ден.В света никъде го няма това като не платиш застраховка(не говорим за данък)и да си свалиш номерата и да ги занесеш в КАТ.Вземете се в ръце ,стига сте дрънкали глупости ами се съберете да се организират всички българи и в края на крайщата да кажем кво искаме,Тая държавица не е на парламента ами на народа.Не ви ли омръзна да ви тъпчат вече?На мен лично ми писна,от безхаберието на управляващите.Темата си е баш политическа,нема кво да го увъртаме.Все от някъде требва да се започне. ПС.Нека уточня за тези дето говорят без да мислят,дето говорите че подръжката на колата струвала толкова,гуми толкова накладки толкова.Ами да верно е,ама едва ли тоя същият е по тъп че не иска да кара с нови гуми или да бъде сигурен в спирачките си и т.н.Тук опира пак до мизерните ни заплати,ами стандартът ни е такъв.Рибата се вмирисва от към главата нали знаете.
Мнението беше редактирано от t_g_stoev: 04 май 2011 - 18:20
Отговори

Vankoto снимка Vankoto 04 май 2011 - 18:57

Ачо(aan_astra), познаваме се достатъчно добре, знаеш как си поддържам колата и всичко и също така тази година реших да си платя гражданската на вноски, защото не ми се даваха 180 лв. на един път. Другото което е, че си имах доста други харчове от личен и здравословен характер. Според теб сега, като не съм си платил гражданската, трябва да си изхвърля колата ли или да я продам. :naughtynono: Нали така или иначе накрая ще съм дал парите, дали на един път или на 4 пъти.
Отговори

opel_kapka снимка opel_kapka 07 юни 2011 - 21:46

V. Petrov, на 03 май 2011 - 13:09, каза:

Както всички знаем гражданската отговорност покрива щетите на пострадалия предизвикани от виновния водач.За целта освен ГО има и една застраховка дето се казва КАСКО. Като искаш пълно покритие на шетите си правиш каско при съответните условия. А що се отнася за плащането наведнъж - аз съм за. Като имаш кола си и плащаш масрафите, като не можеш - има градски транспорт, таксита, а може и с колело..

Тук, каско се плаща или, за да не ти замине колата още по на изток или, за да си правиш застрахователни измами (точка)
Отговори
Хостинг от NS1.bg
Хостинг от NS1.bg